:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 4.1
MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 4.1
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2007-09-09
SERIE
- Tijdens een romantisch dineetje worden Bernard en Bianca opgeroepen om een missie uit Australië te aanvaarden, waar een jongetje, Cody, die zich voornamelijk onledig hield met het onklaar maken van stropervallen, zelf in zo'n ding getuimeld is, en gevangen gehouden wordt door de stroper Percival C. McLeach en zijn sidekick, de varaan Joanna. McLeach is uit op de reuze-arend Marahute, die ergens een nest moet hebben in de bergen, en hij meent dat Cody ook weet waar...
- Cut!... Wat krijgen we nu? Dat is hier verdorie toch geen Disney-tekenfilm zeker ?
- Huh?
- Jamaar, weer een beetje teveel eucalyptus zitten kauwen ofzo?
- Wablief ?
- Man, dat is hier de set van McLeod's Daughters en niet Rescuers Down Under.
- Ah ?
- Zien die grieten ginds er misschien uit als muizen, kangoeroes of in het ergste geval albatrossen? En begin nu niet over die bende grazende koeien hé!
- Wel, nu dat je er toch over begint... maar ik zit hier toch in Australië?
- Wat bedoel je daar nu mee? Het continent is wel groot genoeg voor en één filmke en één tv-serie lijkt mij.


Er is dus in Australië wel degelijk meer te zien dan kangoeroes, koalas, didgeridoos en veel stof. Maar die clichés zullen wel altijd blijven bestaan vermoeden we, al heeft men op de set van McLeod's Daughters ongetwijfeld af en toe wel al eens last van knaagdieren, groot en klein. Dat is uiteraard één van de nadelen van het gebruik van een echte ranch als filmset. De plots mogen dan niet de meest originele ooit zijn, de locatie is al heel wat minder bekend bij de gemiddelde kijker. Verwacht in geen geval drama à la Hamlet, maar wel een luchtige serie over het leven op en rond een Australische "cattle farm".

AFLEVERINGEN
1. Out Of The Ashes
Er zijn nog steeds spanningen tussen Tess en Stevie, enerzijds omdat Tess Claire’s dromen wil waar maken, anderzijds omdat Stevie op haar manier wil "helpen". Een bosbrand die de streek teistert, doet iedereen inzien wat echt telt.

2. Double Dealing
Tess wil een conflict met Sandra oplossen met een rondje poker, maar dat is volgens Stevie geen goed idee. Alex en Nick porberen ondertussen alles om van de bank uitstel van betaling te krijgen.

3. Jack Of All Shades
Jack Blake beweert de zoon te zijn van Jack McLeod. Tess gelooft hem, Nick en Stevie zijn er nog niet zo zeker van. Deze 2 laatste krijgen gelijk wanneer Jack Charlotte gebruikt om aan geld te komen. Gelukkig is er een reddende engel.

4. Day Of Reckoning
Harry krijgt een hartaanval, wat Nick en Alex doet nadenken over het vroegere voorstel van Harry om terug op Killarney to komen wonen. Ondertussen maakt de nieuwe veehandelaar het de vrouwen op Drovers knap lastig, maar daar krijgt hij al snel spijt van.

5. Great Expectations
Een vroegere rodeolegende doet Stevie nadenken over haar dochter Rose. Op Killarney loopt het tussen Sandra, Alex en Nick niet op wieltjes. Terry vind eindelijk een job en Jodi moet een kalf overtuigen dat het een koe is.

6. Game Of Chance
Tess en Nick hebben eindelijk een afspraakje. Of toch niet? Dave komt terug te voorschijn en is vastbesloten om Tess voor zich te winnen. Wanneer de rivaliteit tussen de 2 mannen te groot wordt moet Tess tussenbeide komen, met de nodige gevolgen.

7. When Sparks Fly
Spanning alom. Jodi vindt dat Stevie veel te roekloos is en moet dan later ook haar gedrag bekopen. Tussen Nick en Tess staat zowel privé als professioneel de boel op springen.

8. Show Of Love
Wanneer een jeugdliefde van Alex en een oude vriendin van Stevie op bezoek komen, brengt dit bij beiden herinneringen en gevoelens los. Een vergissing brengt Tess en Nick weer dichter bij elkaar.

9. Father's Day
Wanneer Tess te horen krijgt dat Peter voogdij wil over Charlotte komt Alex's vader te hulp. Tess wil het vriendschappelijke proberen op te lossen, maar wanneer ook dit niet lukt raakt ze in paniek. Gelukkig laat Nick haar inzien dat weglopen geen oplossing is.

10. Flesh And Blood
Tess moet een moeilijke beslissing maken wanneer ze beseft dat ze Charlotte de kans wil geven om tussen haar zussen op te groeien, een kans die zij en Claire nooit hebben gehad. Terwijl Harry een verrassing heeft, staan Jodi en Meg onder druk.

11. Fool For Love
Stevie's ex-man komt met het nieuws dat ze eigenlijk nooit gescheiden zijn. Even kan Stevie hem dan ook niet weerstaan tot zijn ware bedoelingen aan het licht komen. Ondertussen overtuigt Jodi iedereen om uit de kleren te gaan voor het goede doel. Tess heeft zo haar eigen problemen met mannen en rammen.

12. Make Or Break
Wanneer een zekere Bree Tess te grazen neemt en Jodi ontvoert, moeten Tess, Nick, Stevie en Alex een list zien te verzinnen om Jodi te redden. Terwijl Stevie eindelijk voluit voor de rodeoschool wil gaan, geven Nick en Tess hun relatie een nieuwe kans.

13. Second Chance
De zus van Meg komt op bezoek en geeft toe dat haar leven toch niet zo glamoureus is als ze liet uitschijnen. Dit doet Meg een beslissing nemen die haar leven zal veranderen. Nick en Alex doen een verassende ontdekking wanneer ze achterhalen wie de schapen doodbijt.

14. Call Me Kate
Terwijl Meg zich voorbereid op Melbourne, twijfelt Jodi of ze wel mee wil. Ondertussen krijgt een oude vriendin van Jodi, Kate, een job van Tess. Sandra, die ongerust is over een mogelijke miskraam, maakt een fout en wil Kate de schuld geven. Gelukkig is er Jodi nog om de waarheid aan het licht te brengen.

15. Desperate And Dateless
Op weg naar het jaarlijkse bal, hebben de vrouwen heel wat pech en werken de mannen zich in nesten nadat ze de nieuwe huurder van Wilgul ontmoeten. Uiteindelijk besuiten ze dan maar om zelf een feestje te bouwen.

16. Magnetic Attraction
Stevie's dochter duikt onverwachts op. Stevie denkt er aan om haar eindelijk de waarheid te vertellen over haar echte moeder. Maar wanneer Rose liefdesverdriet heeft, beseft Stevie dat ze haar "moeder" nodig heeft. Alex en Kane halen een grap uit en Kate is tot over haar oren verliefd op Dave.

BEELD EN GELUID
Na een abominabele uitgave van seizoen 1 & 2 door Dutch Filmworks werd de reeks overgenomen door Warner. Seizoen 3 was bijgevolg weer op niveau: een zeer degelijke beeld- en geluidstransfer zoals we die al bijna gewoon zijn. Deze trend wordt in het 4e seizoen gelukkig verdergezet. Hier en daar durft er wel al eens wat grain of een compressieartefactje opduiken, maar over het algemeen genomen, hebben we geen reden tot klagen. Het verbluffende kleurenpalet van de Australische "wildernis", wordt ten andere zeer accuraat in beeld gebracht dankzij een prima kleurverzadiging en solide zwartniveaus.

Wanneer we onze Australische bronnen mogen geloven, dan wordt McLeod's Daughters uitgezonden in Dolby Digital 5.1. Op deze schijfjes treffen we echter een Dolby Surround-2.0 track aan. Dolby Digital 5.1 lijkt enerzijds logisch aangezien de serie in HD opgenomen en uitgezonden wordt, anderzijds is 5.1 wel een beetje overkill voor een serie als deze. We vermoeden eigenlijk dat de serie in normale Dolby Surround of simpelweg stereo opgenomen werd en dan al dan niet gefilterd voor de televisieuitzendingen. Het fijne zullen we er waarschijnlijk wel nooit van weten, maar we hebben dan toch liever een doordeweekse Dolby Surround 2.0-track dan een mogelijk (slecht) opgekrikte 5.1 track. De aanwezige track is trouwens uiterst degelijk en maakt toch enigzins gebruik van de mogelijkheden van het formaat, voor zover die er zijn natuurlijk.

EXTRA'S
Bij het 3e seizoen kregen we nog een paar zeer mooie extras in de vorm van een featurette en wat interviews. Bij dit 4e seizoen moeten we het maar meteen zonder enig extra materiaal stellen. We hadden de nattigheid eigenlijk al lang voelen aankomen, want ook in Australië was het na 1 seizoen al gedaan met het bonusmateriaal. Snel even een filmploeg op het vliegtuig zetten richting Australië, paste waarschijnlijk niet binnen het budget.

CONCLUSIE
Warner racet aan sneltempo door de Australische outback en wij proberen te volgen met onze DVDInfo-kangoeroes, uiteraard zonder die beesten teveel op hun systeem te werken, want dan worden ze nogal venijnig. De race is ondertussen gearriveerd bij het 4e seizoen en zonder tussenstop zouden onze rijdieren het verschil waarschijnlijk niet gezien hebben: zeer degelijk beeld en geluid. Even voor de finish moesten we wel wat bijsturen, onze Australische vrienden hadden het gat in het wegdek immers niet gezien. Op de plaats van dat gat hadden normaal gezien wat extra's moeten zitten. De gemeentediensten werken in Australië blijkbaar al even snel als in België.


cover




Studio: Warner

Regie: Chris Martin-Jones, Geoff Bennett, Jessica Hobbs, Ray Quint, Roger Dowling, Ali Ali
Met: Bridie Carter, Simmone Jade MacKinnon, Rachael Carpani, Aaron Jeffrey, Myles Pollard, Sonia Todd

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
6

Speelduur:
720 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932019391


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij