:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIX-PACK
SIX-PACK
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-24
FILM
Commissaris Nathan en zijn assistent Saule onderzoeken enkele moorden die de laatste tijd plaatsvonden. Elk slachtoffer werd op een gelijkaardige manier vermoord en sexueel misbruikt. Wanneer een nieuwe moord plaatsvindt, ontdekken ze dat de stijl van deze moord opnieuw overeenkomt met die van een seriemoordenaar die ze al maanden zoeken. Alle slachtoffers hebben blijkbaar iets gemeen: ze hebben allemaal een uitgebreid vragenformulier ingevuld bij de Amerikaanse Ambassade in Frankrijk en staan hier ingeschreven. Nathan en Saule concluderen dat de dader werkzaam moet zijn bij de ambassade. Deze instelling is echter zeer ontoegankelijk en niet alleen krijgt Nathan geen hulp van zijn meerderen, de Minister van Binnenlandse Zaken verbiedt hem nog door te gaan met zijn onderzoek. Nathan neemt het recht in eigen hand en met behulp van een jonge agente, die hij als lokaas inzet, probeert hij de moordenaar in de val te lokken. Maar dit loopt niet helemaal volgens plan...

BEELD EN GELUID
Six-Pack heeft een 2.35:1 beeldformaat dat bovendien anamorf is. De kwaliteit is goed tot zeer goed, met veel detail en scherpte. Enig minpuntje is het feit dat er tijdens avond- en nachtscènes wat ruis zichtbaar is, hetgeen eventueel wel de bedoeling van de regisseur kan geweest zijn om een zekere sfeer te scheppen. Een voorbeeld van zo'n scène is de finale waar het beeld duidelijk korrelig is. Afgezien hiervan een prima transfer. Twee audiotracks op deze DVD: een Dolby Digital 5.1- (448 kbps) en DTS 5.1- (754 kbps) geluidsspoor. Ook hier geldt voor de DTS-track hetzelfde als bij Deep In The Woods: haal de rolluiken naar beneden, sluit de gordijnen, doe de lichten uit, selecteer de DTS-track en draai het volume open. De DTS-track klinkt uitmuntend en houdt je gegarandeerd van begin tot einde aan het scherm gekluisterd, mede dankzij de schitterende soundtrack die perfect bij de beelden past. Alle kanalen worden optimaal en bijwijlen agressief benut en perfect aangesproken waarbij de surrounds continue gebruikt worden voor de vele geluidseffecten en achtergrondgeluiden. Split-surround is hierbij eveneens van toepassing. Het geluidsbeeld is ruim en open, en klinkt zeer gecontroleerd. De Dolby Digital 5.1 is eveneens de moeite om te beluisteren, maar klinkt toch ietwat ruwer en bevat iets minder detail dan de DTS-track.

EXTRA'S
De enkele extra's op deze DVD worden gepresenteerd in geanimeerde menu's en bestaan uit 2 trailers, een fotogalerij, enkele filmografieën, en drie cross-promotional trailers (Taxi, Taxi 2, Deep In The Woods).

CONCLUSIE
Six-Pack is een aardige Franse thriller en bijgevolg een aanrader voor liefhebbers van dit genre. De DVD bevat niet veel extra's, de beeld- en vooral de geluidskwaliteit daarentegen zijn wel zeer goed.


cover
Studio: A-Film

Regie: Alain Berberian
Met: Frédéric Diefenthal, Richard Arconina, Chiari Mastroianni, Bernard Fresson, Jonathan Firth

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777000533


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans DTS 5.1
Frans Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• 2 Trailers
• Fotogalerij
• Filmografieën
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij