:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HIGH FIDELITY
HIGH FIDELITY
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-05-20
FILM
Gebaseerd op de gelijknamige internationale best-seller van de Engelse schrijver Nick Hornby, vertelt de film het verhaal over Rob Gordon (John Cusack), die zijn gevoelens en relaties op een komische manier benadert en analyseert. Daartoe wordt hij aangezet als zijn vriendin Laura hem verlaat, de zoveelste al. Rob graaft in het verleden en tracht te achterhalen waar het allemaal fout liep. Dit doet hij in de ik-vorm waarbij hij regelmatig in de camera kijkt en de kijker aanspreekt. Het verhaal speelt zich in Chicago af waar we kennis maken met Robs leefwereld, zijn platenwinkel en zijn twee maffe medewerkers Barry en Dick.

BEELD EN GELUID
Vele leuke deuntjes in deze film die volledig tot hun recht komen op deze Dolby Digital 5.1-geluidstrack (384 kbps). Draai het volume maar eens open als op het einde Barry zijn ding doet op het podium: zuiver en krachtig. De achtergrondmuziek klinkt nooit te luid waardoor dialogen continu verstaanbaar blijven. De film heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er voortreffelijk uitziet. Kleuren ogen mooi, het beeld heeft veel detail en is uitermate scherp. Nergens merk je compressiefoutjes of andere printbeschadigingen. Vreemd genoeg wordt hier net als in Shanghai Noon de ondertiteling iets te hoog in beeld geplaatst.

EXTRA'S
U kent het verhaal ondertussen al: Touchstone, Hollywood Pictures, Disney (allemaal gedistribueerd door Buena Vista) hebben die ergelijke cross-promotietrailers waarmee de dvd opstart. Blindelings drukten we enkele keren op de forward-toets en klaar was kees. Oef.

Veel extra's moet je niet verwachten. Er zijn enkele interviewclips met John Cusack en regisseur Stephen Frears, alsook 9 verwijderde scènes en de regisseur heeft er goed aan gedaan die niet in de film op te nemen, want ze zouden het verhaal alleen maar vertragen. Beide extra's zijn voorzien van Nederlandse ondertitels (niet uitschakelbaar op onze Sony 735, Yamaha 700 en Creative DVD). De specificaties op het doosje vermelden eveneens een bioscooptrailer die we echter nergens terugvonden.

CONCLUSIE
High Fidelity is een vrij geslaagde film en je zal er beslist plezier beleven. De dvd voldoet aan de vereisten, maar op het vlak van extra's schiet hij toch nog wat te kort.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Stephen Frears
Met: John Cusack, Joan Cusack, Jack Black, Joelle Carter, Sara Gilbert, Iben Hjejle, Todd Louiso, Lili Taylor, Natasha Gregson Wagner, Lisa Bonet

Film:
7/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875923937


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Bulgaars, Pools
Extra's:
• Verwijderde scènes
• Interviews

Andere recente releases van deze maatschappij