:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PACTE DES LOUPS, LE (BROTHERHOOD OF THE WOLF)
PACTE DES LOUPS, LE (BROTHERHOOD OF THE WOLF)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-05-05
FILM
We schrijven het jaar 1766. Het dorpje Gévaudan word al lange tijd geteisterd door een onuitroeibaar monster dat een spoor van dood en verderf achterlaat. Frankrijk staat hierdoor in rep en roer en koning Lodewijk XV stuurt ridder Grégoire De Fronsac (Samuel Le Bihan) en zijn trouwe metgezel Mani (Marc Dacascos) richting Gévaudan om het zaakje te onderzoeken en het monster te doden. Aangekomen op bestemming ondervindt Grégoire De Fronsac dat niet alles is wat en dat weinig mensen te vertrouwen zijn. De enige persoon die een zéér sterke indruk op hem heeft nagelaten is Marianne De Morangias (Emilie Dequenne) en al snel koestert hij intieme gevoelens voor het meisje, die tevens een maffe broer heeft (Vincent Cassel). Als Grégoire en Mani verder op onderzoek gaan naar het mysterieuze creatuur, ontdekken ze dat het beest in opdracht van iets of iemand lijkt te moorden. Het gezelschap probeert te achterhalen wie hier achter zit en gaan een mogelijke harde strijd niet uit de weg!

Wie dacht dat fantasy- en horrorfilms à la Sleepy Hollow enkel maar uit Hollywood heeft het goed mis! Christophe Gans, een 42-jarige genrevirtuoos uit Frankrijk, heeft van Brotherhood Of The Wolf (originele titel: Le Pacte Des Loups) een indrukwekkend actie-/fantasyspektakel weten te maken met zéér geslaagde oosterse invloeden. Wonderboy Christophe Gans was eerder verantwoordelijk voor het gestileerde Crying Freeman en het horrorwerkstukje Necronomicon. In de hoofdrollen hebben we een vrij indrukwekkende cast met Franse topacteurs als Vincent Cassel (Dobermann, Les Rivieres Pourpres en Joan Of Arc), Samuel Le Bihan (Total Western), Monica Bellucci (Dobermann, Maléna, The Matrix Reloaded), maar ook Belgische acteurs als Emilie Duquenne (Rosetta) en Johan Leysen (Daens, De Johnsons). Maar de show wordt gestolen door de charismatische Amerikaans acteur Marc Dacascos! Deze zwaar onderschatte acteur moet het in eigen land doen met B-films als Kickboxer 5, The Base en Double Dragon, dit terwijl hij in buitenlandse producties als Crying Freeman, Le Pacte Des Loups en China Strike Force de show steelt!. Maar na het internationale succes van Brotherhood Of The Wolf (13 milj. $ USA en Canada Box office en in Frankrijk één van de dikste hits ooit!) lijkt zijn broodje eindelijk gebakken want in Jet Li’s volgende big budget-Hollywoodproductie Cradle 2 The Grave mag Dacascos het opnemen tegen Jet Li! En ook in het volgende actieproject van regisseur Christophe Gans, The Adventurer, mag Dacascos opdraven! We zijn benieuwd…

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is scherp met een zeer goed contrastniveau en schaduwdetail. Ook bevat het beeld voldoende detail en diepte. De kleuren zijn natuurlijk en helder. De gebruikte print is vrij van vuil en beschadiging. Minpunten zijn af en toe wat minimale filmgrain en ook hebben we enkele keren digitale compressie fouten opgemerkt. Een prima transfer. De Franse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm met voldoende richting en bass. De achtergrondgeluiden en andere effecten vliegen aggresief om je oren. Een prima geluidstrack maar de Franse DTS 5.1-track verdient onze voorkeur omdat deze net iets meer spreiding en detail bevat! Bovendien zijn beide tracks vrij van ruis en geluidsstoringen. Schitterend werk!

EXTRA'S
Waarom moet men altijd als de beeld- en geluidskwaliteit van topniveau zijn, het geheel naar beneden halen met minderwaardige en weinige extra’s? We moeten u het antwoord schuldig blijven en het enige dat we kunnen doen is vingers kruisen dat dit niet te veel gebeurt! Dus als extra’s krijgen we hier 2 Franse teasertrailers en de internationale bioscooptrailer(beeld is van een bedenkelijk niveau bij deze trailer). Volgende feature op het lijstje zijn 2 deleted scènes voorafgegaan door uitleg van regisseur Christophe Gans waarom deze uit de uiteindelijke film zijn gehaald. Pittig detail: op de Franse Le Pacte Des Loups DVD staan 5 weggeknipte scènes! De featurette La Legende (10 min.) is een vrij interessante stukje beeldmateriaal waarin schrijver Michel Louis vertelt over de legende waar hij een boek over schreef en waar de film losjes op gebaseerd is. Le clip des plans coupés is een clipje van alternatieve shots die niet in de film geraakt zijn. Als laatste krijgen we twee cross-promotional trailers van Lord Of The Rings: Fellowship Of The Rings en Soul Assassin. En van de informatieve bijna 80 min. durende Making of is geen spoor te bekennen op deze DVD. Waar zaten de mensen van A-film met hun verstand?

CONCLUSIE
Zeer geslaagde Franse spektakelfilm van genrespecialist Christophe Gans. De DVD kreeg schitterende beeld- en geluidskwaliteit mee maar stelt zwaar teleur met het aantal extra features! Men is er niet in geslaagd om een even zwaar aangeklede DVD uit te brengen dan de Franse editie. Dus onze voorkeur gaat uit naar de Franse editie van deze titel.


cover
Studio: A-Film

Regie: Christophe Gans
Met: Samuel Le Bihan, Vincent Cassel, Marc Dacascos, Emilie Dequenne, Monica Bellucci, Jérémie Rénier

Film:
8,5/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
145 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777001189


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans DTS 5.1
Frans Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers,
• Weggeknipte scènes,
• Featurette “La Legende”,
• Clipje met alternate scènes,
• Cross-promotional Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij