:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOBO WITH A SHOTGUN
HOBO WITH A SHOTGUN (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-07-31
FILM
Een dakloze arriveert met de trein in een stadje dat compleet in handen is van criminelen die naar niets of niemand omkijken. Nadat hij een gemolesteerde prostituee geholpen heeft, besluit hij om de zaken in eigen handen te nemen en de stad te ontdoen van alle gespuis op de enige manier dat hij kent: met een shotgun! 

Hobo With A Shotgun was een fake trailer in een Grindhouse-promowedstrijd en zit in de lijn van films die proberen om het exploitatiegenre uit de jaren 70 te recreëren zoals Machete en Death Proof. Waar die laatste twee nogal wat bekende namen op de affiche hebben staan, is Hobo echter een echte lowbudget-productie die de zaken wat grondiger aanpakt. Op een welbepaalde manier dan toch. Waar Machete en Death Proof proberen het lang verloren gegane genre te imiteren IS Hobo With A Shotgun gewoon zo’n film. Het IS een goedkope exploitatie- en wrekerfilm en als dusdanig slaagt hij er perfect in om elk aspect tot in het kleinste detail juist te hebben.

Het acteerwerk is er zwaar over, het verhaal slaat op niets, de plotwendingen zijn op zijn best dom en alles voelt gewoonweg goedkoop aan. Als je daar niet van houdt zal je het naar alle waarschijnlijkheid met ons eens zijn dat deze film gewoon afschuwelijk slecht is. Ben je echter fan van dit type films, dan zal Hobo With A Shotgun je meer plezier leveren dan menig andere recente(re) film. En dat Rutger "The Hitcher" Hauer de hoofdrol speelt doet de nostalgische gevoelens naar een ver verleden alleen maar stijgen.

BEELD EN GELUID
Zoals gezegd imiteert Hobo With A Shotgun exploitatiefilms uit de jaren 70 en het beeld helpt daar zeer zeker bij. De kleuren zijn oververzadigd en het palet leunt zwaar richting hevige rood-, oranje- en geeltinten. Het contrast staat ook zeer goed, maar gelukkig gaat dat niet ten koste van diepe zwartwaarden en het enige kleine minpuntje dat we konden vinden is dat er in sommige donkerdere scènes wat noise zit. Het geluid volgt de actie goed, met een agressieve en sfeervolle track die een goede balans houdt en alle kanalen mooi gebruikt terwijl er ook meer dan genoeg aandacht besteed wordt aan de lage frequenties.

EXTRA'S
Niets, wat we wel jammer vinden aangezien de release in regio 1 ermee volgeladen is.

CONCLUSIE
Hobo With A Shotgun bewijst alle eer aan het exploitatiegenre zoals nog geen enkele andere recente film dat deed. Dat wil niet zeggen dat we hem effectief goed vinden.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Jason Eisener
Met: Jeremy Akerman, Molly Dunsworth, Nick Bateman, Robb Wells, Rutger Hauer

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045228446


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij