:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVE OF DESTRUCTION
EVE OF DESTRUCTION (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-08-12
FILM 
De catalogus van MGM is één van de mooiste, en meest gevulde, uit de Hollywoodgeschiedenis maar doordat de filmmaatschappij ontelbare keren in verschillende handen viel zijn heel wat van hun films (vooral de obscure dan) over tal van diverse, kleine distributiemaatschappijen verspreid. Helaas dien je ze buiten de Belgische grenzen te zoeken, en in de UK is er bijv. 88 Films dat zich steeds meer en meer op de actie B-film lijkt te profileren. En of we dat leuk vinden!

Eve Of Destruction is zo'n film. De film zorgde voor heel wat rode cijfers in de boekhouding van MGM. Waarschijnlijk deels door de (ongegronde) slechte kritieken, maar vermoedelijk ook doordat deze hele film op Renée Soutendijk kwam te liggen, en dan nog met een dubbelrol. Voor Europese ogen een meepakker, maar het Amerikaanse publiek was helemaal niet vertrouwd met de Amsterdamse filmster die bij ons via Spetters een sekssymbool werd. Eve Of Destruction werd haar Amerikaans debuut, en als je het ons vraagt, deed de blondine dit op een meer dan prima wijze.

De regisseur van deze sci-fi thriller is wijlen Duncan Gibbins die in de jaren 80 heel wat beroemde videoclips regisseerde waaronder bijv. Don't Leave Me This Way van The Communards of het grijsgedraaide Careless Whisper van George Michael. Maar de man had ook een liefde voor thrillers, en met Eve Of Destruction mocht hij bewijzen of hij een film aankon. Een verhaal dat je kort door de bocht de vrouwelijke versie van The Terminator of Robocop zou kunnen noemen.

Dr. Eve Simmons (Renée Soutendijk) maakt androïdes voor militaire doelen. Een van haar nieuwste creaties is er één die er precies uitziet zoals zij en waardoor je Soutendijk dus in een dubbelrol krijgt. Wanneer de robot beschadigd raakt tijdens een bankoverval, slaat die tilt en krijgt die toegang tot een programma waarin de dokter haar duistere herinneringen heeft opgeslagen. De robot wordt een moordmachine die niet te stoppen is. Kolonel Jim McQuade (Gregory Hines) krijgt de opdracht om samen met Dr. Simmons de moorddadige robot uit te schakelen.

Een spannend kat-en-muisspel volgt, en verpakt als  heerlijke popcorn met veel aktie, veel erotiek en tevens massa's humor (iedere keer als de robot "you bitch" hoort, slaat die aan het moorden) en of het nu aan Soutendijk ligt of niet, Eve Of Destruction is een film met een zeer hoog Paul Verhoeven-gehalte. Soutendijk is onwerstaanbaar als een destructieve robot en met special effects die anno 2020 stand houden. Een iewat verloren film, maar als dit soort dingen je prikkelen: aanschaffen dan!

BEELD EN GELUID
De releases van 88 Films zijn altijd verzorgd, en we gaan ervan uit dat deze transfer dezelfde is als de Amerikaanse die uitgebracht is door Shout Factory. De gebruikte videobeelden bevatten van nature uit veel filmgrain, maar voor de rest gaat het hier om een puike restauratie. De geluidsband is een Dolby Surround 2.0 met goed verstaanbare dialogen, niet al te veel detailgeluiden en met een leuke score van Philippe Sarde. Er is geen enkele ondertiteling aanwezig. 

EXTRA'S
Helaas staan er op deze disk geen extra's. Wel kan je, zoals dat met UK-releases vaak het geval is, kiezen welk hoesje je voor je blu-ray wil. 

CONCLUSIE
In de meeste landen werd Eve Of Destruction een straight to VHS-film die zelfs in de videotheek in het vergeethoekje belandde. Jammer, want dit is een prima aktiefilm met knipoogjes naar Robocop en The Terminator, en met Renée Soutendijk!coverStudio: 88 Films

Regie: Duncan Gibbins
Met: Gregory Hines, Renee Soutendijk, Kurt Fuller, John M. Jackson, Nelson Mashita, Greg Collin

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Sciencefiction

Versie:
U.K.

Jaar:
1991

Leeftijd:
18

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5060103798780


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij