:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 7.1-12
CSI MIAMI, SEIZOEN 7.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2010-11-22

SERIE
Opgelet: deze bespreking bevat een aantal spoilers voor wie het zesde seizoen nog niet heeft gezien

Wat ons betreft gaat het al een aantal seizoenen de verkeerde kant uit met CSI Miami en deze eerste box van seizoen 7 behoort dan ook tot de absolute dieptepunten uit de CSI-franchise. Het seizoen start onmiddellijk met één van de meest ridicule afleveringen uit de CSI-geschiedenis. Trouwe kijkers van de serie zullen zich ongetwijfeld nog herinneren dat Horatio Cane op het einde van seizoen 6 werd neergeschoten op het tarmac van de plaatselijke luchthaven. Suspens! Drama! Horatio dood! Wie had dat ooit kunnen denken!! Wij in ieder geval niet, maar bon. Om het nog wat ridiculer te maken blijkt het allemaal in scène gezet te zijn door Horatio en Ryan Wolfe. Calleigh, Natalia en Eric (het blijft toch eigenlijk wel een sul) weten van niets. Hoort er bij natuurlijk, de collega's droevig maken, als het maar iets opbrengt, lees: als er maar een gemene boef kan worden gevangen. In vergelijking met dit absolute dieptepunt zijn de andere afleveringen gelukkig een stuk(je) beter, maar we kunnen niet zeggen dat we ook maar een keer met een wow-gevoel bleven zitten. We krijgen weinig rode draad in deze eerste 12 afleveringen en weinig echt interessante of opzienbarende zaken. Na het verdwijnen van het Dr. Alexx Woods-personage krijgen we nu Dr. Price (vertolkt door Megalyn Echikunwoke die eerder reeds te zien was in The 4400 en als Nicole Palmer in 24).

Het is en blijft heel vreemd dat CSI Miami veruit de populairste serie is van de drie. De originele CSI is nog steeds veruit onze favoriet uit de franchise, gevolgd door CSI New York. We vinden het dan ook jammer dat CSI New York lijkt te worden afgevoerd en niet het inferieure CSI Miami.

AFLEVERINGEN

We krijgen de volgende 12 afleveringen:

Disk 1:
7.1. Resurrection
Horatio heeft zijn eigen dood in scène gezet om ongestoord op zoek te kunnen gaan naar Ron Saris, de man van zijn ex Julia.

7.2. Won't Get Fueled Again
De bezoekers van een strandfeest worden opgeschrikt als een man die in brand staat, tevergeefs probeert de zee te bereiken. 

7.3. And How Does That Make You Kill?
Dr. Rachel Marsh is een psychiater. Niet lang nadat een van haar cliënten haar op de sofa een gedetailleerde beschrijving geeft van een moord waarover hij heeft gedroomd, wordt haar eigen dochter dood aangetroffen.

7.4. Raging Cannibal
Om een dubbele moord op te lossen moeten de CSI'ers onderduiken in de gewelddadige en schimmige wereld van de Russische maffia.

Disk 2:
7.5. Bombshell
Een tiener komt om in een kledingzaak als ze kleren aan het passen is en er een bom ontploft in het pashokje. Julia Wilson raakt in de problemen bij het verzilveren van een valse check.

7.6. Wrecking Crew
Calleigh en Delko nemen met William Campbell zijn getuigenis door tegen Joey Salucci, de meest beruchte gangster van Miami. Opeens valt een metershoge kraan tegen het gebouw...

7.7. Cheating Death
Als een hotelmanager na klachten over geluidsoverlast de kamer van Christina Dodd en Steve Howell binnenkomt, treft hij daar een rare situatie aan.

7.8. Gone Baby Gone
Het CSI-team moet in actie komen als een vrouw van haar baby wordt beroofd. Maar wie zijn nu de echte ouders?

Disk 3:
7.9. Power Trip
De CSI'ers worden naar een plaats delict geroepen waar ze de levenloze Kathy Meyrs aantreffen. Ze is geëlektrocuteerd door stroomkabels en was blind geworden door een gevaarlijke dosis oogdruppels.

7.10. The Deluca Motel
Zonder zijn collega's te vertellen waarom, besluit Delko voor onbepaalde tijd in het Deluca Motel te verblijven. Eenmaal op zijn kamer wordt er bij zijn raam geschoten en één van de kogels schampt zijn arm...

7.11. Tipping Point
Op een bouwplaats wordt het lichaam gevonden van een man die levend begraven is. De drilboor heeft de kist per ongeluk in tweeën gespleten, waardoor de man alsnog is overleden.

7.12. Head Case
Horatio en zijn team krijgen te maken met een tiener. Hij zit onder het bloed maar kan zich niet meer herinneren wie hij is, waar hij vandaan komt of wie hij vermoord heeft.

BEELD EN GELUID
Vreemd genoeg kregen we net dezelfde indruk als bij het vorige seizoen: de verwachtingen werden grotendeels inlost maar de beeldkwaliteit leek ons vroeger beter en scherper. 

EXTRA'S
Op de tweede dvd krijgen we audiocommentaar bij de afleveringen 7.6. Bombshell (door Joe Chappelle, Larry Detwiler en Corey Miller) en 7.8. Gone Baby Gone (door Don Tardino, Barry O'Brien en Carey Meyer.) Op de derde dvd krijgen we de featurette The Miami Sound Machine (30 minuten) over het belang van de geluidseffecten en de muziek die tijdens de serie worden gebruikt.

CONCLUSIE
Een box met meer dieptepunten dan hoogtepunten jammer genoeg. In de periode dat deze afleveringen zijn bekeken, beleefden wij in ieder geval meer plezier aan het eerste seizoen van Castle en Trauma (dat jammer genoeg reeds opnieuw is afgevoerd). Na zeven seizoenen lijkt CSI Miami veel van zijn pluimen verloren te hebben, tijd voor een frisse start?
cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Sam Hill, Gina Lamar, Eric Mirich, Joe Chappelle, Carey Meyer
Met: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Jonathan Togo , Rex Linn, Eva La Rue, Megalyn Echikunwoke

Film:
6,5/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij