:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CAPE WRATH
CAPE WRATH
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-11-23
SERIE
Danny Brogan verhuist samen met zijn gezin naar het nieuwe woonproject Meadowlands. Met de perfect onderhouden, chique huizen lijkt Meadowlands het paradijs op aarde. Maar wanneer Danny, zijn vrouw Evelyn en hun kinderen Mark en Zoe voor hun nieuwe villa worden afgezet, wordt meteen duidelijk dat er iets vreemds aan de hand is. Waarom zou dit viertal immers anders geblinddoekt zijn? De Brogans zijn echter niet de enige inwoners van Meadowlands die iets te verbergen hebben. Het lijkt immers alsof elke bewoner zijn eigen geheimen heeft. Al snel komen we te weten dat de familie Brogan een nieuwe identiteit heeft gekregen en dat Danny’s contactpersoon, Samantha, zich altijd in het plaatselijke motel bevindt.


Danny Brogan zet alles in het werk om zich zo snel en zo goed mogelijk te settelen in zijn nieuwe omgeving. Voor hem primeert het feit dat hij en zijn familie veilig zijn. Dat ze daardoor voor onbepaalde tijd vastzitten in de gesloten gemeenschap van Meadowlands kan hem minder schelen. Hetzelfde kan niet meteen gezegd worden van zijn vrouw en kinderen. Zij zijn allesbehalve opgetogen over de verhuizing. Evelyn verwijt het Danny dat ze in deze situatie terechtgekomen zijn en Zoe is niet van plan de schijn van het brave tienermeisje lang hoog te houden. Maar vooral Marks gedrag is zorgwekkend. Hij weigert al enige tijd te praten na een trauma dat verbonden lijkt te zijn met datgene wat er in het verleden van de Brogans misgelopen is.


Wanneer de nieuwkomers van Meadowlands kennismaken met de buurt, ontgaat het hen niet dat ook zij zich af en toe vreemd gedragen. Of het nu gaat om de plaatselijke flik Wintersgill, hun overenthousiaste buurvrouw Brenda en haar dochter Jezebel of de klusjesman van dienst Jack Donnelly, ze doen allemaal hun best om zo normaal mogelijk te lijken. Maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk; vooral Jack Donnelly vindt het moeilijk om afstand te nemen van zijn oude gewoontes. Wanneer hij zijn oog laat vallen op Zoe, staat Danny op scherp. Hij is tot alles bereid om zijn dochter uit de handen van Jack te houden. De spanning is te snijden en uiteraard kan dit niet anders dan fout aflopen. Wanneer Danny Jack betrapt terwijl die zijn zoon Mark aanvalt, slaan de stoppen door. Danny wurgt Jack en beslist om – met de hulp van Mark – het lijk te laten verdwijnen.


Door de verdwijning van Jack komt het leven in Meadowlands onder hoogspanning te staan. Het oude wantrouwen dat alle bewoners lijken te delen, steekt de kop op en Wintersgill is vastberaden de schuldige – en hij is ervan overtuigd dat dat Danny is – bij de kraag te vatten. Danny wordt zelfs opgepakt, maar hij krijgt hulp van Samantha. Hoewel ze het op het eerste gezicht goed lijkt te menen met Danny, duiken er toch meer en meer vragen op over haar echte bedoelingen. Niet alleen Danny krijgt te maken met de duistere kantjes van Meadowlands. Ook Evelyn merkt dat niet alle bewoners even goede bedoelingen hebben. Eén ding is zeker: Meadowlands verbergt heel wat geheimen en naarmate de tijd vordert, zitten de inwoners met meer vragen dan antwoorden…


Cape Wrath – dat in de VS onder de naam Meadowlands is uitgebracht – is een zevendelige Britse reeks. David Morrissey, die we kennen van onder andere Blackpool en Sense And Sensibility, vertolkt de rol van Danny Brogan. Lucy Cohu, die voordien al meewerkte aan heel wat tv-series, speelt zijn vrouw Evelyn. Maar ook Felicity Jones (Zoe), Harry Treadaway (Mark), Nina Sosanya (Samantha), Tom Hardy (Jack) en Ralph Brown (Wintersgill) zijn geen onbekenden. Allen dragen ze op hun manier een steentje bij tot de mysterieuze sfeer van Cape Wrath.


BEELD EN GELUID

Cape Wrath is een tv-serie en dat merk je toch wel aan de beeld- en geluidskwaliteit. Al bij al valt de helderheid en de scherpte van het beeld nog mee. Bovendien zitten er geen fouten in het beeld. Het geluid is jammer genoeg alleen stereo. Normaal gezien storen we ons daar niet meteen aan, maar Cape Wrath is een serie die echt wel haar voordeel had kunnen doen met een betere geluidstrack, al was het maar om de spanning en het mysterie wat kracht bij te zetten.

EXTRA'S
In de eerste plaats is er de mogelijkheid om de eerste aflevering te bekijken met audiocommentaar van regisseur en producer. Voorts vinden we ook nog een making-of terug. In The Making of Cape Wrath (24’40’’) krijgen we echte beelden van op de set te zien. Die worden afgewisseld met stukjes interview met de cast. Voornamelijk David Morrissey doet zijn zegje over de serie en zijn personage. Best een leuke making-of.


CONCLUSIE

Cape Wrath is een serie die van het begin tot het einde mysterie uitstraalt. Hierdoor slaagt de serie er ook in de aandacht van de kijker stevig vast te houden. Jammer genoeg vielen de kijkcijfers van deze reeks wat tegen en is er geen tweede seizoen gemaakt. Maar dat neemt niet weg dat dit eerste en enige seizoen het bekijken zeker waard is.


cover
Studio: 2 Entertain Video

Regie: Duane Clark, Andrew Gunn, Paul Walker
Met: David Morrissey, Lucy Cohu, Felicity Jones, Harry Treadaway, Tom Hardy, Ralph Brown, Melanie Hill, Nina Sosanya, Don Gilet, Tristan Gemmill, Emma Davis, Ella Smith, Sian Brooke, Scot Williams

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
U.K.

Jaar:
2007

Leeftijd:
18

Speelduur:
362 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5014138601577


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• Episode one commentary with director and producer
• The making of Cape Wrath

Andere recente releases van deze maatschappij