:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BUTTERFLY EFFECT 2, THE
BUTTERFLY EFFECT 2, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-05-27
FILM
Nick Larson (Eric Lively) heeft alles wat een man maar kan dromen: een goede job, een knappe vriendin en fijne vrienden. Plots wordt dit alles pijnlijk en abrupt overhoop gegooid door een tragisch verkeersongeval. Nick kan zijn verlies niet verwerken en zijn leven begint overhoop te geraken. Hij laat zijn schouders hangen en presteert niet meer op zijn werk. Net wanneer hij de moed volledig wil laten zakken komt Nick erachter dat hij kan terugkeren naar het verleden en zo dingen aanpassen. Op deze manier kan hij fouten rechtzetten en onder andere het verkeersongeval wegvagen. Maar dan ontdekt Nick dat dit helemaal niet zonder drastische gevolgen is...

Je mag van Demi Moore's 'toyboy' Ashton Kutcher zeggen wat je wil, maar in 2004 bewees de man dat hij buiten onnozele fratsen uit te halen met supersterren en mooi staan te wezen ook kan acteren. We hebben het uiteraard over de prima thriller The Butterfly Effect. De film bracht wat geld in het laatje en PATS!, twee jaar later treffen we bij de lokale videoboer The Butterfly Effect 2 aan. Het gaat hier dus inderdaad om een videovervolg, iets wat blijkbaar de nieuwste trend is in Hollywoodland. Zo kan je het zo gek niet bedenken of er is een vervolgje op gemaakt.

Enfin, terug naar de orde van de dag zijnde The Butterfly Effect 2. Dit keer geen Kutcher en Amy Smart, maar minder bekende koppen als Eric Lively en Erica Durance. Maar het moet gezegd dat ze hun ding meer dan goed doen. Maar je kan er niet om heen dat de beperkingen van 'direct-to-video'-producties doorwegen op deze sequel. Het geheel voelt vanaf de eerste momenten erg klein van opzet qua verhaal, sets en speciale effecten.

Bekend cinematograaf en gelegenheidsregisseur John R. Leonetti moest het met een budget stellen van om en bij de 4 miljoen dollar en het geheel moest zo klaar als een klontje zijn op amper twintig dagen. En het is met dit in het achterhoofd dat de sequel best nog te pruimen is. Het geheel bevat wat scenariogaten en zoals eerder aangehaald was het budget laag met alle gevolgen van dien. Maar als huurtip kan je slechter varen dan met deze The Butterfly Effect 2.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld is van een goede kwaliteit qua scherpte en contrast. De kleuren ogen warm en natuurlijk. Buiten wat minieme filmgrain is er weinig aan te merken. Het beeld is proper en volledig vrij van beschadigingen. Ook compressiefoutjes vormen geen echt probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met goed verstaanbare dialogen en een bevredigend gevoel van ruimtelijkheid gecreëerd door de filmmuziek en aanwezige geluidseffecten. Ruis en/of storingen zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Volgens de cover kan je enkel rekenen op een trailer, maar niets is minder waar! De trailer is uiteraard wel aanwezig, maar verder ook een informatief stukje commentaar ingesproken door de trotse regisseur John R. Leonetti en één van de producers Mike Stirling. Vervolgens hebben we nog een leuke én vooral eerlijke featurette "Altering Reality: On The Set of The Butterfly Effect 2" (15 min.), waarin de voornaamste cast- en crewleden hun ervaringen over het maken van de film komen delen. Tussendoor krijgen we filmclips te zien en uiteraard krijgt de kijker thuis ook een ruime blik achter de schermen van deze low budget shoot. Tenslotte de originele bioscooptrailer van de eerste film.

CONCLUSIE
Middelmatig videovervolg op de cultthriller The Butterfly Effect uit 2004. De dvd van Paradiso is puik, met goede technische kwaliteiten en enkele informatieve extra's.


cover
Studio: Paradiso

Regie: John R. Leonetti
Met: Eric Lively, Erica Durance, Dustin Milligan, Gina Holden

Film:
6/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504072017


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Audiocommentaar
• Featurette
• Trailer
• Cross-promotional trailer

Andere recente releases van deze maatschappij