:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEETHOVEN'S CHRISTMAS ADVENTURE
BEETHOVEN'S CHRISTMAS ADVENTURE
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-12-21
FILM
Naar jaarlijkse gewoonte deelt de Kerstman op de Noordpool de taken uit aan zijn elfen. Ze krijgen de taak speelgoed te maken, allemaal behalve één. Die elf krijgt de heel bijzondere taak om voor de rendieren te zorgen. In tegenstelling tot wat de Kerstman verwachtte is die elf daarmee evenwel allesbehalve blij. Hij houdt immers niet van rendieren, of van dieren in het algemeen eigenlijk. De elf denkt hierop de perfecte oplossing te hebben gevonden: hij maakt een speelgoedversie van zichzelf om zijn taken over te nemen. Jammer genoeg loopt de situatie al snel uit de hand en niet zo'n klein beetje, want door de fout van de elf zweven de rendieren veel te vroeg weg. Een echte ramp is in de maak, maar dat is uiteraard zonder Beethoven gerekend!


In Minnesota probeert Mason chocolademelk te verkopen aan voorbijgangers. Hij heeft immers een nieuw videospelletje op het oog, maar zijn moeder is minder overtuigd. Jammer genoeg heeft Mason maar weinig succes met zijn kraampje. Zijn moeder heeft een andere taak voor hem in gedachten: hij mag babysitten op Beethoven, de beroemde sint-bernardshond die net een optreden achter de rug heeft in haar reclamespotje. Mason heeft het echter niet begrepen op zo'n kwijlerig en harig beest als Beethoven. Maar dan ziet hij het licht. Door voorbijgangers tegen betaling te laten poseren met Beethoven, krijgt hij al snel heel wat geld in het laatje. De zaken gaan geweldig, maar dan ziet Beethoven de losgeslagen slee met rendieren vliegen. Mason zet de achtervolging in en ontdekt de elf van de Kerstman in een boom. Mason is ervan overtuigd dat hij te maken heeft met één of andere gek, maar wanneer de elf erin slaagt met Beethoven te praten, moet Mason wel inzien dat de elf en, belangrijker nog, de Kerstman, echt bestaan. Beethoven, Mason en de elf proberen samen de rendieren en de magische speelgoedzak van de Kerstman terug te vinden. Maar dat zal alles behalve gemakkelijk zijn, zeker niet als de baas van de zaak Most Wanted Toys - een ordinaire boef - de zak vindt op straat. Hij ziet meteen dat hij munt kan slaan uit deze magische zak die al het speelgoed dat hij maar wenst tevoorschijn tovert, en dus hij neemt de zak mee.


Beethoven en de elf laten er geen gras over groeien en gaan de volgende morgen meteen op pad om de speelgoedzak en de dief op te sporen. Mason vreest dat hij het duo kwijt is en probeert het terug te vinden. Hij krijgt overigens hulp uit onverwachte hoek, namelijk van een straathond. Het viertal is ervan overtuigd dat ze samen sterk staan en de speelgoedzak snel zullen bemachtigen. Maar hun plannetjes lopen niet meteen van een leien dakje. Zo zet de elf per ongeluk een maquette van Masons moeder in brand waardoor Mason huisarrest krijgt. Maar dan merken ze de dief op in een reclamespotje. Mason, Beethoven en de straathond gaan op hem af. Zullen ze tijdig de speelgoedzak te pakken krijgen?


In dit kerstverhaal met de beroemde sint-bernard Beethoven, probeert regisseur John Putch voort te bouwen op  eerdere succesfilms over de hond. Niet alleen de hond wordt behouden, ook de grappen lijken grotendeels gerecycleerd te zijn. Kwijlende en scheten latende honden, klunzige slechteriken en slechte slapsticks maken de kern uit van deze film. Overgiet het geheel met een op en top Amerikaanse kerstboodschap en je krijgt deze film.

BEELD EN GELUID
Wat de beeldkwaliteit betreft, doet Beethoven’s Christmas Adventure het eigenlijk niet zo slecht. Er zitten geen fouten in het beeld en de kleuren ogen vrij helder. De contrasten zijn ook duidelijk genoeg. Alleen de beelden van rondvliegende rendieren en elfjes laten te wensen over. Het is duidelijk dat er net niet genoeg budget was om ook die aspecten in orde te krijgen. De dvd van deze film zou een 5.1-geluidstrack bevatten, maar we kunnen niet zeggen dat we daarvanr iets gemerkt hebben. Wat niet wil zeggen dat het geluid slecht is: de dialogen zijn helder en goed verstaanbaar, maar het had toch gerust iets meer mogen zijn.


EXTRA'S

Behalve wat reclame (voor HD-tv en het Universal Orlando Resort) en een paar trailers (voor Barbie Princess Charm School, Barbie: A Perfect Christmas, HOP en The Quest for Zhu) vooraf, zijn er geen extra’s voorzien.

CONCLUSIE
De hoes van Beethoven’s Christmas Adventure geeft aan dat de film niet geschikt is voor kinderen onder de zes jaar. In de eerste plaats moeten we zeggen dat het ons een raadsel is waarom kleine kinderen niet naar deze film zouden mogen kijken. Anderzijds vrezen we dat hiermee net het publiek wordt uitgesloten dat nog iets aan deze film heeft, want andere, iets oudere kijkers, zullen niet veel plezier beleven aan deze doorzichtige, moraliserende kerstfilm.
cover
Studio: Universal

Regie: John Putch
Met: Munro Chambers, Kyle Massey, Kim Rhodes

Film:
2,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
6

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5050582861815


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Portugees, Noors, Fins, Zweeds
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij