:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HUNTING THE LEGEND
HUNTING THE LEGEND
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-09-08
FILM
In Europa hebben we er tot dusver nog geen last van, maar Amerika wordt regelmatig door een mysterieus monster geteisterd dat bekend staat als de Bigfoot. Niemand weet eigenlijk hoe het wezen eruitziet, alleen dat het gevaarlijk is en een verschrikkelijke grote voetafdruk heeft.

Tot nu toe zijn er al meer dan 30 Bigfoot-films gemaakt waarvan de bekendste de in 1977 verschenen Sasquatch, The Legend Of Bigfoot en de komedie Harry And The Hendersons zijn. De DIY-filmmaker Justin Steeley probeert met Hunting The Legend zijn steentje bij te dragen, maar geslaagd kun je zijn poging geenszins noemen. Het is duidelijk dat deze jonge kerel over geen budget beschikt. Gewapend met een digitale handcamera heeft hij een anderhalf uur durende found footage gemaakt die wel veel enthousiasme vertoont, maar te weinig talent.


Het verhaal is eenvoudig, of beter gezegd te eenvoudig. In 2008 werd een hertenjager in de bossen van Alabama gedood door een wezen dat waarschijnlijk de bigfoot is. Vijf jaar later wil zijn overgebleven zoon wraak nemen en trekt samen met zijn beste maat en vriendin het bos in.

Het is misschien een concept dat we net iets te veel hebben gehad, maar je mag nooit te vlug een oordeel vellen. The Blair Witch Project is daar immers een schoolvoorbeeld van. Met Hunting The Legend zal het evenwel niet zo’n vaart lopen. Niet omdat Justin Steeley over geen geld beschikt, want daar zullen we niemand om veroordelen, wel omdat er niets gebeurt.


De film krijgt wel wegens commerciële reden het etiket horrorprent opgeplakt, maar dat is hij niet. Behalve een gestroopt konijn is er niets dat je zal doen huiveren. Het duurt zelfs een uur vooraleer het trio het bos bereikt. Eerst moeten ze info vergaren, een geweer kopen en zelfs een getrainde Duitse herder aanschaffen. Eens ze op de gevaarlijke plaats zijn aanbelandt is er nauwelijks verbetering merkbaar. Als er als iets gebeurt, dan valt de camera op de grond waardoor de kijker het moet stellen met een zwart beeld. Geen geld, weet je nog?


BEELD EN GELUID
Wie tussen de regels kan lezen heeft ondertussen al door dat de beeldkwaliteit van deze amateurfilm allesbehalve goed is. Erg vinden we dat niet, denk maar aan de baanbrekende amateurfilms van John Cassavetes of Jonas Mekas, maar Justin Steeley krijgt deze eer niet.

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op deze rommel.

CONCLUSIE
Wie zin heeft om de jonge man voor zijn volgend project te steunen kan deze prent in huis halen, wel niet zeggen dat we je niet hebben gewaarschuwd.
coverStudio: Image Entertainment

Regie: Justin Steeley
Met: Christopher Copeland, Hannah Wallace, Jeff Causey

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
2/10

Beeld:
1/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
U.K.

Jaar:
2014

Leeftijd:
15

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij