:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GENE GENERATION, THE
GENE GENERATION, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-26
FILM
De regering heeft een muur gebouwd rond de laatste stad op aarde. Enkel degenen met hoogwaardig DNA mogen naar Demeter, een nieuwe stad die de mensheid zal overleven. Sindsdien proberen DNA-hackers DNA te stelen uit andere mensen. De regering zet huurmoordenaars in om ze hackers uit te schakelen. In ruil zullen ook zij een ticket voor de nieuwe stad Demeter krijgen. Michelle (Bai Ling) is zo een huurmoordenaar. Ze werkt hard om een ticket te verdienen naar de nieuwe stad, ook voor haar jongere broer Jackie (Parry Shen). Maar haar broer is jammer genoeg een losbol die hun geld verbrast en constant in de problemen komt…

"Death is just an upgrade"

The Gene Generation is een onafhankelijke verfilming van de minder bekende strip "The DNA Hacker Chronicles" van en door de Aziatische Amerikaan Pearry Reginald Teo. De man heeft ontegensprekelijk talent om zichzelf en zijn producten aan de man te brengen, maar filmisch wil het allemaal toch nog niet lukken. Zijn langspeeldebuut is namelijk een halfbakken allegaartje van andere en vooral betere sciencefiction- en genrefilms zoals Underworld, The Crow en The Matrix, maar dan met een fractie van het budget en een compleet gebrek aan talent.

De beruchte actrice Bai Ling (The Crow, Crank: High Voltage) staat gedurende de speelduur vooral sexy te wezen, terwijl de rest van de cast in lachwekkende outfits staat te klungelen dat het geen naam  heeft. De dialogen zijn opgeklopte onzin en terwijl regisseur Pearry Reginald Teo zich compleet lijkt te verliezen in een explosie van totaal amateuristische CGI-effecten, zijn de blote reet van Bai Ling en de afgang van Oscar-winnares Faye Dunaway de enige elementen uit The Gene Generation die wat blijven hangen. Kortom, te mijden!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is bevredigende qua scherpte en heeft een goed contrast. Diepte en detail zijn prima en de gebruikte print is proper. Het zwartniveau kon gerust wat beter en sommige donkere scènes bevatten behoorlijk wat filmgrain. De met filters bewerkte kleuren ogen bewust somber en afgewassen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met een prima weergave van de filmmuziek en de aanwezige geluidseffecten. De dialogen klinken helder en zijn over de hele lijn goed te verstaan. De subwoofer doet hier en daar zijn duit in het zakje en ruis of andere problemen zijn gelukkig niet aan de orde.

EXTRA'S
Niets noemenswaardigs.

CONCLUSIE
The Gene Generation barst van ambitie, maar bezwijkt daar tegelijk ook onder. De voor ons compleet onbekende  cineast Pearry Reginald Teo neemt zijn speelfilmdebuut ook veel te serieus, om nog maar de zwijgen over de slechte speciale effecten en het fletse acteerwerk! De dvd van Splendid is anders wel in orde, met een degelijke beeld- en geluidskwaliteit.


cover
Studio: Splendid

Regie: Pearry Reginald Teo
Met: Bai Ling, Alex Newman, Parry Shen, Faye Dunaway, Ethan Cohn

Film:
3,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4013549473323


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij