:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> REVENANT, THE
REVENANT, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-04-06

FILM
Kerry Prior is reeds heel wat jaren werkzaam in Hollywood als bedenker van special effects, toch is het steeds zijn droom geweest om het ook als regisseur te maken. Nadat zijn eerste poging Roadkill zonder veel succes verliep, probeert hij het zo'n vijftien jaar later nog eens met The Revenant, een geslaagde horrorkomedie waaraan de cineast meer dan vier jaar werkte en die afwijkt van het afgezaagde zombieconcept doordat het verhaal over de levende doden tot een hilarische zwarte komedie wordt herschept.

Bart (David Anders, bekend uit Alias en Heroes) is een militair die genadeloos wordt doodgeschoten door Iraakse soldaten nadat ze hem in een hinderlaag hebben gelokt. Wanneer de gesneuvelde soldaat in zijn thuisstad Los Angeles wordt begraven, komt hij echter weer tot leven. Eens de oorlogsheld zichzelf in de spiegel ziet, schrikt hij zich een hoedje, want de vroegere knapperd is een lijkbleek monster vol afstotelijke verwondingen geworden. De enige oplossing die de deerniswekkende Bart nog rest is aankloppen bij zijn beste vriend Joey ( Chris Wylde). Barts verrijzenis is wel niet meteen een geschenk voor Joey, daar de boezemvriend reeds geruime tijd tussen de lakens kruipt met zijn vriendinnetje Janet (Louise Griffiths), maar toch lijkt de vriendschap tussen de twee gabbers sterker te zijn dan de aantrekkingskracht van de schone dame. Helaas bezorgt deze nobele beslissing Joey ook de nodige hoofdbrekens, daar een zombie dagelijks een flinke portie bloed nodig heeft om in leven te blijven. 

Hun leven krijgt een ommekeer wanneer ze ontdekken dat Bart onsterfelijk is, want zelfs wanneer hij met kogels is doorzeefd, staat hij nadien kaarsrecht op alsof er niets is gebeurd. De twee zonderlingen besluiten om met hun grijze Camaro de straten van Hollywood te doorkruisen en het gespuis aldaar een kopje kleiner te maken. De enthousiaste media noemt deze heldhaftige waaghalzen al gauw De Waakzame Gangsters, want door hun kordaat optreden is de buurt veiliger dan ooit geworden, ook al begrijpt de achterdochtige politie niet waarom de twee helden steeds het bloed uit hun slachtoffers zuigen. Een zeer intelligent verhaal kun je dit bezwaarlijk noemen, ofschoon de vermakelijke dialogen en de spitsvondige knipogen naar Dirty Harry, The Boondock Saints of A Clockwork Orange veel goed maken, alsook Priors originele kijk op het zombieconcept, waardoor The Revenant geen George A. Romero-kloon van dertien in een dozijn geworden is. Het enige minpunt is de lengte, want twee uur zombievertier is echt te veel van het goede.

Horrorfans die verlekkerd zijn op gore en bloederige scènes zullen misschien ontgoocheld zijn door Priors humoristische aanpak, maar geef toe: wie een traditionele zombiefilm wil zien, heeft genoeg keuze, niet?

BEELD EN GELUID
Of de aanschaf van deze film op Blu-ray nu nodig is of niet, blijft een moeilijke vraag, daar The Revenant een zeer goedkope productie is met lelijke, vaalgrijze kleuren en heel veel filmgrain. Mits je de oren sluit voor de afgrijselijke soundtrack die veel nu-metalnummers telt, is het geluid bijna voortreffelijk.

EXTRA’S
Revealing The Revenant
is een documentaire (nou ja) die je gedurende dertien minuten een blik achter de schermen gunt. Behalve enkele boertigheden valt hier niks te ontdekken en tot overmaat van ramp wordt dit vehikel ingesproken door een irriterende Darth Vader-achtige stem. De weggelaten scènes duren zo’n dikke vijftien minuten, doch is geen enkele seconde ervan het zien waard. Zij die graag een film bekijken met commentaar zullen hun hart kunnen ophalen, want zij hebben de keuze tussen die van de regisseur, de acteurs en er is zelfs een toelichting van het visuele effecten-team.

CONCLUSIE
The Revenant is een revelatie in de zombiewereld, want dankzij de aparte aanpak van Kerry Prior neigt deze film vaak naar een heerlijke zwarte komedie die weliswaar door haar lengte wat vaart verliest. Ondanks de volstrekt overbodige extra's en de inferieure, goedkope beeldkwaliteit kunnen we deze horrorkomedie alleen maar aanraden, zelfs indien u geen zombies meer kan zien!
coverStudio: Universal

Regie: Kerry Prior
Met: David Anders, Chris Wylde, Louise Griffiths, Jacy King

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582880649


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD Master Audio 5.1
Engels DTS Surround 5.1
Duits Dolby Digital 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits
Extra's:
• Audiocommentaren van de regisseur, de acteurs en het special effects-team
• Weggelaten scènes (12 minuten)
• Making Of The Revenant (13 minuten)

Andere recente releases van deze maatschappij