:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROOKIE BLUE - SEIZOEN 3
ROOKIE BLUE - SEIZOEN 3
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-06-26
SERIE
Laat mij je eens een persoonlijk geheimpje verklappen. Als kind (en wie weet ook als tiener) had ik steeds de droom om flik te worden. Niet dat ik veel zin had om in mijn verdere leven urenlang op een druk kruispunt met mijn armen in de lucht te staan zwaaien, hoor! Neen, flik zijn was gewoon cool. Neem nu gewoon Miami Vice! Wat is er nu leuker dan met een racewagen door de straten van Miami achter boeven aan te zitten? Dat er af en toe op je wordt geschoten is toch niet meer dan bijzaak? Enkele bekeuringen later is mijn beeld van een agent al aardig veranderd, maar gelukkig is er nog televisie.

Rookie Blue is zo’n typische flikkenserie die alle clichés extra in de verf zet. Deze Canadese reeks van zender ABC komt wordt nog steeds op het hoesje als een soort Grey’s Anatomy voor flikken omschreven, maar gelukkig is Rookie Blue niet zo erg als de beroemde ziekenhuisserie. Niet dat de serie ook maar één moment innoverend is, want eigenlijk is Rookie Blue niet meer dan een hedendaagse versie van Chips, maar het werkt wel. Terwijl we dit schrijven zitten ze in Canada al aan het vijfde seizoen (zo populair is Rookie Blue dus!), hier moeten we voorlopig vrede nemen met het derde seizoen dat vanaf nu in de winkelrekken ligt.

Eigenlijk is de titel al lang achterhaald, want een “rookie” betekent een beginneling, maar ondertussen zijn de vijf agenten van de 15th division in Toronto al lang ervaren kerels. Ze maken nog wel fouten en worden regelmatig op de vingers getikt, gelukkig hebben ze stilletjes aan de knepen van het vak onder de knie. De centrale figuur is Andrea "Andy" McNally (Missy Peregrym), die op het einde van het tweede seizoen werd geschorst. De knappe brunette is nog maar net weer in dienst of ze komt al meteen opnieuw in opspraak omdat zij de regels aan haar laars lapt. Maar wat kun je daarop zeggen als ze daardoor een kind uit een brandend busje redt? Niets dus, en dat kunnen ook haar oversten niet. De meer ervaren Sam Swarek (Ben Bass) is nog steeds verliefd op McNally, toch vindt hij het ongepast dat je met je collega’s het bed induikt. Zeker niet als die al bezet zijn door een andere collega! Maar wie weet is er voor Sam in het derde seizoen meer kans omdat Mc Nallys verloofde, Luke Callaghan ( Eric Johnson), haar heeft bedrogen. McNally stopt de relatie, maar Luke wil haar terug.

Nieuw op het front is Nick Collins (Peter Mooney) en daar is Gail Peck (Charlotte Sulklivan) allesbehalve gelukkig mee. Ooit stonden Nick en Gail op trouwen, maar de gewezen soldaat verkoos het front van Afghanistan boven deze blondine. Zotten bestaan dus ook in reeksen! Dov Epstein (Gregory Smith) blijft nog altijd het ettertje van het team, dat alles volgens de regels wil. Deze flik die je het best met Wilfried Pasmans uit Flikken kan vergelijken, woont nog altijd samen met collega Chris Diaz (Travis Milne) die in het vorige seizoen nog het bed met Peck deelde.

Je merkt het, er wordt inderdaad heel wat afgezoend in dat politieteam. Het is wellicht daardoor dat de doorsnee actieliefhebber wel eens zou kunnen afhaken inzake Rookie Blue, want scènes met kaarslicht vind je hier bij de vleet. De verhaaltjes zijn flinterdun, zeer voorspelbaar, de acteerprestaties matig en toch bezit Rookie Blue de kracht om je aan het scherm te kluisteren. Bezin dus eer je begint, want ook al biedt de politieserie geen enkele meerwaarde, toch is er geen weg terug eens je start!

BEELD EN GELUID
Eigenlijk geldt wat we over de vorige seizoenen van Rookie Blue hebben verteld ook hier. De kleuren zijn natuurlijk (nooit artificieel zoals dat wel eens het geval in dit soort series is) en je merkt nooit echte storingen. Neen, met deze flikkenserie in de speler zul je je vrienden wellicht niet kunnen overtuigen dat jouw televisietoestel het beste is, klagen hoor je ons echter niet. Ook het geluid is technisch in orde, alhoewel Rookie Blue eigenlijk een soap is. Dit maar om te zeggen dat er veel in wordt gepraat!

EXTRA'S
Er zijn heel wat extra's op deze box terug te vinden, maar die zijn eigenlijk alleen maar interessant voor hondstrouwe fans. Zelf vraag ik me af of je die in de Benelux zult vinden, maar je weet maar nooit. De makers zijn er wel in geslaagd om voor al deze extra's een leuke titel te bedenken, maar eigenlijk zijn het allemaal interviews die in stukjes zijn gehakt. Er is de obligate kijk op de set, er zijn enkele bloopers en natuurlijk (wat had je anders gedacht!) de promopraatjes waarin wordt verteld dat Rookie Blue het beste is wat je ooit op je scherm zag.

CONCLUSIE
Fans van de Canadese politiereeks Rookie Blue hebben weer alle redenen tot juichen want het derde seizoen is uit. De makers hebben geen enkel risico genomen en namen de hoofdingrediënten van de twee vorige seizoenen over: romantiek en een heel klein beetje actie. Melig, maar verslavend!cover
Studio: E1 Entertainment Benelux

Regie: diverse
Met: Missy Peregrym, Gregory Smith, Enuka Okuma, Travis Milne, Eric Johnson, Charlotte Sullivan

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
530 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045241650


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Be Careful what you wish for-Travis Tours-Money Moments
• Crash Course: Inside The Season Premiere
• The New Rookie-Detective Duty
• Interviews And Behind The Scenes

Andere recente releases van deze maatschappij