:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MUTANT CHRONICLES, THE
MUTANT CHRONICLES, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-18
FILM
De 28ste eeuw is aangebroken en de wereld is herschapen in een roestig en modderig landschap. Hoop bestaat niet meer. Mensen proberen te overleven tegen een achtergrond van een allesvernietigende oorlog om grondstoffen. Maar dan zorgt een verdwaalde bom ervoor dat er een eeuwenoud geheim onthuld wordt dat het voorbestaan van de mensheid op losse schroeven zet. Oorlogsveteraan Mitch Hunter (Thomas Jane) en een groepje vrijheidsstrijders gaan de strijd aan met een onbekende vijand...

"The darkest age is yet to come..."

The Mutant Chronicles schijnt gebaseerd te zijn op een Zweeds roleplayingspelletje. We kunnen dus niet bevestigen dat het bewuste spel trouw is omgezet naar het zilveren scherm. We hopen van niet, want de film is op zijn zachtst gezegd geen meesterwerk geworden. Hoewel we het regisseur Simon Hunter (Lighthouse) moeten nageven dat hij een visueel wonder verricht met het belachelijk lage budget van amper 1 miljoen dollar.
 
De actiescènes en de bloederige veldslagen met behoorlijk coole creaturen, zijn dan ook het enige dat er aan te bevelen valt aan The Mutant Chronicles. Zo is het scenario een onsamenhangend rommeltje - met veel filosofisch gewauwel dat echt nergens op slaagt - en zijn de acteerprestaties vaak van het niveau 'Uwe Boll'. Vooral John Malkovich en Ron Perlman - die beiden normaal gezien toch betrouwbare talenten zijn - leveren vertolkingen waarvoor je niets anders kan voelen dan plaatsvervangende schaamte!

Gelukkig weet Thomas Jane - die duidelijk zijn plaats in de genremarkt gevonden heeft - de meubelen wat te redden. The Mutant Chronicles is natuurlijk geen goede film, maar op een hersenloos en bijna exploitatief niveau valt er uiteindelijk nog genoeg te beleven. Een huurtip voor op een regenachtige vrijdagavond! 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is bevredigend scherp met een goed contrast en een positief schaduwdetail. Het zwartniveau is over het algemeen solide, terwijl de overige kleuren een bruine, ietwat sombere tint hebben. Het beeld bevat hier en daar wel wat beeldruis en ook hebben we wat digitale compressiefouten waargenomen. Door het bewerkingsproces ziet het beeld er soms wat vlak uit. Beschadigingen en vuil zijn dan weer wel afwezig.

EXTRA'S
Naast de originele bioscooptrailer bevat de dvd nog een 108 minuten durende documentaire over hoe The Mutant Chronicles tot stand is gekomen. Het is soms wat repetitief, maar als je de film goed vindt dan zal je het zeker leuk vinden om te ontdekken hoe de prent gemaakt is.

CONCLUSIE
The Mutant Chronicles is de zoveelste film die volledig opgenomen werd voor een groen scherm. Net als alles wat keer op keer herhaald wordt, is het vernieuwende er stilaan wel af. Het helpt natuurlijk ook niet dat het acteerwerk vaak aan de tenenkrommende kant is, maar we moeten het Simon Hunter nageven dat hij voor een erg beperkt budget een behoorlijk epische sciencefiction/horror in elkaar heeft weten te boksen! Bovendien zijn de bloedige veldslagen best leuk om te bekijken. De dvd is evenmin een topper, maar je kan het slechter treffen.


cover
Studio: Universal

Regie: Simon Hunter
Met: Thomas Jane, Ron Perlman, John Malkovich, Devon Aoki

Film:
6/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Making Of

Andere recente releases van deze maatschappij