:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ICE AGE - THE GREAT EGGSCAPADE
ICE AGE - THE GREAT EGGSCAPADE
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2017-04-16
FILM
Luiaard Sid (John Leguizamo) heeft alweer een plannetje bedacht om snel rijk te worden: hij opent een soort van kinderdagverblijf voor niet-uitgebroede eieren, waarvoor hij, wonder boven wonder, klanten weet te werven ondanks zijn repulsieve lijfreuk. Het konijn Squint (Seth Green), dat in Ice Age 4: Continental Drift zijn schip nog zag zinken door toedoen van Manny (Ray Romano) en zijn onvermoeibare bende vrienden, steelt en verstopt de eieren, met als eis dat Manny hem een nieuw schip bezorgt in de plaats van het vorige. Zijn broer Clint (Blake Anderson) neemt de handschoen echter op tegen zijn broer, wat hem na een geslaagde missie om de eieren terug te vinden, een permanente vacature als paashaas oplevert.

 


Even zeker als dat elk jaar onze belastingbrief in de bus valt, komen de makers van Ice Age met een kortfilmpje aankakken dat een jaar daarvoor op de Amerikaanse buis te zien was. Na Ice Age: A Mammoth Christmas, ter gelegenheid van die ándere grote christelijke feestdag, is het nu het paasfeest dat een revisionistische behandeling toebedeeld krijgt. Alhoewel deze uitgave zich op gebied van animatie, stemmencast en de intussen gebruikelijke Ice Age-humor nauwelijks onderscheidt van de vorige vijf bioscoopfilms (op het moment van uitbrengen van deze short nog maar vier), is het een beetje tekenend dat dit filmpje, dat feitelijk zou thuishoren in de bonussectie van één van de volwaardige films, hier als aparte editie op de markt komt, waarbij de aanschafprijs misschien niet zeer diep in uw portemonnee snijdt, maar toch wel ruikt naar een soort afzetterij. Zo lang u weet wat u voor deze prijs krijgt, is er in principe niets mis, maar mijn mond viel toch open van verbazing toen ik bij de recensie-sectie van een bekende e-tailer de reacties las van mensen die dachten dat ze met deze schijf een volwaardige Ice Age­-film in huis haalden.

BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit op deze dvd is aanvaardbaar, binnen het kader van de technische beperkingen van een dvd. De Dolby Digital 5.1-track doet wat die moet doen, maar ook niet meer. Als ik hier nog veel meer neerpen, is de tijd om deze sectie van de bespreking te lezen langer dan de film zelf.
EXTRA'S

Al het bonusmateriaal was reeds op vorige releases te vinden. De kortfilm "Ice Age: Collision Course: Cosmic Scrat-astrophe" (4:53) is basically de openingsscène van Ice Age 5, en ook de montage "Ice Age: The story so far" (12:44) was op bovengenoemde disk reeds terug te vinden. Om de disk vol te krijgen zijn er nog eens zes Scrat shorts gewoon opnieuw op de schijf gekwakt: More nuts for Scrat (3:55), Ice Age: Continental crackup part 1 (2:35), Ice Age: Continental crackup part 2 (2:28), Gone nutty: Scrat's missing adventure (4:35), No time for nuts (6:51) en Falling for Scratte (8:09) zijn stuk voor stuk afdragertjes van vorige releases. Ik zal een 2 geven: één voor de moeite en één voor de schijfruimte.

CONCLUSIE
Euh... zalig pasen?cover
Studio: Fox

Regie: Ricardo Curtis
Met: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, Seann William Scott, Josh Peck, Keke Palmer, Chris Wedge, Seth Green, Blake Anderson

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2016

Leeftijd:
AL

Speelduur:
24 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626098270


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Vlaams Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Portugees Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees
Extra's:
• Kortfilm "Ice Age: Collision Course: Cosmic Scrat-astrophe"
• Kortfilm "Ice Age: The story so far"
• Scrat shorts:
- More nuts for Scrat
- Ice Age: Continental crackup part 1
- Ice Age: Continental crackup part 2
- Gone nutty: Scrat's missing adventure
- No time for nuts
- Falling for Scratte

Andere recente releases van deze maatschappij