:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ZOMBIES VS. STRIPPERS
ZOMBIES VS. STRIPPERS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-01-26
FILM 
De films die je op Full Moon Entertainment vindt zullen door de meeste “kenners” (wat haten we dat woord zeg!) wellicht de “slechte smaak”-stempel krijgen. De vraag is alleen wat er nu precies met deze term wordt bedoeld. Er is namelijk geen mens die bij een titel als Zombies Vs. Strippers iets kunstzinnigs verwacht. De essentie is immers puur het leveren van amusement en daarin zijn de makers zeer goed geslaagd. En dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen!

Je moet geen genie zijn om het magere verhaaltje van deze film te raden. Ergens in Californië runt ene Spider (Circus-Szalewski) de stripteasebar The Tough Titty. Hij probeert vanalles, toch dansen de meisjes dag na dag voor een lege zaal. Op de dag dat hij besluit om zijn tent te verkopen, gebeurt er iets vreemds. Plotseling komt er wél veel volk opdagen, maar dat komt doordat de straten in Californië zijn overgeleverd aan bloeddorstige zombies.
 

Tot dusver is deze zombiefilm het enige wapenfeit van Alex Nicolaou. Van degelijke regie heeft hij maar weinig kaas gegeten, toch weet hij dat mooi te camoufleren door zijn film te voorzien van heel wat hilarische dialogen waardoor Zombies Vs. Strippers meer een spitsvondige komedie dan een echte zombiefilm wordt. Het duurt inderdaad zo’n 45 minuten (en de film duurt amper een uur!) vooraleer de lijkenvreters in actie treden, maar in dit geval is dat helemaal niet erg. Niet alle grapjes zijn natuurlijk even geslaagd (Michael Jackson als zombie bijv. had men maar beter weggelaten), toch is deze film ongewild veel grappiger dan bijv. de afgrijselijke gedrochten uit de Scary Movie-franchise. Zo is de Dennis Hopper-lookalike Circus-Szalewski ronduit fantastisch!
 

BEELD EN GELUID
Uiteraard is deze film gedraaid met een zeer klein budget. Nochtans zie je dat niet echt op deze transfer. De kleuren ogen wel goedkoop en soms lijkt het alsof je naar één of andere soap uit de jaren 80 kijkt, van echte storingen is er evenwel geen sprake.

EXTRA'S
Echt boeiend is het niet, maar wie toch het een en ander wil weten over hoe een film als Zombies Vs. Strippers wordt gemaakt, kan The Making Of bekijken. De enige conclusie is dat de crew, net als wij, zich zeer goed hebben geamuseerd.

CONCLUSIE
Zombie Vs. Strippers is een aanrader voor filmfans die verzot zijn op de heerlijke Troma-films. Als toemaatje krijg je er bovendien nog een resem mooie meiden en een vette soundtrack vol surfgitaarmuziek bovenop! Neen hoor, Zombie Vs. Strippers is helemaal geen goede prent, wel houdt ze dankzij de vele grappige momenten je aandacht vast en dat kan je nu ook weer niet van alle films zeggen.


cover
Studio: 88 Films

Regie: Alex Nicolaou
Met: Circus-Szalewski, Eve Mauro, Victoria Levine

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
U.K.

Jaar:
2012

Leeftijd:
18

Speelduur:
71 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5037899047255


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• The Making Of Zombies vs. Strippers (18 min.)

Andere recente releases van deze maatschappij