:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WELCOME TO THE PUNCH
WELCOME TO THE PUNCH (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-09-30
FILM
Nadat Max Lewinsky (James McAvoy) jaren geleden de crimineel Jacob Sternwood (Mark Strong) liet ontsnappen tijdens een overval en daar een kogel in de knie aan overhield, is zijn carrière een beetje in het slop geraakt. Hij is nog steeds een van de betere detectives in het departement in Londen, maar het vuur dat hem destijds zo vooruit stuwde is op een veel kleiner pitje gaan branden. Als Sternwoods zoon Ruan op de luchthaven opgepakt wordt met een kogel in zijn buik, ziet Lewinsky daarin zijn kans om de man te pakken te krijgen. Men verplaatst Ruan naar een publiek ziekenhuis dat makkelijk toegankelijk is in de hoop dat Sternwood zijn zoon komt bezoeken en men hem alsnog kan oppakken. Sternwood heeft echter snel door dat men een val heeft opgezet en besluit in de plaats uit te zoeken wie zijn zoon aan die kogel in de buik geholpen heeft. Die zoektocht leidt naar een complot waarbij Sternwood en Lewinsky elkaars hulp maar al te goed kunnen gebruiken...

Welcome To The Punch
is een nogal standaardpolitiefilm waarin "de goeie" door omstandigheden moet samenwerken met "de slechte" om "nog slechteren" te pakken te krijgen. Het verhaal is enorm voorspelbaar en ook al doet men nog zijn best om het allemaal dynamisch en vol actie in beeld te brengen, het genre overstijgen is op geen enkel moment aan de orde. De film doet wat hij moet doen maar kleurt braafjes tussen de lijntjes, de personages lijken veelal per ongeluk en zonder overtuiging met elkaar samen te werken en er is nooit echt sprake van diepgang die het verhaal naar een hoger niveau tilt. Is Welcome To The Punch dan een totale mislukking? Neen, gelukkig niet. Het is een actie/politiefilm die zijn werk naar behoren doet maar jammer genoeg op geen elk moment weet te verrassen en daardoor nogal doordeweeks overkomt. Absoluut geen aanrader dus, maar als je echt niets anders te doen hebt of wat beters hebt rondliggen, dan kan je hier wel een goed anderhalf uurtje aan spenderen.

BEELD EN GELUID
Zoals wel meer met recente Britse politiefilms wordt er een visuele trukendoos geopend en dat merk je vanaf het begin. Net zoals in The Sweeney probeert men sfeer te creëren door te spelen met kleuren en in deze film wordt rood dan ferm onderdrukt ten voordele van een meer neonblauwachtige omgeving. Het ziet er wel allemaal zeer mooi uit, het niveau van detail is hoog en de close-ups zien er echt zeer goed uit, maar er is wel in sommige scenes een beetje te veel noise toegevoegd. Niet dat het echt stoort, maar bij momenten valt het wel op en zorgt het ervoor dat we dit nét geen demo-materiaal noemen. Het geluid is eveneens van zeer hoge kwaliteit met veel gebruik van de verschillende kanalen en de subwoofer voor zowel effecten als muziek, terwijl dialogen gelukkig nooit overstemd worden. De film zit niet op het niveau van de echte blockbusters, maar voor dit genre kunnen we de soundtrack wel bij de beste in zijn soort noemen.

EXTRA'S
Als je extra's wil zien zal je naar andere regio's moeten gaan, want in de Benelux krijgen we er geen.

CONCLUSIE
Sinds het succes van Guy Ritchie zien we meer en meer films uit het Verenigd Koninkrijk die "anders" en "stijlvol" willen zijn (zie ook The Sweeney), maar tot op heden valt vooral op dat men dat doet door een visuele trukendoos te openen in plaats van effectief een origineel verhaal te verzinnen. Met Welcome To The Punch trapt men in exact diezelfde val en levert men daardoor een film af die visueel wel enkele mooie shots bevat, maar die voor de rest niet boven de middelmaat in het genre uitstijgt.


coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Eran Creevy
Met: James McAvoy, Mark Strong, Andrea Riseborough, Peter Mullan, David Morrissey

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8.5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045237585


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij