:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEETHOVEN'S BIG BREAK
BEETHOVEN'S BIG BREAK
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-14
FILM
Eddie (Jonathan Silverman) werkt als dierenverzorger op een filmset. Hij zit van 's morgens tot 's avonds tussen de dieren, maar toch gaat hij niet in op de vraag van zijn zoon om Beethoven, een schattige zwervershond uit het asiel, te adopteren. Dat lijkt echter snel te veranderen wanneer de hond, die de hoofdrol zou spelen in de film waar Eddie aan meewerkt, wordt ontvoerd en iedereen gecharmeerd is door de dolle fratsen en stoten van Beethoven...

Beethoven's Big Break is ondertussen al de vijfde (!) sequel op de succesvolle familiekomedie Beethoven uit '92. Enkel het eerste vervolg, de al even succesrijke Beethoven's 2nd, haalde nog de bioscopen. Niemand van de cast en crew van de originele films is overgehaald om mee te werken aan delen drie, vier, vijf en de tekenfilmserie. Waarom dan hier een recensie van deel zes? Dit is de eerste sequel waar Brian Levant, ofte de regisseur van het origineel, aan meewerkte als scenarist. Bovendien wordt Beethoven's Big Break voor de verandering nog eens bevolkt met een behoorlijke cast, waaronder: Jonathan Silverman, Rhea Perlman, Stephen Tobolowsky en Eddie Griffin.

Dat alles kan echter niet verhelpen dat ook deze zesde film uit de uitgemolken franchise een flets doorslagje is van de eerste film. De humor is flauw en weinig origineel, met hier en daar situaties die letterlijk uit Beethoven worden gekopieerd. De regie van Mike Elliott - die zich eerder vooral bezighield met het produceren van onzinnige direct-to-video/dvd sequels op zowat elke film die er bestaat - is saai en ongeïnspireerd. Ook het scenario van Levant is clichérijk en zonder enige verrassing. Het acteerwerk is al niet veel beter en lijkt vaak meer op een robbertje 'om ter hardst overacteren'. Enkel Jonathan Silverman en Jennifer Finnigan weten nog een beetje de meubelen te redden. 

Hoewel Beethoven's Big Break de kids nog zal weten te plezieren, is dit wederom een franchise die uit zijn lijden verlost mag worden!  

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is bevredigend scherp, met een goed contrast en een positief schaduwdetail. Het zwartniveau is solide, terwijl de overige kleuren warm en natuurlijk ogen. Het beeld is vrij van vuiltjes en ook de filmgrain en de digitale compressiefoutjes blijven netjes binnen de perken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met heldere en goed verstaanbare dialogen die netjes uit de middelste speaker komen. De muziek komt prima tot haar recht en de track is voorts vrij van storende oneffenheden.

EXTRA'S
Helemaal niets.

CONCLUSIE
Beethoven 6 is de zoveelste zwakke direct-to-dvd sequel en zelfs één van de originele makers kan niet aan de vloek ontkomen. De kleintjes zullen nog plezier beleven aan de fratsen van de dolle loebas, maar de volwassenen zullen zich enkel maar ergeren aan de overacting van de cast, het fletse scenario en de flauwe humor. Beeld en geluid zijn prima, maar er zijn helemaal geen extra's aanwezig.


cover
Studio: Universal

Regie: Mike Elliott
Met: Jonathan Silverman, Jennifer Finnigan, Rhea Perlman, Stephen Tobolowsky, Eddie Griffin

Film:
4,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij