:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NUIT DES TRAQUEES, LA (NIGHT OF THE HUNTED)
NUIT DES TRAQUEES, LA (NIGHT OF THE HUNTED)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-17

FILM
Op een nacht kruist Elisabeth letterlijk het pad van Robert (Alain Duclos). Aangezien Elisabeth behalve haar naam niets meer weet en op de vlucht lijkt voor iets of iemand, besluit Robert haar mee te nemen naar zijn huis. Omdat hij al zijn aandacht richt op de knappe Elisabeth valt het niet op dat Véronique (Dominique Journet) naakt en alleen achterblijft in het donkere bos. Het zou geen Jean Rollin-film zijn mochten Robert en Elisabeth niet eerst een potje vrijen in plaats van direct antwoorden te zoeken. Wanneer Robert nadien even weg is voor boodschappen, duiken plots de vreemde dokter Francis (Bernard Papineau) en zijn assistente Solange (Rachel Mhas) op. Die nemen Elisabeth zonder boe of ba mee naar een soort van krankzinnigengesticht...

Night Of The Hunted (originele titel: La Nuit Des Traquées) van de befaamde Franse cultfilmer Jean Rollin uit 1980 is een behoorlijk vervelende prent , die volledig ten onder gaat aan totale saaiheid, enkele spectaculair amateuristische shots en tenenkrommend acteerwerk. Hoewel de film in de loop der jaren een heuse cultaanhang heeft gekregen omdat de eigenzinnige cineast wat buiten zijn eigen lijntjes probeerde te kleuren, is dit zonder twijfel één van de minder interessante films uit het indrukwekkende oeuvre van Rollin (La Morte Vivante, Fascination).
 
Lees hier ook onze eerste bespreking van deze cultfilm.

BEELD EN GELUID
Aangezien het om een port gaat van de eerder uitgebrachte luxe-editie van de film, nemen we de tekst van de eerdere bespreking er even bij: Het anamorfisch weergegeven 1.78:1-beeld heeft een prima contrast en een voldoende detail. Er is soms wat filmgrain aanwezig, maar de scherpte is over het algemeen bevredigend. De kleuren zien er helder en realistisch uit, doch ietwat gedateerd. De gebruikte filmprint bevat aan het begin redelijk wat krassen en ook tijdens de rest van de prent komen er nog wat vuiltjes voorbij, maar echt storen doet dat nergens. Er duikt tevens wat ghosting op, maar ook dit valt gelukkig nooit erg op. De Franse Dolby Digital Mono-track klinkt voldoende, met goed verstaanbare dialogen en behoorlijk klinkende filmmuziek. Er is wel wat ruis aanwezig, alsook hier en daar een licht gezoem, maar dat bederft nergens het kijkplezier.

EXTRA'S
Het is op het gebied van bonusmateriaal dat het verschil twordt gemaakt. Waar de eerste uitgave uit meerdere schijfjes bestond met waardevolle features zoals trailers, interviews, audiocommentaartracks, slide show, alternatieve scènes en verborgen extra's, zijn er op deze versie alleen een bioscooptrailer, een slide show en wat promotionele Rollin-trailers te vinden.

CONCLUSIE
Distributeur Encore Films brengt een aantal nieuwe Jean Rollin-films uit, maar ook een aantal die al eerder het daglicht zagen. Night Of The Hunted ofte La Nuit Des Traquées is er zo ééntje. Hoewel de beeld- en geluidskwaliteit dezelfde zijn als bij de eerdere release, zijn alle diepgravende en informatieve extra's gesneuveld. Ook de fraaie verpakking - een luxe ogende digipack - is vervangen door en standaard keepcase. Waar deze nieuwe versie wél in uitblinkt is de verbluffend mooie nieuwe coverart. De pulp- en cult-liefhebbers die de eerdere uitgave niet in hun bezit hebben, kunnen nu eindelijk ook hun 'Jean Rollin'-collectie vervolledigen, maar anders houd je het beter bij de eerste versie.
cover
Studio: Encore Films

Regie: Jean Rollin
Met: Brigitte Lahaie, Dominique Journet, Bernard Papineau, Alain Duclos, Rachel Mhas

Film:
4/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
0

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1980

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Slide show
• Rollin Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij