:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MISSION: IMPOSSIBLE 2
MISSION: IMPOSSIBLE 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2001-01-13
FILM
In Mission Impossible 2 keert Tom Cruise terug als IMF-agent Ethan Hunt. Zijn missie: een dodelijk virus en het bijhorende antivirus veroveren. De kwaadaardige Sean Ambrose (Dougray Scott) had beide gestolen van de uitvinder om het te verkopen aan de hoogste bieder. Om zijn missie tot een goed einde te brengen moet Ethan een beroep doen op de diensten van Nyah Hall (Thandie Newton). Zij is een gewoon burger en een gewiekst dievegge, maar ze moet Ethan alleen helpen om informatie los te weken bij Sean. Die is immers het ex-vriendje van Nyah en zal zonder veel moeite bezwijken onder Nyahs onweerstaanbare charme. Althans dat denkt Ethan, maar Sean is nog zo dom niet. Hij doorziet het plannetje en gebruikt Nyah als lokaas om Ethan uit zijn tent te lokken. Of het Ethan lukt Nyah te redden en het virus terug te stelen, dat vertellen we u niet. Kijken!

Wat vaststaat is dat je over geen al te grote hersenknobbel beschikt om het verhaal te begrijpen. De plot is zo doorzichtig en simpel dat zelfs het kleinste kind zonder problemen kan volgen. Tussen de denderende actie door krijgt MI:-2 zowaar een romantisch tintje. Ethan is namelijk verliefd op Nyah. Die relatie is echter oppervlakkig uitgewerkt om de actie niet te veel in de weg te staan. Behalve de actiescènes is er trouwens niet veel aan, het is zelfs gewoon saai.

Voor de regie deed Tom Cruise een beroep op John Woo en dat kan je goed zien: duiven die rondfladderen, Ethan die een radslag maakt en ondertussen enkele tegenstanders uitschakelt. Het doet allemaal een beetje te veel denken aan Face Off waarmee John Woo al succes oogstte. M:I-2 is niet veel meer dan een one-man show van Tom Cruise. Zijn wapperende haren en goed getrainde spieren gaan op de duur wel een beetje irriteren. Als hij het er dan bovendien op waagt om James Bond te imiteren, dan wordt het helemaal te gortig. Voor diehardfans van John Woo of Tom Cruise is M:I-2 zeker een must, maar ook zij zullen moeten toegeven dat de verwachtingen niet helemaal worden ingelost.

BEELD EN GELUID
De film zelf mag dan niet zo goed zijn, over de beeld- en geluidskwaliteit valt niet te klagen. Het anamorf 2:35:1-beeldformaat is om van te smullen: mooie kleuren, goed contrast. Een enkele keer mag het wel een beetje scherper, maar het stoort zeker niet. De Dolby Digital 5.1-track is mooi afgewerkt. Tijdens de actiescènes buldert het geweld langs alle kanten om je oren.

EXTRA'S
Paramount kreeg regelmatig het verwijt nogal gierig te zijn als het op extra's aankomt. Dat hebben ze blijkbaar ingezien, want M:I-2 bulkt van de extra's. Er zijn een aantal featurettes waaronder 'Behind The Mission', 'Mission Incredible' en 'Mission Impossible Shots' waarin je een aantal interviews met acteurs en regisseur te zien krijgt en ook hoe de film gemaakt is. Naast de featurettes is er nog een parodie uit de MTV Movie Awards met als titel 'Mission: Improbable' en in de hoofdrol Ben Stiller als double voor Tom Cruise. Je kan ook kijken naar de muziekclip 'I Disappear' van Metallica en tot slot kan je luisteren naar het audiocommentaar van John Woo.

CONCLUSIE
M:I-2 moest groot worden, heel groot. De filmzalen stroomden vol, maar achteraf gezien viel het toch een beetje tegen. Een leuke actieprent, dat wel, maar op een schitterende achtervolgingsscène met motoren na, niets wat we nog niet gezien hebben. Om van het verhaal nog maar te zwijgen...


cover
Studio: Paramount

Regie: John Woo
Met: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton, Anthony Hopkins, Richard Roxburgh, John Polson, Brendan Gleeson, Ving Rhames

Film:
5/10

Extra's:
9/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
U.K.

Jaar:
2000

Leeftijd:
15

Speelduur:
118 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5014437804532


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Mission: Incredible stunts featurette
• Behind The Mission featurette
• Impossible Shots stunts storyboards
• Alternate Title Sequence
• Mission: Improbable MTV Movie Awards parodie
• Metallica 'I Disappear'-muziekclip
• Audiocommentaar door de regisseur

Andere recente releases van deze maatschappij