:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FLASH, THE - SEIZOEN 1
FLASH, THE - SEIZOEN 1 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2019-02-21
SERIE
Als kind was Barry Allen (Grant Gustin) er getuige van hoe zijn moeder Nora Allen (Michelle Harrison) werd gedood door een gele bliksem, en zijn vader Henry (John Wesley Shipp) vervolgens voor de moord moest opdraaien. Gelukkig werd hij opgevangen door Henry's vriend, politieagent Joe West (Jesse L. Martin), die de jongen vervolgens een liefdevolle thuis heeft geboden. Tevens heeft Barry in de loop der jaren een serieuze boon ontwikkeld voor Joe's dochter Iris (Candice Patton), maar de jongen heeft het nooit over zijn hart kunnen krijgen om haar te vertellen hoe hij voor haar voelt. Beroepsmatig is Barry met zijn wetenschappelijke neus werkzaam als forensisch wetenschapper bij de politie, een baantje dat Joe hem heeft bezorgd.

 


Dr. Harrison Wells (Tom Cavanagh) voert op een avond voor het oog van de verzamelde pers een wetenschappelijk experiment uit met een deeltjesversneller. Het experiment draait echter uit op een kleine catastrofe, en Barry wordt door de elektromagnetische straling van de ontploffing door elkaar geschud. Na negen maanden coma blijkt hij veranderd te zijn in een individue dat een bovennatuurlijke snelheid kan ontwikkelen, en als kers op de taart heeft hij ook een bijzonder regeneratief vermogen. Als gemaskerde superheld transformeert hij in dienst van Wells' S.T.A.R. Labs tot The Flash, daarbij geholpen door Wells' nerdy techneut van dienst, Cisco Ramon (Carlos Valdes) en de bevallige assistente Caitlin Snow (Danielle Panabaker), wiens verloofde Ronnie Raymond (Robbie Amell) in de deeltjesversneller is achtergebleven tijdens de ontploffing.

En de vijanden liggen rijk bezaaid op de loer. Barry is namelijk niet de enige die door de ontploffing bij S.T.A.R. Labs veranderd is; een hoop andere mensen zijn ook door de explosie verworden tot wat gemeenzaam meta-mensen wordt genoemd, en ze hebben niet altijd de beste bedoelingen. Naast het feit dat Barry in zowat elke aflevering de metahuman of the week het hoofd moet bieden, poogt hij daarnaast nog altijd bewijsmateriaal te vinden waardoor de onschuld van zijn vader bewezen kan worden. Joe is daarbij op de hoogte van zijn identiteit; wie dat niet is, is Iris, want Barry meent dat, als ze zou weten dat hij The Flash is, ze daardoor de favoriete schietschijf zou worden van zijn vele, vele vijanden. Intussen heeft Iris zich ook nog eens verloofd met Eddie Thawne (Rick Cosnett), de partner van Joe, wat Barry de nodige bijkomende kopzorgen bezorgt. Iris houdt bovendien een blog bij over het doen en laten van de gemaskerde vigilante, die ze met de bijnaam The Streak heeft bedacht.

 


Al van in de eerste aflevering komen we echter te weten dat dr. Wells niet is wie hij beweert te zijn. Hij is kennelijk een tijdreiziger uit de toekomst, die over dezelfde gaven beschikt als Barry, en in een geel pak als de Reverse Flash blijkt zijn leven innig verstrengeld te zijn met dat van Barry. Toch blijft dr. Wells Barry steunen in zijn ondernemingen, en streeft ernaar dat hij zijn gaven maximaal ontplooit. Toch is de Reverse Flash in dit eerste seizoen de te duchten vijand, en kennelijk de verantwoordelijke voor de moord op zijn moeder.

The Flash
is naast Supergirl, Arrow en Legends Of Tomorrow de vierde reeks in de verfilming van de stripverhalen uit het DC-universum. De vijfde, als je er ook Gotham bijrekent, het verschil met de eerstgenoemde voorbeelden zijnde dat deze reeksen zich allemaal in hetzelfde universum afspelen, getuige daarvan de vele crossover-afleveringen en het feit dat het occasioneel gebeurt dat personages, zoals Oliver Queen (Stephen Amell) uit Arrow, bij elkaar op de koffie komen. Al deze reeksen zitten onder de licentie van Warner Bros, en worden in een redelijk uniform te noemen lijn op het publiek losgelaten. Evenwel is dit niet de eerste poging om de in het rood gemaskerde superspeeder naar het kleine scherm te brengen. In 1990 was er al een serie The Flash, ontstaan in het zog van de Batman-verfilming van Tim Burton, die na één seizoen weer opgeborgen werd.

 


Net als bij Supergirl heeft The Flash een eigen smoel, wordt de reeks bevolkt door personages met een hoge aaibaarheidsfactor en is de lijn tussen de helden en de schurken overduidelijk, iets wat in Gotham wel eens anders durft te zijn. Grant Gustin portretteert de door-en doorbrave Barry Allen, die zoals het een superheld betaamt, vaak zichzelf wegcijfert door zijn goody two-shoes-attitude, en zijn medemensen helpt ten koste van zichzelf in het algemeen en zijn liefdesleven in het bijzonder. De reeks is licht verteerbare kost in een jasje van goede tot zeer goede speciale effecten, en leuke bijrollen en cameo's. Zo zien we na Prison Break Wentworth Miller en Dominic Purcell nog eens samen op het scherm als het schurkenduo Captain Cold en Heat Wave, wordt de rol van de ijzervretende generaal Eiling ingevuld door Clancy Brown, bekend als Kurgan van de culthit Highlander, en in de aflevering Tricksters wordt de schurkenrol ingevuld door Mark Hamill uit Star Wars, zelf comicfan van het eerste uur en als stemacteur betrokken bij nogal wat van het geanimeerde DC-werk.

Teleporteerders, een man die zich in giftige mist kan veranderen, twee broers die het weer kunnen controleren, en als toemaatje een telepatische gorilla die luistert naar de naam Grodd: in The Flash slikt u het allemaal als zoete koek. De reeks met zijn teen angst is vooral gericht op een jonger segment van de demografie, met de nodige geekness-saus er overheen gegoten, en soms is het geheel net iéts te proper gepolijst, maar het geheel blijft vooral amusant. Gustin heeft bovendien voldoende van de jongensachtige charme over zich om met brio de rol van de loveable loser op zich te nemen.

AFLEVERINGEN
Disk 1:
1. Pilot
Barry Allen geraakt gewond bij een ongeval met de prestigieuze deeltjesversneller van doctor Harrison Wells, en ligt negen maanden lang in een coma. Bij zijn ontwaken blijkt hij echter over een bovennatuurlijke snelheid te beschikken. De schok heeft nog andere mensen tot bovennatuurlijke capaciteiten gedreven. Zo kan Clyde Mardon (Chad Rook) het weer controleren, en hij misbruikt die gaven om banken te beroven. Oliver Queen, de vigilante die in Starling City onder de naam Arrow de mensen beschermt, raadt Barry aan om zijn gaven voor het goede te gebruiken.

 


2. Fastest Man Alive
Wetenschapper Simon Stagg (William Sadler) wordt overvallen door een zeskoppige bende, die het kennelijk niet zo begrepen hebben op het feit dat de man academische eer te beurt valt. De zes zijn feitelijk klonen van één en dezelfde man, Danton Black (Michael Smith), die als Multiplex kopieën van zichzelf kan maken, en die een eitje te pellen heeft met Stagg omdat die ziijn onderzoek heeft gepikt. Iris heeft intussen een lief - en het is niét Barry.

3. Things You Can't Outrun

De voorname maffiafamilie Darbinyan in Central City wordt uitgemoord door een dodelijke mist. Kort daarop wordt ook een rechter op dezelfde manier vermoord. De mafiosi en de rechter waren beide verantwoordelijk voor de terdoodveroordeling van Kyle Nimbus (Anthony Carrigan). Blijkbaar heeft de ontploffing van de deeltjesversneller hem veranderd in The Mist een man die zichzelf in een dodelijke mist kan veranderen, en zoekt hij na al die tijd wraak. Intussen is Caitlin nog steeds in de rouw bij de herinnering aan haar verloofde Ronnie Raymond, die zich bij de ontploffing heeft opgeofferd. Joe moet intussen in het reine komen over het feit dat zijn dochter Iris een relatie heeft met zijn partner Eddie Thawne. Harrison Wells overweegt om de oude deeltjesversneller in te richten als gevangenis voor metamensen.

4. Going Rogue

Barry kan een drieste juwelendiefstal tegenhouden, waarbij de leider van de bende, Leonard Snart (Wentworth Miller) kan ontkomen. Snart heeft nog altijd zijn zinnen gezet op de kostbare Kahndaq Dynasty-diamant, en tot overmaat van ramp heeft hij uit S.T.A.R. Labs een pistool weten te stelen dat zijn doelwit kan bevriezen. Als Captain Cold plant hij de diefstal van de diamant, en hij wil een trein doen ontsporen om zijn aftocht te dekken. Gelukkig krijgt het team van S.T.A.R. Labs assistentie van Felicity Smoak (Emily Bett Rickards) uit Starling City, een protégée van Arrow. Iris is intussen een blog begonnen over de gemaskerde vigilante die ze The Streak noemt, en Barry vreest dat ze daarmee het verkeerde soort aandacht zal trekken...

5. Plastique

Soldate Bette Sans Souci (Kelly Frye) heeft na de ontploffing van de deeltjesversneller als Plastique de unieke gave gekregen dat al wat ze aanraakt, verandert in explosieven. Ze wordt al snel aanzien als terrorist, maar hoopt vooral dat iemand haar van die aandoening kan verlossen. De ijzervretende generaal Wade Eiling (Clancy Brown) wil haar gave echter gebruiken als wapen. Bette meent dat de enige uitweg uit haar delicate situatie is om Eiling te vermoorden. Barry dringt er intussen bij Iris op aan om haar blog over The Streak op te geven.

 


6. The Flash Is Born
Barry moet de confrontatie aangaan met Tony Woodward (Greg Finley), een pestkop van vroeger op school. Tony heeft ambities als gangster, zeker nu zijn nieuw verworven capaciteiten als Girder hem in staat stellen om zichzelf in metaal te veranderen, waardoor hij praktisch onverwoestbaar is. Barry's enige kans is om zijn topsnelheid te verhogen, zodat Tony omver wordt geblazen door de impact van de snelheid van The Flash. Joe wil intussen het onderzoek naar de moord op Barry's moeder heropenen, maar hij wordt afgedreigd door een gele gedaante die even snel is als The Flash, maar duidelijk minder nobele bedoelingen heeft.

Disk 2:
7. Power Outage
Farooq Gibran (Michael Reventar) is tijdens de ontploffing van de deeltjesversneller aan een hoogspanningsmast blijven plakken, en daardoor kan hij als Blackout elektriciteit opzuigen. Tijdens een confrontatie met The Flash weet die op deze wijze deze laatste van al zijn krachten te ontdoen. Blackout komt intussen voor dr. Wells, die hij verantwoordelijk acht voor zijn huidige conditie. Wells belooft Tony zijn vrijheid in ruil voor het uitschakelen van Farooq, maar het plan kent een fatale afloop. Joe moet intussen de overbrenging van William Tockman (Robert Knepper) naar de gevangenis begeleiden. Die weet echter een pistool te bemachtigen, en hij gijzelt alle aanwezigen in het politiekantoor, inclusief Joe en Iris.

8. Flash Vs. Arrow

Arrow en zijn gevolg bezoeken Central City, net op het moment dat bankrover Roy Bivolo (Paul Anthony) zijn slag slaat. Als Rainbow Raider kan hij de gevoelens van mensen manipuleren, zodat hij ze tegen elkaar kan opzetten. Hij kan op die manier ook Barry manipuleren, zodanig dat die ruzie begint te maken met Eddie.

9. The Man In The Yellow Suit

Bij het concurrerende Mercury Labs doet een man in een geel kostuum , die over dezelfde vaardigheden als The Flash schijnt te beschikken, een poging om een prototype van een tachyon-apparaat te stelen. Wells stelt aan dr. Christina McGee (Amanda Pays), het hoofd van Mercury Labs en een grote concurrent van S.T.A.R. Labs, voor om het toestel te gebruiken als lokaas om de man in het geel, die zich de Reverse Flash noemt, te vangen. Cisco is intussen samen met Caitlin op zoek naar wat er van Ronnie is geworden: kennelijk is hij veranderd in een wezen dat vuurschichten kan uitstralen en dat zich Firestorm noemt. Iris heeft intussen besloten om samen te gaan wonen met Eddie.

10. Revenge Of The Rogues

Captain Cold is terug in de stad, alleen heeft hij deze keer versterking meegebracht. Zijn partner in crime Mick Rory (Dominic Purcell) heeft als Heat Wave een geweer dat vuurstralen genereert. Ze pikken een duur kunstwerk, maar eigenlijk hebben ze het plan opgevat om The Flash in de val te lokken. Caitlin onderzoekt intussen hoe Ronnie in een meta-mens is veranderd, en Iris neemt het besluit om te gaan samenwonen met Eddie.

 


11. The Sound And The Fury
Dr. Wells wordt belaagd door één van zijn vroegere protégés, Hartley Rathaway (Andy Mientus), die in staat is om als Pied Piper geluidsgolven te manipuleren waarmee hij nagenoeg alles kan breken. Hartley beweert dat hij door dr. Wells onterecht ontslagen werd nadat hij had aangegeven dat de deeltjesversneller dodelijke constructiefouten bevatte. Hartley wordt snel overmeesterd, maar dit gaat iets té gemakkelijk... Iris wordt aangenomen bij Picture News en onder curatele van de ervaren reporter Mason Bridge (Roger Howarth) geplaatst, maar het is de redactie blijkbaar alleen maar te doen om de informatie die Iris over The Flash heeft. Joe bekent intussen aan Cisco dat hij verdenkingen heeft tegenover Wells.

12. Crazy For You

Barry geraakt eindelijk aan een lief wanneer hij samen met Caitlin in een karaoke-bar verzeilt, en terwijl Caitlin zich zo zat als een zalm zuipt, trekt Barry de aandacht van Linda Park (Malese Jow), de sportredactrice van Picture News. In de gevangenis van Iron Heights breekt Shawna Baez (Britne Oldford) haar vriendje Clay Parker (Micah Parker) uit de gevangenis uit. Ze gebruikt hiervoor als Peek-A-Boo haar unieke gave om te teleporteren tot overal wat nog binnen haar gezichtsveld ligt. Clay heeft echter nog schulden uitstaan bij zijn baas Marcus Stockheimer (Jerry Trimble Jr.), die een ongezonde interesse heeft voor de paranormale gave van zijn vriendin. Barry's vader Henry wordt echter door zijn medegevangenen in elkaar geslagen omdat hij over Stockheimer geklikt heeft. Hartley krijgt intussen Cisco zo ver dat hij hem vrijlaat, met de belofte dat hij meer weet over Ronnie.

Disk 3:
13. The Nuclear Man
Ronnie blijkt tijdens de ontploffing van de deeltjesversneller versmolten te zijn met een zekere dr. Marcus Stein (Victor Garber). Ronnie/Marcus is echter ooit al ei zo na opgepakt als stalker van Clarissa Stein (Isabella Hofmann), de weduwe van Stein. Uiteindelijk kan Caitlin hem onder een brug vinden, en naar S.T.A.R. Labs brengen. De prodecure om de twee weer van elkaar te scheiden is echter levensgevaarlijk en zou een nucleaire kettingreactie te weeg kunnen brengen. Joe en Cisco doen intussen vijftien jaar na datum een sporenonderzoek in het huis waar de Allens vroeger woonden, en vinden er nog een bloedspoor, alsook mogelijk een spoor in een oude spiegel.

14. Fallout
De nucleare explosie die de scheiding tussen dr. Stein en Ronnie teweeg heeft gebracht, trekt de ongewenste aandacht van de militairen. Generaal Eiling hoopt dat het Firestorm-project hem in staat zal stellen om een ras van supersoldaten te kweken. De band tussen de twee blijkt echter nog niet helemaal verbroken te zijn. Mason Bridge vertelt intussen aan Iris dat hij een reportage voorbereidt waaruit moet blijken dat dr. Wells niet de filantroop is die hij wenst te portretteren.

15. Out Of Time

De broer van Clyde Mardon, Mark Mardon (Liam McIntyre), die als de Weather Wizard over dezelfde gaven als wijlen zijn broer beschikt, duikt op in Central City en hij plant wraak op de persoon die zijn broer om zeep heeft geholpen: Joe. Cisco heeft aan Caitlin gevraagd om dr. Wells weg te lokken uit S.T.A.R. Labs om zijn onderzoek te kunnen voeren. Hij wordt echter betrapt door Wells, die bekent dat hij de Reverse Flash is, en hij vermoordt Cisco. Barry biecht Iris zijn liefde op. Mardon is intussen van plan om een vloedgolf over Central City te laten spoelen. Als The Flash poogt om letterlijk het tij te keren, katapulteert hij zichzelf per ongeluk naar het verleden.

16. Rogue Time

Barry heeft per ongeluk de tijd een dag teruggedraaid, en kan daardoor de catastrofale gevolgen van de afgelopen dag teniet doen. Zo kan hij Mark Mardon arresteren vooraleer die kwaad kan aanrichten. Van mening dat hij nog een kans maakt bij Iris, maakt hij het uit met Linda, maar hij loopt een blauwtje. Captain Cold en Heat Wave zijn intussen terug, samen met Snarts zusje Lisa (Peyton List). Ze gijzelen Cisco's broer Dante (Nicholas Gonzalez) en dreigen hem te martelen, tenzij Cisco nieuwe wapens voor hen maakt. Snart wil ook van Cisco de ware identiteit van The Flash weten. Barry meent intussen dat Joe's verdenkingen tegen dr. Wells terecht zijn.

17. Tricksters

Terrorist James Jesse (Mark Hamill) maakte eertijds als The Trickster Capital City onveilig. Blijkbaar is er nu een copycat (Devon Graye) aan het werk, die ermee dreigt een gigantische bom tot ontploffing te brengen. Eén en ander blijkt een uitgebreid plan om Jesse uit de gevangenis te bevrijden, en om zich ervan te verzekeren dat de politie niets tegen hen onderneemt, gijzelen ze Henry Allen, terwijl ze de grootste hold-up in de geschiedenis van de hold-ups plannen. Barry en Joe moeten intussen verhinderen dat Iris verder graaft naar de verdwijning van Mason Bridge. Hierdoor moeten ze Eddie in vertrouwen nemen.

 


18. All Star Team Up
Felicity Smoak bezoekt Cisco, met de vraag of die het exoskelet van haar vriendje, Ray Palmer, die als Atom de orde handhaaft, kan repareren. Net op dat moment worden er twee specialisten in robotica vermoord door een zwerm killer bees. De bijen blijken robots te zijn, die onder commando staan van een zekere Brie Larvan (Emily Kinney), de Bug-Eyed Bandit, die wraak wil nemen op diegenen die haar onderzoek hebben gedwarsboomd. Barry besluit intussen Cisco en Caitlin van zijn verdenkingen tegen dr. Wells op de hoogte te brengen, maar die willen amper geloven dat hun mentor hen kwaad wil doen. Eddie en Iris maken flink ruzie omdat Eddie iets voor haar verbergt.

Disk 4:
19. Who Is Harrison Wells?
Joe en Cisco reizen naar Starling City, en vinden daar het lijk van de échte Harrison Wells, wiens persoonlijkheid is overgenomen door een zekere Eobard Thawne. In Central City is intussen een zekere Hannibal Bates (Martin Novotny) bezig, een shapeshifter die zichzelf kan transformeren tot iedereen die hij ooit heeft aangeraakt. In een poging om te ontsnappen verandert hij zichzelf in Eddie, en er is op camera duidelijk te zien hoe hij twee politieagenten neerschiet. Terwijl de echte Eddie moet opdraaien voor de misdaad, heeft Bates de plaats van Barry ingenomen - alleen valt zijn eigenaardige gedrag iets te veel op.

20. The Trap

Barry, Cisco en Caitlin zijn op de geheime schuilplaats van Wells gestoten, en vinden daar het bewijs dat hij de Reverse Flash is. Ze proberen om hem in de val te lokken, maar daarvoor moet Cisco als lokaas dienen. Die heeft nog altijd nachtmerries over de alternatieve realiteit waarin hij door Wells vermoord werd. In zijn droom biecht Wells op dat hij Nora Allen heeft vermoord; de kunst is nu om hem dat in de werkelijke wereld te laten herhalen. Wells is het echter altijd één stap voor... Eddie is intussen van plan Iris een huwelijksaanzoek te doen, maar Joe staat daar minder voor te springen.

21. Grodd Lives

Iris is op zijn zachtst gezegd pissed dat iedereen voor haar verzwegen heeft dat Barry The Flash is. Dr. Wells houdt intussen Eddie gegijzeld. Een overvaller heeft het intussen gemunt op de goudtransporten van Central City. De overvaller blijkt generaal Eiling te zijn, die onder de invloed staat van Grodd (David Sobolov), een gorilla met telepathische krachten waar eertijds door Ealing en dr. Wells op werd geëxperimenteerd. De aap leeft intussen in de riolen, en terroristeert van daaruit de buitenwereld.

22. Rogue Air

Dr. Wells heeft de deeltjesversneller opnieuw opgestart. Dit betekent in de praktijk dat de vijf schurken die er nog in opgesloten zitten, binnen 36 uur zullen worden gemicrogolfd. Barry kan het niet over zijn hart krijgen om zijn vijanden te laten sterven, en neemt de controversiële beslissing om de hulp van Captain Cold in te roepen. Die wil uiteraard iets in ruil. Eddie wordt uit zijn hachelijke positie bevrijd, maar er is iets stukgelopen in zijn relatie met Iris nu dr. Wells hem een krant uit de toekomst heeft laten zien.<

 


23. Fast Enough
Dr. Wells geeft Barry de keuze: als hij wil, kan hij terugreizen in de tijd en zijn moeder redden. In ruil vraagt hij wel dat hij terug naar zijn eigen tijd kan reizen. Het wormgat dat daarvoor moet gecreëerd worden is bovendien maar een beperkte tijd open, want de kans is groot dat het niet stabiel is. Het betekent wel dat Barry alles moet opgeven wat hij totnogtoe had.

BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van The Flash ligt in lijn met de meeste televisieseries van tegenwoordig, en dan van de DC Universe-lijn van Warner in het bijzonder. Uiteraard is voor televisie het beeldformaat bij uitstek 1.78:1, en ziet het beeld er erg gepolijst uit, met veel geprononceerde kleuren die evenwel een realistische huidweergave niet in de weg staan, voldoende detail en voldoende zwarte nuance om ook de nachtelijke exploten van The Flash duidelijk weer te geven. De DTS-HD MA 5.1-geluidsmix klinkt goed, en vooral de speciale effecten van een man die zonder problemen door de geluidsbarrière gaat, zijn agressief en levendig. De score van DC-huiscomponist Blake Neely versterkt het geheel nog.

 

EXTRA'S
Warner voorziet alle releases uit het DC-universum (en behoorlijk wat daarbuiten) van een uniforme menustructuur, waaraan het enige dat ontbreekt een resume-functie is. De pilootaflevering is voorzien van een audiocommentaartrack, ingesproken door uitvoerend producenten Greg Berlanti en Andrew Kreisberg en DC Chief Creative Officer Geoff Johns. De track moet vooral dienen om de serie te "lanceren". Over de diverse afleveringen heen staan er verschillende verwijderde scènes (33:27) die samen bijna genoeg zijn voor nóg een aflevering. Disk 3 bevat de documentaire Behind the Story: The Trickster Returns! (8:39) vertellen Mark Hamill en John Wesley Shipp over het verschil van deze reeks met die uit 1990. In die reeks speelde Shipp het titelpersonage, en Mark Hamill (toen ook al) The Trickster. De andere vier documentaires vinden we op de vierde schijf terug. The Fastest Man Alive (30:39) is een mooie overzichtsdocumentaire die de origines vanuit de stripboeken belicht, en de ontwikkeling van de televisieserie. Uiteraard komen cast en crew uitgebreid aan het woord. Creating the Blur: The VFX of The Flash (26:25) gaat over de speiale effecten, en het dient gezegd te worden dat wat dit betreft bij The Flash niet op een dollar gekeken werd. The Chemistry of Emily and Grant (4:20) toont ons een screentest met Grant Gustin als Barry en Emily Bett Rickards als Felicity Smoak. Naar goeide gewoonte krijgen we zoals op nagenoeg elke release van DC in DC Comics Night at Comic-Con 2014 (29:31) een live-verslag (nu ja...) van het bekende event in San Diego waarin de fans kunnen komen proeven van de vedetten uit shows als Arrow, Gotham, The Flash en Constantine. Al even onvermijdelijk endigt de bonussectie met een gag reel (8:24), al bijna even grappig als Margriet Hermans die uitglijdt over een pak boter.

CONCLUSIE

The Flash is een aangenaam niemendalletje dat zijn succes vooral te danken heeft aan een loyale fanbase, door Warner afgeleverd op een meer dan presentabele Blu-ray. Ik wou overigens dat ik ook een tijdmachine had, want ik ben tijdens het schrijven van deze bespreking twee keer een substantiële lap tekst kwijtgeraakt, die ik heb moeten hertikken. Go figure.coverStudio: Warner

Regie: Doug Aarniokoski, John Behring, Nick Copus, Dermott Downs, Thor Freudenthal, Rob Hardy, Ralph Hemecker, David Nutter, Larry Shaw, Steve Shill, Millicent Shelton, John F. Showalter, Wendey Stanzler, Steve Surjik, Kevin Tancharoen, Jesse Warn, Glen Winter
Met: Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Jesse L. Martin, Rick Cosnett, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Robbie Amell, Victor Garber, Malese Jow, Wentworth Miller, Dominic Purcell

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2014

Leeftijd:
12

Speelduur:
982 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888219096


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HS MA 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaartrack
• Verwijderde scènes
• Documentaire "Behind the Story: The Trickster Returns!"
• Documentaire "The Fastest Man Alive"
• Documentaire "Creating the Blur: The VFX of The Flash"
• Documentaire "The Chemistry of Emily and Grant"
• Documentaire "DC Comics Night at Comic-Con 2014"
• Gag reel

Andere recente releases van deze maatschappij