:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MANNEKEN PIS
MANNEKEN PIS
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-05-12
FILM
Harry (Frank Vercruyssen) is een ietwat verlegen jongen, die in de grootstad aankomt en er een baan vindt als vaatwasser. Jeanne (Antje De Boeck) is een trambestuurster die toevallig in het zelfde woonblok woont. Reeds bij hun eerste ontmoeting op de tram van Jeanne springt er een vonkje over maar het duurt nog een tijdje en met de hulp van de conciërge (Ann Petersen) voor ze naar elkaar beginnen toe te groeien. Hun pad blijft echter bezaaid met hindernissen.

Regisseur Frank Van Passel die we ondermeer kennen van Terug Naar Oosterdonk en Villa Des Roses maakte met Manneken Pis één van de beste Belgische films ooit. Misschien niet zo moeilijk op zich om één van de beste Belgische films te maken, maar dit juweeltje kan zich toch moeiteloos recht houden tussen al het internationaal geweld. Zowel de fotografie, muziek (mooie soundtrack door Noordkaap) als acteerprestaties zijn van een hoog niveau. We vinden ondermeer Stany Crets en Wim Opbrouck terug in leuke bijrollen als collega’s van Harry. Dit romantisch drama kan zeker een breder publiek aanspreken dan enkel de liefhebbers van drama’s en lovestories.

BEELD EN GELUID
Het beeld is redelijk goed te noemen maar echt onder de indruk waren wij niet. Het blijft natuurlijk een Belgische productie waarvan het budget in het niets verzinkt in vergelijking met de gemiddelde Amerikaanse productie. Er zijn bijna geen beschadigingen op te merken, maar het beeld maakt een eerder wazige doffe indruk. Ook de 2.0-track kon niet veel indruk op ons maken. Het blijft allemaal wel binnen het aanvaardbare aangezien het hier gaat om een film zonder actiescènes.

EXTRA'S
Zielig is het enige woord. Geen enkele extra, niet eens een menu.

CONCLUSIE
Een zeer leuke film op een zeer zwakke dvd. Echt jammer dat Universal het aandurft om deze film zo uit te brengen. Of men deze dvd moet laten liggen, is een moeilijke vraag. Deze film verdient het gewoon om gezien te worden en het is zeer de vraag of er in de (nabije) toekomst een betere versie uitgebracht zal worden.


cover
Studio: Universal

Regie: Frank Van Passel
Met: Antje De Boeck, Frank Vercruyssen, Ann Petersen, Stany Crets, Wim Opbrouck

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Romantisch
drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
044007808429


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij