:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CORPSE GRINDERS, THE
CORPSE GRINDERS, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-04-30
FILM
Lezers die vinden dat iedere film een poging moet zijn om Citizen Kane te evenaren laten deze bespreking maar beter links liggen. Want, zoals Jan Verheyen zou zeggen, dalen we met The Corpse Grinders af naar de riolen van de filmwereld alwaar de slechtste rommel zegeviert. Deze film heeft trouwens ooit de "eer" gehad om volgens IMDb de tweede slechtste prent aller tijden te zijn. De maker Ted V Mikels lacht zich waarschijnlijk te pletter met deze kritiek. De film werd voor een habbekrats gedraaid, maar bracht na één week meer dan 190.000 dollar op. Dankzij deze hit werd de man één van de grootste namen in de trash cinema en jen maakte nadien heerlijke ondingen zoals The Astro Zombies, Blood Orgy Of The She Devils en The Doll Squad. Deze laatste was enorm belangrijk, gewoonweg omdat het de inspiratiebron werd voor de populaire Charlie's Angels-reeks. Het Britse 88 Films heeft nu de meeste van deze Mikels-vehikels op dvd uitgebracht. The Corpse Grinders is de eerste in het rijtje.

Zoals dat moet bij dit soort cinema is het verhaal (ook de regie, maar daar komen we later op terug) lekker fout. Alles speelt zich af in Lotus Cat Foods. De directeur van deze kattenvoerfabriek heeft een excellent idee om kosten te besparen: lijken opgraven op het kerkhof om ze nadien door de vleesmolen te draaien. Op deze manier produceert men wel goedkoop kattenvoer, maar wat de bedenkers niet weten is dat eens een kat mensenvlees heeft geproefd ze daar voorgoed aan verslaafd is. Plotseling beginnen alle poezen van Hollywood en omstreken de mensen naar de keel te vliegen.

Geef toe, je moet toch volslagen van lotje getikt zijn om zo'n ongein te verzinnen, niet? Spanning moet je in deze ongein niet zoeken, het verhaal hangt immers met haken en ogen aaneen. Je mag je zelfs aan onnozele en onlogische plotwendingen verwachtingen die geen steek houden. Ook wat de regie en de editing betreft is er maar weinig sprake van enige nazorg. Zo zie je personages in één scène met verschillende truien de revue passeren en als een actrice het tijdens de opnames liet afweten, dan verving men haar gewoon door bijv. het meisje van de make-up.

De film werd vooral een succes wegens zijn titel, maar vreemd genoeg zitten er in The Corpse Grinders geen bloederige scènes. Die met de katten waren doodsimpel: men smeet de beesten gewoon naar de acteurs. Wie weet heeft Jan Fabre op een avond ook naar deze film gekeken. De enige scène die menig kijker zal doen kokhalzen is die waarin de maag van een kat open wordt gesneden. Het is evenwel niet nodig om de mensen van GAIA in te lichten, wie goed kijkt zal immers merken dat het om een pluchen beest gaat!

O ja, je wil nog weten of The Corpse Grinders een geslaagde film is? Natuurlijk niet, wel veel plezanter dan de meeste "serieuze" prenten, dat wel!

BEELD EN GELUID
Als je deze film niet moet bekijken wegens zijn cinefiele waarde, dan geldt dat ook voor de beeld- en geluidskwaliteit van deze release. The Corpse Grinders piept en kraakt langs alle kanten. Je hoort massa's ruis op de achtergrond waardoor de conversaties bij momenten moeilijk te verstaan zijn. En neen, deze dvd bevat geen ondertitels. Het beeld is al evenmin kraaknet. In iedere scène zie je gele strepen, krassen, zwarte bollen en niets oogt duidelijk. Echte fans zullen je natuurlijk vertellen dat dit het grindhouse-effect verhoogt, en voor één keer hebben ze nog gelijk ook! Het lijkt ons dan ook een zinnige beslissing om geen punten te geven.

EXTRA'S
De enige extra die je op dit schijfje aantreft is The Making Of The Corpse Grinders dat zo'n vijftiental minuutjes duurt. In feite is het een interview met maker Ted V Mikels waarin hij heel wat weetjes vertelt die de fans zullen interesseren, zo is één van de locaties het huis van Cecil B. De Mille op de beroemde Santa Monica Boulevard. Qua lengte is het misschien niet veel, wel het bekijken waard.

CONCLUSIE
Liefhebbers van pulpfilms verenig u, want 88 Films heeft het werk van Ted V Mikels  opnieuw uitgebracht. Connaisseurs weten natuurlijk dat deze man een legende in zijn vak is. The Corpse Grinders is wellicht zijn meest bekende werk. Verlos u van het juk dat stelt dat films van goede smaak moeten getuigen en geniet mee van deze grindhouseklassieker.cover
Studio: 88 Films

Regie: Ted V Mikels
Met: Sean Kenney, Monika Kelly, Sanford Mitchell

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
0/10

Beeld:
0/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
U.K.

Jaar:
1971

Leeftijd:
18

Speelduur:
62 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• The Making Of The Corpse Grinders (12 min.)

Andere recente releases van deze maatschappij