:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TSUNAMI - THE AFTERMATH
TSUNAMI - THE AFTERMATH
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-04-14
FILM
Tsunami The Aftermath vertelt het verhaal van een aantal mensen die de de tsunami van december 2004 wisten te overleven. Het jonge koppel Ian (Chiwetel Ejiofor) en Susie (Sophie Okenodo) is op zoek naar Martha, hun zesjarig dochtertje. Kim Peabody en haar zoon Adam zijn op zoek naar James (de vader van het gezin) en John (de tweede zoon van het gezin). Tann, die werkte in één van de getroffen hotels, wordt geconfronteerd met zijn verwoest dorp en vermiste familieleden. De Britse consul Tony Whittaker lijkt geregeld de pedalen te verliezen tot groot ongenoegen van welzijnswerkster Kathy Graham (Toni Collette). Tenslotte is er nog de fotograaf / journalist Nick Fraser (Tim Roth) die op het spoor komt van een aantal onfrisse zaken...

Tsunami The Aftermath is een tweedelige miniserie die gemaakt werd door HBO, het tv-station dat de voorbije jaren reeds enorm veel indruk wist te maken met sublieme series als The Sopranos, Oz, Rome en The Wire. Er werd door de makers weinig verrassend gekozen voor een niet sensationele aanpak. Een logische keuze gezien de verschrikkelijk ramp nog zo vers in het geheugen ligt bij heel wat mensen. Toen de makers gingen filmen op locaties die effectief getroffen waren door de Tsunami, werden ze alvast niet op algemeen gejuich onthaald door de plaatselijke bevolking. Een deel van de inwoners vond het nog veel te vroeg en te traumatisch voor een dergelijk project, terwijl anderen dan weer van oordeel waren dat het project niet enkel werkgelegenheid opleverde maar ook kon helpen om de impact van de Tsunami onder de aandacht te brengen. Jammer genoeg heeft Tsunami The Aftermath weinig aandacht voor het lot van de plaatselijke bevolking, zowat het hele "verhaal" werd opgehangen aan de belevenissen van expats en toeristen.

De weinig sensationele aanpak zorgde er echter voor dat wij niet echt geraakt worden door Tsunami The Aftermath. De kijker beseft dat hij aan het kijken is naar fictie (het is dus al moeilijker om mee te leven in vergelijking met een documentaire) en de personage zijn betrekkelijk weinig interessant. Zo weet Tsunami Aftermath in vergelijking met een film als United 93 (een sterke verfilming van de gebeurtenissen aan boord van één van de toestellen die gekaapt werden op 11 september) heel wat minder "door te dringen". Aan de cast zal het echter niet gelegen hebben, we krijgen relatief bekende namen die goed op dreef zijn: Tim Roth (Reservoir Dogs, Pulp Fiction), Sophie Okenodo (Hotel Rwanda, Aeon Flux) Chiwetel Ejiofor (American Gangster, Inside Man) en Toni Collette (In Her Shoes, Little Miss Sunshine).

BEELD EN GELUID
We krijgen transfers die de verwachtingen moeiteloos inlossen. Zowel de beeld- als de geluidskwaliteit halen de erg hoge Warner / HBO standaard.

EXTRA'S
We krijgen op het tweede schijfje twee featurettes die bitter weinig voorstellen. In het verhaal achter de film (9.30 minuten) komen naast schrijfster Abi Morgan een aantal van de acteurs aan het woord. Nabootsing van het natuurgeweld (6.30 minuten) laat ons kennis maken met het production design.

CONCLUSIE
Tsunami The Aftermath gaat niet vervelen, maar jammer genoeg blijft bitter weinig van deze miniserie hangen.


cover
Studio: Warner

Regie: Bharat Nalluri
Met: Tim Roth, Sophie Okenodo, Hugh Bonneville, Chiwetel Ejiofor, Toni Collette

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
186 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• 2 featurettes

Andere recente releases van deze maatschappij