:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BAD TASTE
BAD TASTE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-04-17
FILM
Lord Crumb (Doug Wren) en zijn leger buitenaardse wezens zijn geland op aarde. Een klein dorpje, ergens in Nieuw-Zeeland, is al ten prooi gevallen aan deze wezens. Een geheime regeringsorganisatie slaat groot alarm en schakelt "the boys" van het A.I.D.S. (Astro Invasion Defence Service) in, deze organisatie bestaat Derek (Peter Jackson), Frank (Mike Minett), Ozzy (Terry Potter) en Barry (Pete O' Herne). Ze komen er al snel achter dat Lord Crumb en zijn gevolg mensen als de nieuwste smaaksensatie zien! Zal Lord Crumb erin slagen om ons om te toveren in het nieuwste intergalactische fast-food of zullen "the boys" hen kunnen tegenhouden.

Wat aanvankelijk begon als één van de zovele amateurfilmprojecten van Peter Jackson en zijn vrienden, groeide uit tot een culthit van jewelste waar meer dan vier jaar aan gewerkt is. Jackson zelf financierde het eerste deel van de film en legde dan het gefilmde materiaal voor aan de Nieuw Zeelandse film commissie. Die waren daar zo van onder de indruk dat ze Jackson en zijn crew het nodige geld bezorgden om de film af te maken. Toen Bad Taste in '89 op het festival van Cannes werd uitgebracht werd de 150.000$ kostende film onmiddellijk aangekocht door tientallen landen! De film haalde ook de "Publieksprijs van het Fantafestival 1989" binnen en de "Gore Award" op het 17de festival van Fantasy & SF in Parijs. Peter Jackson zette de jaren nadien zijn carrière nog zéér succesvol verder met culthits als Meet The Feebles, Braindead en Heavenly Creatures. Waarop een ticketje Hollywood volgde voor het geflopte maar toch sterke The Frighteners en de prestigieuze Lord Of The Rings-trilogy!

BEELD EN GELUID
Het standaard 4:3 beeld is vrij scherp met soms wat schemering en minimale filmgrain. De gebruikte print bevat toch wat veel beschadiging en vuil maar deze foutjes zitten ook op dezelfde plaats in de "making of" dus daar kunnen we uit afleiden dat deze fouten al aanwezig waren op de originele print. Het beeld is niet geremastered zoals de regio 1 versie en daardoor ziet het er wat gedateerd uit. Ook zijn er enkele zware digitale compressiefouten te zien, deze zijn vooral zichtbaar bij stof of rook na ontploffingen. Met het geluid zit je wat beter. De geluidstrack wordt goed benut met voldoende spreiding en de nodige aandacht voor effecten en de achtergrondgeluiden. Wij hebben geen ruis of geluidsfouten kunnen waarnemen. Wel zijn er momenten dat de track wat scherp durft te klinken maar is nooit dramatisch. Een bevredigende geluidstrack.

EXTRA'S
Niet echt een superaanbod van extra's maar gezien de obscuriteit van deze titel toch een puike prestatie om bijna dezelfde features op de schijf te zetten dan de regio 1 Limited Edition. Enkel de biografie van Peter Jackson ontbreekt. De zéér interessante "making of" (23 min.) laat zien hoe de knappe speciale effecten gedaan werden en laat Jackson en zijn crew aan het woord. Leuk is ook dat de ouders van Peter Jackson aan bod komen en zijn vroegere amateurfilmpjes. De andere extra's zijn de originele bioscooptrailer en cross-promotional trailers van andere Jackson-films als Meet The Feebles en Fellowship Of The Ring, en van een animefilm Roujin Z.

CONCLUSIE
Bloederige maar leuke cultfilm van de nu super populaire regisseur Peter Jackson (Lord Of The Rings). Bad Taste wordt door vele mensen beschouwd als zijn beste film, maar wij zijn van mening dat je op Jackson zijn films geen etiket kan geven van "zijn beste film" want al zijn films hebben net iets meer te bieden dan de zogezegde betere cinema! Zijn unieke visie en stijl hebben weinig Hollywood regisseurs in hun handen. En dat hij dat ook kan met commerciële cinema bewijst hij nu met het zéér succesvolle The Fellowship Of The Ring! De DVD uitvoering van Bad Taste valt te pruimen door de weinige maar zéér interessante extra's en de degelijke geluidskwaliteit. Spijtig dat de beeldkwaliteit wat te wensen overlaat. Voor de die hard horrorfans raden wij de regio 1 versie aan! Deze is digitaal geremastered, 16x9 widescreen en bevat 5.1 Dolby Digital, 6.1 DTS geluid.


coverStudio: A-Film

Regie: Peter Jackson
Met: Terry Potter, Pete O' Herne, Craig Smith, Mike Minett, Peter Jackson, Doug Wren

Film:
7,5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777001738


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Originele bioscooptrailer
• Making of
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij