:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOFFA
HOFFA
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-02-17
FILM
Hoffa vertelt het verhaal van Jimmy Hoffa, van 1957 tot 1971 de legendarische, sterke man bij de Amerikaanse truckervakbond (de 'Teamsters'). Al van bij zijn aantreden werd de omstreden Hoffa (rol van Jack Nicholson) van hechte banden met de maffia verdacht om uiteindelijk in 1964 voor fraude veroordeeld te worden. Na vier jaar werd hem echter gratie verleend door president Nixon. Na zijn vrijlating raakte hij in een verbeten machtsstrijd verwikkeld binnen de vakbond. Op 30 juli 1975 verdween hij spoorloos...

Hoffa is een sterke, meeslepende film die spijtig genoeg niet de verdiende erkenning kreeg. Naast een aantal prestigieuze nominaties (Oscar nominatie Best Cinematography en Best Make up, Golden Berlin Bear) werd de film totaal onterecht genomineerd voor 2 Razzie Awards (Jack Nicholson voor slechtste acteur en Danny DeVito voor slechtste regisseur) Deze nominaties zijn ronduit ridicuul: op het sprankelende acteerwerk van Nicholson (één van de hoogtepunten uit zijn rijkelijk gevulde carrière) en DeVito (erg overtuigend als Bobby Cairo) is niets aan te merken, integendeel, wat ons betreft verdienen ze beiden niets dan lof. Hetzelfde kan gezegd worden over de regie. Naast de strakke regie, de cinematografie en het puike acteerwerk kan de film ook bogen op een sterk script van de hand van oude bekende David Mamet (Ronin, The Postman Always Rings Twice, ...) Door al deze factoren en het efficiënte gebruik van de flashback-structuur weet Hoffa ondanks de speelduur van 135 minuten van begin tot einde te boeien. Een dikke aanrader!

BEELD EN GELUID
Hoffa staat in het originele 2.35.1-beeldformaat op deze dvd. Over het contrast, detail en scherpte kunnen we erg tevreden zijn. Fouten zijn nauwelijks te vinden op hier en daar een weinig grain en aliasing na. De Dolby Digital 5.1 track (die vooral gebruik maakt van de frontspeakers) is helder en vrij van fouten of ruis.

EXTRA'S
In tegenstelling tot de regio 1-release van Hoffa (met ondermeer een audiocommentaar door DeVitto) moeten we het bij deze versie jammer genoeg zonder extra's stellen. Wat ons betreft is Hoffa sterk genoeg om de release van een "special edition" te rechtvaardigen.

CONCLUSIE
Hoffa is een sterke film die we u warm durven aanbevelen. Het gemis aan extra's op deze dvd wordt grotendeels goedgemaakt door de goede beeld- en geluidskwaliteit en de scherpe prijs waaraan Hoffa te koop is (deze titel werd uitgebracht als deel van de Big Deal-reeks).


cover
Studio: Fox

Regie: Danny DeVito
Met: Jack Nicholson, Danny Devito, Armand Assante, J.T. Walsh, Kevin Anderson

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1992

Leeftijd:
16

Speelduur:
135 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626017394


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Kroatisch, Bulgaars, Russisch, Turks
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij