:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHAT LIES BENEATH
WHAT LIES BENEATH
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-10-09
FILM
Harrison Ford speelt de rol van professor Norman Spencer, wiens vrouw Claire (Michelle Pfeiffer) beweert te worden achtervolgd door geesten en stemmen. Het verhaal speelt zich grotendeels af in het huis van Norman en Claire. Als Claire alleen thuis is gebeuren de meest vreemde dingen: deuren gaan spontaan open, de badkuip vult zich met water, een fotolijstje valt constant om en reken daarbij de angstaanjagende verschijningen van een dode vrouw. Beetje bij beetje weet Claire het mysterie te ontrafelen waarbij blijkt dat Norman de sleutel is tot de spookverschijningen. Het uiterlijk van 'good-guy' Harrison Ford is in deze film, tegen alle verwachtingen in, een misleidende factor. Zemeckis heeft aandachtig grootmeester Hitchcock bestudeerd, want in de film zitten een aantal, weliswaar voorspelbare, traditionele schrikeffecten verwerkt. What Lies Beneath is een geslaagde thriller met een spannende ontknoping...

BEELD EN GELUID
Beeld- en geluidstransfer slagen over de hele lijn met glans. De film heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat en bevat veel scherpte en detail. De kleuren ogen ook mooi en bepalen in sommige scènes perfect de sfeer. Slechts heel af en toe merk je wat grain. De Dolby Digital 5.1-track (384 kbps) klinkt gewoon zeer goed waarbij alle kanalen optimaal benut worden. De muziekscore en de verschillende schrikeffecten komen perfect tot uitdrukking.

EXTRA'S
Bij de extra's is de audiocommentaar van regisseur Robert Zemeckis veruit het interessants. Daarnaast krijgen we de featurette "Constructing the perfect thriller" te zien, waarin wordt uitgelegd hoe je het publiek kan laten schrikken. Voorts bevat deze schijf nog een bioscooptrailer, biografieën van cast en crew en enkele productie-aantekeningen.

CONCLUSIE
What Lies Beneath is een goed gemaakte thriller met standaardvertolkingen, puik gepresenteerd op dvd, maar met een mager aantal extra's.


cover
Studio: Fox

Regie: Robert Zemeckis
Met: Harrison Ford, Michelle Pfeiffer

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
124 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626009306


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Grieks
Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur
• Originele bioscooptrailer
• Mini-documentaire
• Biografieën
• Productie-aantekeningen

Andere recente releases van deze maatschappij