:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALLY MCBEAL - SEIZOEN 3
ALLY MCBEAL - SEIZOEN 3
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2003-01-12
SERIE
Na het immense succes van de eerste twee seizoenen teerde men rustig voort op de toen reeds uitgemolken formule, met als gevolg dat seizoen drie niet veel nieuws te bieden heeft wat verhaal en personages betreft. De kijkcijfers logen er niet om en zakten stevig. Nadien staken de scenaristen de koppen bij elkaar en introduceerden in seizoen 4 Robert Downey Jr. die de serie uit de penarie moest helpen. En zo geschiedde. Ondertussen is men met seizoen vijf opnieuw in een straatje zonder einde verzeild geraakt en besloot men een streep te trekken onder de succesformule Ally McBeal. Niet alleen de kijkers raakten uitgekeken op het rariteitenkabinet van Cage & Fish, ook de acteurs zelf zochten liever nieuwe horizonten op. Het derde seizoen biedt dus zoals gezegd niets nieuws onder de zon. In de eerste aflevering begint Ally McBeal een stormachtige affaire met Jason, een carwashbediende. Wanneer een cliënte Ally vraagt om bruidsmeisje te spelen, ziet Ally Jason terug voor het altaar. Paniek alom. Billy, die steeds meer twijfelt aan het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke macht, laat z'n haar blond verven en huurt enkele bloedmooie vrouwen in om z'n testosteronspiegel bij nieuwe klanten naar nieuwe hoogten te drijven. Zijn vrouw Allison raakt steeds meer vervreemd van hem en zoekt heil bij een oudere man die ze leert kennen. Dit leidt tot een bijzonder explosief Thanksgivingfeestje bij Ally thuis. Voorts is Elaine nog steeds de even nieuwsgierige roddeltante van dienst, raakt de relatie van John en de koele Nell in het slop, domineert Ling zoals vanouds haar relatie met Richard, brengt Ally met de regelmaat van de klok een bezoekje aan de psychiater en treurt ze tot vervelens toe om de stukgelopen relatie met Billy.

BEELD EN GELUID
Zowel beeld als geluid zijn van een prima kwaliteit. Het beeld is standaard 1.33:1 zoals het oorspronkelijk is opgenomen en getoond op televisie. Van de vier seizoenen reeds verkrijgbaar op dvd biedt dit seizoen toch wel de beste kwaliteit al is het verschil miniem. De Dolby Digital 2.0-track klinkt goed zonder meer. Muziek en dialogen klinken helder en warm.

EXTRA’S
Een korte promotionele featurette met enkele beknopte interviews is de enige extra die we te zien krijgen.

CONCLUSIE
Echte fans van de serie halen dit seizoen uiteraard in huis. Je hebt alles wel al een keertje gezien, om die reden is het derde seizoen veeleer een herhaling met steeds dezelfde verhalen en karaktertrekjes. Amuseren doe je je gegarandeerd, maar het nieuwe is er nu toch voorgoed af.


cover
Studio: Fox

Regie: diversen
Met: Calista Flockhart, Greg Germann, Jane Krakowski, Peter MacNicol, Gil Bellows, Lisa Nicole Carson, Courtney Thorne-Smith, Vonda Shepard, Portia de Rossi, Lucy Liu, James LeGros

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
99-00

Leeftijd:
MG6

Speelduur:
1050 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626013020/13037


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij