:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TO DO LIST, THE
TO DO LIST, THE
Bespreking door: Stijn - Geplaatst op: 2014-05-26
FILM
Komedies zijn geen gemakkelijk genre. We lachen allemaal graag, maar het is moeilijk om een komedie te maken die een groot publiek aanspreekt. Tenslotte heeft iedereen een ander gevoel voor humor. En als er dan toch eentje is die een groot publiek bereikt, is ze vaak van een bedenkelijk niveau (Kampioen Zijn…). Dat neemt niet weg dat ook platvloerse komedies hun plaats hebben. Zo nu en dan zakken we ook eens graag weg in de zetel met het verstand op nul en willen we vooral niet te veel moeite doen om de plot te volgen. Het hoeft niet elke dag de betere film te zijn. Maar het zou wel tof zijn mochten de makers toch een beetje moeite doen om het zaakje scherp en grappig te houden. The To Do List is een voorbeeld van graag willen maar niet kunnen.

De film is wel eerlijk in zijn intenties. Brandy Klark (Aubrey Plaza, bekend van Parks And Recreation) is een tienermeisje, klaar om de middelbare school achter zich te laten. Ze is intelligent, triomfeert als beste leerling van haar jaar en weet wat ze wil. Een mooie beroepscarrière ligt in het verschiet. Er wringt echter iets. Brandy heeft weinig tot geen ervaring op seksueel vlak. Omdat ze nu eenmaal niet graag onvoorbereid naar de universiteit gaat, maakt ze een te doen-lijstje. Van kussen over cunnilingus en rimming tot tea bag, Brandy pent het allemaal keurig neer. Ze wil het zo snel mogelijk allemaal gedaan hebben. Ze noteert het lijstje als een echt schoolmeisje in een schrift met roze fluo stiftjes, het hoort er allemaal bij. En hup, ze kan aan de slag. Een vakantiejob in het lokale zwembad is het ideale startpunt om het lijstje af te werken. Haar einddoel? Tussen de lakens kruipen met collega-redder Rusty Waters. Geef toe, met zo een premisse weet je op voorhand wat je kan verwachten. Tot op zekere hoogte kan je de film dan ook bezwaarlijk onsympathiek noemen. Regisseuse en schrijfster Maggie Carey debiteert bovendien het soort oneliners dat niemand kwetst. “There are doors we don’t do. The back door is one of them.”Dat soort ongein. Maar beter dan dat wordt het niet.

Ook wie hoopt op een stevige portie naakt moeten we teleurstellen. The To Do List is een film voor tieners. Er wordt voornamelijk over de daad getaterd zonder dat er ooit bloot te zien is. Wie daarover ontgoocheld is, verwijzen we graag naar het meer expliciete La Vie d’Adèle. Daar gaat er ook een meisje op seksuele ontdekking en het levert een veel (véél) betere film op. La Vie d’Adèle is wel geen komedie. Nu ja, veel valt er in The To Do List toch niet te lachen. Het is dan ook maar de vraag wie er een boodschap heeft aan deze film.

Naast Aubrey Plaza, werkten een reeks bekende en half bekende koppen mee aan de film. Rachel Bilson (The O.C.) en Scott Porter spelen samen in Hart Of Dixie. Bill Hader neemt de rol van zwembadexploitant Willy op zich. Clark Gregg (The Avengers) is dan weer Brandy’s vader. En ook Christopher Mintz-Plasse (Kick-Ass, McLovin’ uit Superbad), Donald Glover (Community) en Alia Shawkat (Maeby uit Arrested Development) duiken nu en dan eens op in beeld. En wie goed oplet, krijgt ook Nolan Gould (Luke uit Modern Family) te zien. Het boeiendste van de film is misschien wel het spotten van alle bekende koppen en raden vanwaar je ze nu weer kent. Met de film zelf valt er immers te weinig te lachen en te beleven om van een leuke kijkervaring te spreken. Het kan nog altijd slechter, de bodem bereikt The To Do List nooit, maar een geïnspireerd scenario zou een volgende keer wel helpen.

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer is scherp genoeg, maar een opvallende korrel teistert het beeld. Voor- en achtergrondgeluiden zijn niet perfect op elkaar afgesteld en ook op het vlak van synchroniciteit scoort The To Do List geen goede punten.

EXTRA’S
Geen groot aantal extra’s, maar de kwaliteit is wel oké. Altijd leuk als er een Commentaartrack is. Drie kleine Deleted And Extended Scenes blijken bijna beter dan het gebruikte materiaal. De gebruikelijke bloopers vinden we terug in The Re-Do List (2:48). In Maggie Carey: Directing her To Do List geeft Carey een wel erg korte toelichting over de film. Dirty Mouth ten slotte is een overbodige montage van het grofgebekte taalgebruik in de film.

CONCLUSIE
Hoewel geen absolute draak, is The To Do List een zwakke film die nooit grappig is. Alleen geschikt voor wie zich na het werk hersendood voelt.



cover




Studio: Sony Pictures HE

Regie: Maggie Carey
Met: Aubrey Plaza, Johnny Simmons, Bill Hader, Rachel Bilson, Scott Porter, Christopher Mintz-Plasse, Donald Glover

Film:
4,5/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712609603095


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:

Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1



Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Pools, Spaans, Turks
Extra's:
• Commentary with Maggie Carey and Bill Hader
• Deleted en extended scenes
The Re-Do List
• Maggie Carey: directing her To Do List
• Dirty Mouth

Andere recente releases van deze maatschappij