:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MONDE EST └ TOI, LE (THE WORLD IS YOURS)
MONDE EST └ TOI, LE (THE WORLD IS YOURS)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-01-18
FILM
Franse films. Vaak zijn het voortrekkers. Denk aan de werken van Gaspar Noé of Leos Carax, maar als het op komedies aankomt kan het niet oubollig genoeg. Regisseur Romain Gavras die reeds hippe video's van Jamie XX, Kanye West en M.I.A. maakte, mocht met zijn tweede langspeler Le Monde Est À Toi in Cannes wel wat rond gaan paraderen, maar verder dan de doorsnee hedendaagse Franse komedie raakt hij niet. Af en toe grappig, maar meestal zo tenenkrommend slecht dat je je wel eens durft af te vragen voor wie deze film eigenlijk gemaakt is. Blits is het zeker, maar daarmee is het voornaamste gezegd. In het Nederlandstalige landsgedeelte kreeg de film niet eens een bioscooprelease. Dat heeft deels wel te maken met het feit dat anno 2021 Franse komedies amper buiten hun landsgrenzen geraken. Ooit was het met de onderbroekenhumor van Louis De Funès of Pierre Richard anders.
Alles draait rond de sullige Farès (Karim Leklou) die ervan droomt om de officiële dealer van Mr. Freeze in Noord-Afrika te worden. De man heeft er jaren de nodige centen voor gespaard, maar alles valt in duigen als zijn gokverslaafde moeder (Isabelle Adjani) hem opbiecht dat ze al zijn spaarcenten heeft verkwist. Samen met zijn vriend Henri (Vincent Cassel) trekt hij richting Spanje om er een lading drugs op te halen zodat er opnieuw wat geld in het laatje komt, maar als vanzelfsprekend loopt alles fout.
Le Monde Est À Toi heeft wel een paar grappige momenten, ook al vallen die op één hand te tellen, maar zoals dat zo vaak het geval is in hedendaagse Franse komedies gaat ook deze film ten onder aan overacting. Vincent Cassel, die ook al in het filmdebuut van Romain Gavras (Our Day Will Come) te zien was, speelt een verwarde persoon die steeds maar tegen zichzelf aan het praten is. De cheque van Cassel mag dan wel binnen zijn, toch is het vooral een verkwisting van talent, terwijl het best nog leuk is om de nog altijd razendknappe Isabelle Adjani aan het werk te zien. Hoe bizar het ook klinkt dat we dit schrijven, komt de beste vertolking uit dit onnozel vehikel van onze landgenoot François Damiens. Liefhebbers van moderne Franse komedies zullen wel allerlei redenen kunnen verzinnen om deze rommel met de mantel der liefde te bedekken, wij hadden er eerlijkheidshalve al na tien minuten schoon genoeg van.
BEELD EN GELUID
Wie deze Franse komedie in zijn bezit wil kan op de Franse markt terecht waar deze titel via Studio Canal zowel op dvd als Blu-ray bestaat. Wij hebben hier voor ons de Engelse versie die eveneens door Studio Canal is uitgebracht. Het betreft een dvd die je tegenwoordig voor een paar euro's kan scoren (niet dat deze film dat waard is). De kwaliteit is naar Studio Canal-normen vrij verzorgd ook al moet je qua detailvoering er niet te veel van verwachten. De film heeft de originele Franstalige geluidsband (Dolby Digital 5.1) die net als de film zeer schreeuwerig overkomt en is voorzien van Engelse ondertitels.

EXTRA'S
Niet dat we er nood aan hadden, maar deze disk heeft geen enkele extra.

CONCLUSIE
Le Monde Est À Toi in Cannes is de tweede langspeler van Romain Gavras. Waarom deze flauwe komedie het schone weer maakte in Cannes blijft ons na anderhalf uur compleet onduidelijk.cover
Studio: Studio Canal

Regie: Romain Gavras
Met: Karim Leklou, Isabelle Adjani, Vincent Cassel, Oulaya Amamra, Franšois Damiens, Philippe Katerine.

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
U.K.

Jaar:
2019

Leeftijd:
15

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5055201842602


Beeldformaat:
2.39:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij