:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LAST RIDE, THE
LAST RIDE, THE
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2004-12-10
FILM
Bij het bekijken van de cover doemt de tekst Produced by the director of The Fast and the Furious and XXX onheilspellend op. Dat voorspelt niet veel goeds.

The Last Ride vertelt het simpele verhaaltje van grootvader Ronnie (Dennis Hopper) die na enige tijd achter de tralies, de gevangenis mag verlaten. Hij zint op wraak op de man die hem daar bracht en zijn gezin inpalmde alsof het van hem was. Ondertussen zit zijn kleinzoon Matthew (Chris Carmack) in tweestrijd met zichzelf. Hij wil z’n grootvader; die hij nooit zag, beter leren kennen en tegelijkertijd zet hij zich af tegen z’n vader die er nooit voor hem was. Wat de familie samen brengt is vreemd genoeg een auto, nl. de Pontiac GTO. Van het oude model uit het tijdperk van Ronnie tot het nieuwe model uit 2004 dat Matthew en z’n vriendin stelen uit een showroom. Zij bouwen dat nieuwe model op een nacht tijd om naar iets totaal anders.

Product placement vierde al hoogtij met films als bijvoorbeeld Torque (denken we maar aan de scène waar Mountain Dew gigantisch in beeld verschijnt) en dat is bij The Last Ride niet anders. Het is een reclamefilm van 80 minuten voor de Pontiac GTO. Naast reclame spots met begeleidende tekst van Samuel L. Jackson een mooie zet om de auto te promoten. Fans van The Fast and the Furious beginnen misschien te saliveren als ze zien dat de film werd geschreven door o.a. Rob Cohen, maar ze komen bedrogen uit. De film begint meteen met een verwijzing naar drag racing, maar de scène komt er enorm belabberd uit en het maakt geen enkele indruk. Net een paar oudjes op weg naar de supermarkt voor de wekelijkse inkopen.

BEELD EN GELUID
Voor een tv-film krijgen we een degelijke 1.85:1 anamorfische beeldtransfer voorgeschoteld. Het beeld is scherp en bevat veel detail met weelderige kleuren doorheen de hele film. Het wordt wat minder bij donkere scènes, maar al bij al een peuke prestatie van Universal. De geluidstrack stelt helaas wat teleur. We hadden ons eerder verwacht aan ronkende motoren met een leuk dreunende bass, maar men maakt geen gebruik van de 5.1-mogelijkheden. Het geluid speelt zich voornamelijk af op de fronts en de surround speakers treden nauwelijks in actie. Je hoort ze hier en daar heel stilletjes bij de muziek, maar het is helaas niet veel soeps. De reden voor het teleurstellende audiodepartement kunnen we ongetwijfeld zoeken in het feit dat de film voor televisie werd gemaakt.

EXTRA'S
Extra’s? Wie, wat, waar?

CONCLUSIE
Ondanks het redelijke technisch pakket, komt The Last Ride niet op onze lijst van aanraders. Mocht je een échte fan zijn van een Pontiac GTO, dan is het misschien iets voor jou, maar voor de rest mis je niets als je het aan je voorbij laat gaan. Vreemd dat er geen reclamefoldertje met korting op aankoop van de wagen bij zit.


cover
Studio: Universal

Regie: Guy Norman Bee
Met: Dennis Hopper, Will Patton, Chris Carmack, Fred Ward, Nadine Velasquez

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582291551


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij