:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SMOKIN' ACES
SMOKIN' ACES (BLU-RAY)
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2011-05-31

FILM
Buddy 'Aces' Israel: These flowers are wilted, call the florist.
Sir Ivy: I need you to chill.
Buddy 'Aces Israel': I need you to call the florist.


Maffiabaas Primo Sparazza (Joseph Ruskin) looft een bedrag van 1 miljoen dollar uit aan wie Buddy 'Aces' Israel (Jermey Piven) uit de weg kan ruimen. Buddy is een twijfelachtige showman uit Las Vegas die nu als klikspaan voor de FBI werkt. Terwijl "Aces" in een zwaar beveiligde penthouse aan Lake Tahoe de tijd doodt met hoertjes, drank en drugs, daalt rond het gebouw een legertje tot de tanden bewapende huurdoders neer. Collega's en concurrenten, allemaal uit op de buit: de internationale huurling Pasquale Acosta (Nestor Carbonell), de no-nonsense huurmoordenaars Georgia (Alicia Keys) en Sharice (Taraji Henson), meester in vermomming Lazlo Soot (Tommy Flanagan) en de redneck broertjes Darwin (Chris Pine), Jeeves (Kevin Durand) en Lester Tremor (Maury Sterling). 

En dan zijn er ook nog bounty hunters Jack Dupree (Ben Affleck), Pistol Pete Deeks (Peter Berg) en Hollis Elmore (Martin Henderson). Zal Buddy nog een deal kunnen maken met FBI-agent Stanley Locke (Andy Garcia)? Het lijkt erop dat de FBI-agenten Donald Carruthers (Ray Liotta) en Richard Messner (Ryan Reynolds) zijn enige hoop zijn...

Smokin' Aces is een leuke actiefilm in de stijl van The Expendables en Shoot 'Em Up. Zoals collega Steve reeds aangaf in zijn bespreking van de dvd-release is het verhaal geregeld bij de haren getrokken, maar dat hoeft de pret helemaal niet te bederven. De cast is goed op dreef, de actie is puik (hip) in beeld gebracht, de soundtrack swingt als een tiet en de dialogen zijn vaak grappig. Meer moet dat niet zijn, toch zeker niet voor een verstand-op-nul-actiefilm als Smokin' Aces. Blijkbaar dachten nogal wat filmliefhebbers er zo over want de film wist uit te groeien tot een bescheiden hit, in die mate dat er een opvolger is gemaakt, het zeer teleurstellende Smokin' Aces 2: Assassins Ball

Regisseur Joe Carnahan (die ons eerder wist te charmeren met Narc) lijkt ons zeker een naam om in de gaten te houden, jammer en verrassend echter dat hij ons vorig jaar ontgoochelde met zijn A-Team-verfilming.

Maggie Turlock: My boy Dale is at the Reno Correctional Facility. He's got some clarity issues. Did some home invasion, sodomy-torture type stuff; wrote a lot of bad checks.

BEELD EN GELUID
Ook al viel er weinig te klagen over de beeld- en geluidskwaliteit van de dvd-release, toch is Smokin' Aces een film waarbij de fans een upgrade naar Blu-ray dienen te overwegen. Het contrast en de scherpte zijn vaak indrukwekkend, met kleuren die in sommige scènes bijna van het scherm spatten. Nog meer onder de indruk waren wij van de 
Engels DTS-HD master audio 5.1- track die zeker en vast kan gebruikt worden om de mogelijkheden van een goede home cinema te demonstreren. De spreiding van de track benadert in ieder geval de perfectie.

EXTRA'S
We krijgen dezelfde extra's als op de dvd release; ze zijn niet slecht, maar ook niet superinteressant: we starten met ongeveer 9 minuten deleted & verlengde scènes en gaan door met de bloopers (9 minuten) en het cowboy einde (een alternatief einde, 1 minuut). We krijgen wederom 3 featurettes: de opstelling (13 min), het grote wapen (11 minuten) met meer info over regisseur Joe Carnahan en ten slotte Schiet ze neer – stunts en effecten (4 min.). Voor ons was het filmcommentaar zonder twijfel de meest waardevolle extra. Regisseur Joe Carnahan en editor Robert Frazen weten de luisteraar te boeien van begin tot eind.

CONCLUSIE
Smokin' Aces is één van de leukere Hollywood-actiefilms van de voorbije jaren. Dankzij deze puike Blu-rayrelease van Universal kan u nu thuis van de film genieten in optimale omstandigheden, een aanrader!

Beanie: Damnit! I didn't realize how fucked up I was till I just saw your ass, girl. You went from Beyonce to Bigfoot in less than 6 fucking hours!
Hooker: Fuck you, pussy!
Beanie: Hey! We did that dance, bitch!coverStudio: Universal

Regie: Joe Carnahan
Met: Ryan Reynolds, Ray Liotta, Jeremy Piven, Andy Garcia, Ben Affleck, Alicia Keys, Martin Henderson, Peter Berg, Common

Film:
8/10

Extra's:
6/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582743081


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1
Duits DTS 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Deens, Duits, Italiaans, Noors, Portugees
Extra's:
• Commentaar
• Deleted scenes
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij