:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MYSTIC PIZZA
MYSTIC PIZZA
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-02
FILM
Mystic Pizza schetst het leven en de liefdes van drie serveersters in een klein stadje in Connecticut. Daisy (Julia Roberts), haar zus Kat (Annabeth Gish) en Jojo (Lili Taylor) hebben toekomstdromen die ze trachten te verwezenlijken. Elk van hen wil het kleine stadje ontvluchten, maar dat lukt niet zomaar. Jojo stond op het punt te trouwen met haar vriend, maar tijdens de huwelijksplechtigheid valt ze flauw, met een uitstel van het huwelijk tot gevolg. Beiden stellen ze zich vragen en nemen hun relatie onder de loep. Kat verdient een centje bij als babysitter, maar raakt hals over kop verliefd op de vader van de peuter. En Daisy tot slot is gecharmeerd door Charles, een rijkeluiszoon met wie ze een relatie begint. Alle drie kennen ze problemen in hun relaties, maar één ding staat vast: hun vriendschap blijft overeind. De film mag dan al gedateerd lijken - kleding, kapsels, muziek - als kijker word je zeker meegesleept door dit grappige en bijwijlen ontroerend verhaal, mede dankzij de geslaagde vertolkingen van de drie jonge actrices.

BEELD EN GELUID
Het anamorf 1.85:1-beeldformaat oogt goed tot vrij goed, met veel detail, scherpte en diepte. Het contrast is eveneens voldoende. Behalve enkele momenten waarin je wat ruis opmerkt en sommige scènes waarin de kleuren een beetje dof ogen, is deze transfer best geslaagd. De Dolby Surround 2.0-track doet zijn job naar behoren. Omdat dit een dialoogfilm is, volstaat een dergelijke track. Die klinkt zuiver en duidelijk en de muziek en de dialogen blijven continu verstaanbaar.

EXTRA'S
Op deze dvd staat we alleen een bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Mystic Pizza is een leuk filmpje, goed voor een lach en soms een traan. De dvd presteert behoorlijk, alleen jammer dat de extra's compleet ontbreken.


cover
Studio: Fox

Regie: Donald Petrie
Met: Julia Roberts, Annabeth Gish, Lili Taylor, Vincent P. D'Onofrio, William R. Moses, Adam Storke, Conchata Ferrell

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
AL

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626009146


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Noors, Zweeds
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij