:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PACIFIER, THE
PACIFIER, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-08-30
FILM
Luitenant Shane Wolf (Vin Diesel) is één van de beste Navy Seals die Amerika rijk is. Over heel de wereld voert hij gevaarlijke missies feilloos uit. Wolf is bikkelhard, onverschrokken en totaal emotieloos! De perfecte man dus om het huis van de uitvinder van het G.H.O.S.T.-programma, bevolkt met vijf lastige kinderen, te verdedigen! Terwijl Shane Wolf voor de koters de babysitter from hell is, moet hij tevens op zoek naar een geheime cd-rom die niet in handen van terroristen mag vallen…

Na het - in onze ogen onterecht - floppen van A Man Apart en de tegenvallende resultaten van The Chronicles Of Riddick had Vin Diesel even genoeg van het actiegenre. Disney was op zoek naar een actieheld voor de hoofdrol in hun nieuwe komedie The Pacifier, onder de regie van Adam Shankman (Bringing Down The House, Cheaper By The Dozen 2). Eerst hadden ze internationale actiester Jackie Chan (Drunken Master, Rush Hour) in gedachten, maar toen kwam Vin Diesel in hun vizier! Deze was dan ook snel bereid om mee te werken aan de film en al snel waren de contracten getekend. Aanvankelijk is het wat wennen om de betonblok in een komedie te zien, met zijn stoere, ietwat stijve houding, maar even later ben je het al helemaal gewend en ontdek je dat de man best grappig kan zijn. De rest van de cast, waaronder Lauren Graham uit het hilarische Gilmore Girls, de scary Carol Kane (Scrooged, Confessions Of A Teenage Drama Queen) en Brad Garrett (Everybody Loves Raymond), zijn een goed tegengewicht. De regie van Shankman is strak en de man geeft de prent een goed tempo mee. Niet al de grappen zijn geslaagd, maar je moet al een zuurpruim zijn als je hier niet kan mee lachen of tenminste een glimlachje tevoorschijn kan toveren! The Pacifier werd hoe dan ook een dijk van een hit en bracht wereldwijd bijna 200 miljoen $ in het laatje.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 2.35:1 beeld is scherp, met een goed contrast en schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en de kleuren ogen natuurlijk. De gebruikte filmprint is vrij van vuiltjes of beschadigingen. Digitale compressiefouten ontbreken totaal, maar er is wel soms wat minieme filmgrain aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch. Het geluidsbeeld is detailrijk, met een prima spreiding van de muziek en geluidseffecten. De dialogen klinken helder en zijn goed te verstaan. Ruis of storingen hebben we niet bemerkt.

EXTRA'S
Wanneer je de dvd opstart krijg je de bekende (of beter gezegd beruchte) promotietrailers voorgeschoteld. Dit keer zijn het trailers voor Chicken Little, Miracle, Sacred Planet en National Treasure. Vervolgens hebben we een filmpje met enkele bloopers (3 min.) en een vijftal weggeknipte scènes, samen goed voor drie minuten beeldmateriaal. Deze zijn trouwens niet veel soeps en we snappen goed waarom deze de uiteindelijke film niet gehaald hebben. De featurette "Brad Garrett, Unpacified" (4 min.) gaat over de vooral in Amerika populaire komiek Brad Garrett (Everybody Loves Raymond), die in de film de geschifte worstelinstructeur Murney speelt. Daarna treffen we de korte featurette "On Set with Mr. Diesel: Action Hero/Nice Guy" (3 min.) aan, waarin enkele acteurs, de producenten en regisseur Shankman stroop smeren rond de mond van 'Mister' Diesel. Als laatste hebben we eindelijk een échte extra over het maken van de film, in de vorm van een audiocommentaar. Deze is ingesproken door regisseur Shankman en schrijvers Thomas Lennon en Robert Ben Garant. Met het nodige enthousiasme en een gevoel voor humor brengen de heren een redelijk informatief stukje verslag van het maken van de film. Deze is trouwens netjes Nederlands ondertiteld.

CONCLUSIE
Een amusante komedie met in de hoofdrol actieheld Vin Diesel (Pitch Black, XXX). De technische kwaliteiten van het hier besproken glimmende schijfje zijn goed. Bovendien zijn er enkele minieme extra features toegevoegd, die spijtig genoeg over het algemeen gebakken lucht zijn. Toch leuk vertier voor het hele gezin!


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Adam Shankman
Met: Vin Diesel, Lauren Graham, Faith Ford, Brittany Snow, Max Thieriot, Carol Kane, Brad Garrett

Film:
7/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2005

Leeftijd:
6

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418059002


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Weggeknipte scènes
• Bloopers
• Brad Garrett: Unpacified
• On Set with Mr. Diesel: Action Hero/Nice Guy
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij