:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHARRO!
CHARRO!
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-09-09
FILM
If a woman's eyes are blue, she'll be sweet and true to you. But if a woman's eyes are green, she'll turn hot, or cold, or mean! (Billy Roy Hackett)

Jess Wade (Elvis Presley) is een ex-outlaw die probeert op het rechte pad te blijven. Het feit dat Jess zijn bende verliet werd echter nooit verteerd door bendeleider Vince Hacket (Victor French). Nadat Jess door Vince en de overblijvende bendeleden in de val wordt gelokt moet hij er alles aan doen om zijn naam te zuiveren...

We moeten toegeven dat we vr deze dvd release slechts bitter weinig over Charro! gelezen of gehoord hadden maar met Flaming Star, een coole Western met een sterke Elvis, in het achterhoofd besloten we Charro! een kans te geven. Hoeft het gezegd dat wij ons deze beslissing geen seconde beklaagd hebben? Charro! is wederom een fijne western met een overtuigende Elvis in een voor hem toch wel ongebruikelijke rol. In plaats van een personage dat om de haverklap een muzikaal nummer ten berde brengt krijgen we deze keer een ongeschoren Elvis die heel wat anders aan zijn hoofd heeft dan zingen. Charro! bevat heel wat elementen uit de klassieke Hollywood-westerntraditie maar het is overduidelijk dat de makers ook goed gekeken hebben naar een aantal spaghetti westerns. Zo doen de begin credits en de titelsong (het enige door Elvis gezongen nummer van de film) bij momenten wat denken aan films als Django en La Resa Dei Conti. Ook Elvis zelf doet als Jess Wade met zijn ruige stoppelbaard en bepaalde gestes bij momenten denken aan een wat softere versie van Franco Nero in Django. De rest van de cast bestaat voornamelijk uit relatief onbekende acteurs die het er goed vanaf brengen. Naast het verdienstelijke acteerwerk werden we echter vooral overtuigd door de erg puike instrumentale soundtrack van space age pop icoon Hugo Montenegro (zie ook Les Baxter, Martin Denny, Esquivel en Henry Mancini).

Samen met Flaming Star is deze Charro! ongetwijfeld onze favoriete Elvisfilm.

BEELD EN GELUID
Applaus voor Warner! Het restauratiewerk zorgt ervoor dat we een erg goede transfer krijgen met een goede scherpte, contrast en zwartniveau. Printbeschadigingen of grain zijn er nauwelijks te vinden. Ook met de gerestaureeerde 1.0 monotrack weet deze release goede punten te scoren. Ruis of andere fouten kregen wij niet te horen.

EXTRA'S
We krijgen enkel de trailer van Charro! Ook de trailer ademt de spaghetti-westernsfeer uit.

CONCLUSIE
Charro! is een meer dan aangename verrassing die we aan een ruim publiek, dus zeker niet enkel de Elvisfans, kunnen aanraden.


cover
Studio: Warner

Regie: Charles Marquis Warren
Met: Elvis Presley, Ina Balin, Victor French, Barbara Werle, Solomon Sturges, Lynn Kellogg

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Western

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1969

Leeftijd:
6

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij