:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BOSS BABY 2, THE - FAMILY BUSINESS
BOSS BABY 2, THE - FAMILY BUSINESS (UHD)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2021-12-14
FILM
Tim Templeton (James Marsden) en zijn broertje Ted (Alec Baldwin) uit The Boss Baby zijn volwassen geworden. Tim is voltijds huisvader, en heeft zijn handen vol met zijn hoogbegaafde dochter Tabitha (Ariana Greenblatt) en baby Tina (Amy Sedaris). Ted is een succesvolle zakenman die het familieleven wat verwaarloost, maar met de feestdagen telkens obsceen dure cadeaus stuurt, zoals een pony. Tabitha doet de verhalen over de jeugd van haar vader en de betrokkenheid van haar oom Ted bij BabyCorp af als doorgeslagen fantasie. Toch blijkt op gegeven moment dat ook dochtertje Tina door BabyCorp gestuurd is, meer bepaald omdat er op de school voor hoogbegaafden waar Tabitha schoolloopt, iets niet pluis is. Dankzij een verjongingselixir worden Tim en Ted weer voor 48 uur kinderen, zodat ze in de school kunnen infiltreren. Tim is echter allesbehalve hoogbegaafd, en hij valt al dadelijk door de mand, terwijl Ted probeert het vertrouwen te winnen van dr. Armstrong (Jeff Goldblum), de directeur, die snode plannen heeft met de ouders van zijn pupillen.
Nog meer dan de eerste Boss Baby-film is deze tweede worp in de franchise een extreem hyperkinetische film die, als u kinderen al geen ADHD hadden, dit hen beslist bezorgt. Nadat het verhaal van de eerste film min of meer volledig afgesloten was, moesten de scenaristen zich voor deze tweede film in een enorme bocht wringen om van Ted opnieuw de vuilbekkende peuter te maken om wie de hele film draait. Dit is echter niet altijd even goed gelukt, en het scenario springt dan ook van de hak op de tak, en het opschalen van de leefwereld van Tim en Ted is zeker geen synoniem voor beterschap. Weliswaar getuigt de uitwerking van fantasie, en vooral de scènes waarin de verjongde Tim zijn dochter over de streep tracht te trekken om haar plankenkoorts te overwinnen, tonen dat er zeker meer in had gezeten, als er wat meer een rechtlijnig scenario was gevolgd.
Kleurrijk, chaotisch, met een hoog gehalte aan kinetische energie, dat is samengevat The Boss Baby 2. Evenwel blijven de personages niet onder de huid kleven, en als de film dan toch bestemd is voor een generatie kinderen die suikerwater in hun aderen hebben in plaats van bloed, gaan de politiek correcte opmerkingen die tussendoor worden in het geheel geweven alsook de referentie naar A Clockwork Orange ongetwijfeld boven hun hoofd. The Boss Baby 2 is een dolle draaimolen van klank en licht, maar de film mist bezieling. Wat uiteraard de kwaliteiten niet verdoezelt: Alec Baldwin is nogmaals goed op dreef als de vuilbekkende uk Ted, en met deze keer geen kindacteur maar James Marsden als tegenspeler wordt het gekibbel van de twee verheven tot een kunstvorm. Amy Sedaris werkt daarentegen vooral op de zenuwen, en kan haar Tina niet van enige vorm van sympathie voorzien; Tabitha daarentegen is de misbegrepen tegenhanger van Lisa Simpson, en komt als (enige) personage geloofwaardig uit de verf.
BEELD EN GELUID
The Boss Baby 2 is een mix van bubblegum-kleuren en heftige, vloekende constrasten, die een beetje lijkt op Trolls: World Tour. Vooral op UHD resulteert dit in een heerlijk schouwspel van bonte landschappen en dynamische achtergronden die voortrazen als een carrousel aangesloten op een vliegtuigmotor. Het heldere beeld bevat mooie diepte, intense details en superscherpe aflijning, zoals we van een UHD mogen verwachten. Voeg daarbij nog een Dolby TrueHD Atmos 7.1.4-track die alle kanten tegelijk uitspringt, de subwoofer een flinke workout geeft en grossiert in wervelende surrounds, en we krijgen één van de schijven die op technisch vlak makkelijk één van de beste releases van het jaar wordt. De ondertitelaars moeten echter nog eens een Nederlandse grammatica bij de hand nemen en de dt-regel nog eens opnieuw instuderen! Deze set bevat naast de UHD en de 2D-Blu-ray ook nog een 3D-versie, als u daar behoefte aan heeft.
EXTRA'S
Het bonusmateriaal staat zowel op de Blu-ray als op de UHD, wat we een ongemeen positieve evolutie vinden. Liefhebbers van audiocommentaar komen aan hun trekken met een track ingesproken door regisseur Tom McGrath, producent Jeff Hermann en production designer Raymond Zibach, en na het beluisteren van veel soortgelijke tracks moeten we toch zeggen dat deze op de duur in herhaling vallen. In de kortfilm Precious Templeton: A Pony Tale (4:15) probeert de pony van Tabitha een tiara te winnen. Er is de documentaire Never Grow Up: The Big Babies Behind The Boss Baby: Family Business (6:16) is een korte making-of, waarin we onder meer te weten komen dat de film in volle coronapandemie voornamelijk op afstand gemaakt is. In 3 documentaires Roll Call zien we de acteurs achter de figuurtjes, Alec Baldwin als Ted (2:52), Amy Sedaris als Tina (2:44) en James Marsden als Tim (3:13). Amerikanen zijn verzot op kinderen wetenschappelijke proefjes te laten doen, en in 3 kortfilmpjes Creative Experiment Lab worden alle clichés van een dergelijke onderneming bovengehaald: Potato Power (2:21), Volcano To Go (2:21) en Plastic Fantastic (2:35) zijn typische experimentjes die op dergelijke wetenschapsspreekbeurten in Amerika ad nauseam worden uitgevoerd. Wellicht neemt u best eerst een goede familiale verzekering. Dan zijn er drie Boss Baby Art Class: How to Draw-filmpjes, voor wie eens graag Ted (3:15), Tina (2:30) of de pony Precious (2:37) tekent. Meer ernstig is de éne verwijderde scène (3:25) met inleiding door regisseur Tom McGrath die niet uit het conceptueel stadium is geraakt. Tot slot is er nog een videoclip "Together We Stand" (2:59).

CONCLUSIE

The Boss Baby 2 is vooral style over substance: adembenemende visuals, maar een scenario dat flink aan bloedarmoede lijdt. De UHD daarentegen biedt het volledige pakket!


coverStudio: Universal

Regie: Tom McGrath
Met: Alec Baldwin, James Marsden, Amy sedaris, Ariana Greenblatt, Jeff Goldblum, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, Eva Longoria, James McGrath

Film:
6,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
10/10

Beeld:
10/10


Regio:
X

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
6

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083228200


Beeldformaat:
2.39:1 UHD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD Atmos 7.1.4
Engels audiodescriptief Dolby Surround 2.0
Vlaams Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital Plus 7.1
Frans Dolby Digital Plus 7.1
Spaans Dolby Digital Plus 7.1
Portugees Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Catalaans, Portugees, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur Tom McGrath, producent Jeff Hermann en production designer Raymond Zibach
• Kortfilm "Precious Templeton: A Pony Tale"
• Documentaire "Never Grow Up: The Big Babies Behind The Boss Baby: Family Business"
• 3 documentaires "Roll Call":
- Alec Baldwin - Boss Baby (Ted)
- Amy Sedaris - Tina
- James Marsden - Tim
• 3 documentaires "Creative Experiment Lab":
- Potato Power
- Volcano To Go
- Plastic Fantastic
• 3 documentaires "Boss Baby Art Class: How to Draw":
- Boss Baby (Ted)
- Tina
- Precious Templeton
• Verwijderde scène met inleiding door regisseur Tom McGrath
• Videoclip "Together We Stand"

Andere recente releases van deze maatschappij