:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRISSON DES VAMPIRES, LE (SHIVER OF THE VAMPIRES, THE)
FRISSON DES VAMPIRES, LE (SHIVER OF THE VAMPIRES, THE)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-17
FILM
Isa (Sandra Julien) en Antoine (Jean-Marie Durand), een pas getrouwd koppeltje, besluiten onderweg voor hun huwelijksreis naar Italië op bezoek te gaan bij de twee neven van de bruid (Michel Delahaye en Jacques Robiolles). Daar aangekomen vernemen de tortelduifjes dat ze recent overleden zijn. Wanneer ze van de eerste schok bekomen zijn, nemen Isa en Antoine toch even de tijd om het immense kasteel van naderbij te bekijken. Zo kruist Isa het pad van twee wereldvreemde meisjes die beweren dat haar neven nog leven. Vanaf dan start er voor het koppel een hallicunant avontuur, vol menselijke offers, excentrieke vampieren en lesbische rituelen...

The Shiver Of The Vampires (originele titel: Le Frisson Des Vampires) is een heerlijke cultfilm uit 1971, in een regie van de Franse horror- en exploitationregisseur Jean Rollin (Lèvres De Sang, Zombie Lake). De horrorfilm wordt gestuwd door de fantastische soundtrack van Acanthus (die nadien jammer genoeg nooit nog wat heeft gedaan!), door behoorlijk acteerwerk, een prima sfeerschepping en een stevige portie bloot. Voer voor de liefhebbers van cult/pulp en horror!

Lees ook onze eerdere bespreking van deze prima horrorprent.

BEELD EN GELUID
Encore Films brengt Le Frisson Des Vampires voor de tweede maal uit met een bijna identieke versie qua beeld en geluid. We nemen onze eerder bespreking er even bij: Het anamorfische 1.78:1-beeld heeft een bevredigende scherpte. Er duikt soms wel wat minieme filmgrain op en het beeld heeft tevens af en toe een donkere aanblik, waardoor er wat detail verloren gaat. De gebruikte bioscoopprint is ook niet vrij van vuiltjes en beschadigingen, maar de kleuren ogen dan weer vol, warm en gezien de leeftijd voldoende realistisch. Het Franse Dolby Digital Mono-spoor bevat wat ruis en klinkt beperkt, maar de dialogen zijn goed te verstaan en de muziek brengt behoorlijk wat leven in de track. Hetzelfde bij de Engelse Dolby Digital Mono-soundtrack. Alleen klinkt die wat luider en dus ook aan de scherpe kant! De dubbing zelf klinkt overigens helemaal niet eens zo slecht.

EXTRA'S
Waar de vorige editie van deze cultprent behoorlijk wat extra's bevatte, moeten we het dit keer doen met een originele bioscooptrailer, een slide show en wat cross-promotionele trailers van andere films van Jean Rollin.

CONCLUSIE
The Shiver Of The Vampires - ofte Le Frisson Des Vampires - is een prima horrorprent van de hand van de geliefde cultcineast Jean Rollin. Distributeur Encore brengt de prent voor een tweede maal uit op dvd, maar deze tweede versie is jammer genoeg volledig gespeend van diepgravend en waardevol bonusmateriaal. Ook is de verpakking erg gewoon en is er geen verzamelboekje meer aanwezig. Indien u de vorige versie in uw bezit hebt dan is er geen enkele reden om deze nieuwe aan te schaffen, maar voor de horrorfans en cultliefhebbers die de film nog niet in hun bezit hebben, is deze 'Vampire Edition' een uitstekend alternatief!


cover
Studio: Encore Films

Regie: Jean Rollin
Met: Sandra Julien, Jean-Marie Durand, Michel Delahaye, Jacques Robiolles

Film:
7,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1971

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903481738


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Slide show
• Rollin Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij