:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUITS - SEIZOEN 8
SUITS - SEIZOEN 8 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2022-05-26
SERIE
Om het advocatenkantoor Specter Litt te redden, zijn Harvey Specter (Gabriel Macht) en Louis Litt (Rick Hoffman) noodzakelijk de fusie aangegaan met Robert Zane (Wendell Pierce), de vader van Rachel. Het advocatenkantoor komt daarbij al dadelijk in zwaar vaarwater: Robert heeft beloofd dat zijn poulain Samantha Wheeler (Katherine Heigl) de volgende naamsvennoot wordt. Harvey heeft beloofd dat Alex Wiliams (Dulé Hill) de volgende naamsvennoot wordt. En Louis heeft beloofd dat Katrina Bennett (Amanda Schull) misschien niet de volgende naamsvennoot wordt, maar toch minstens senior partner. Robert stelt voor om de hete aardappel voor zich uit te schuiven, maar zo lang er geen knopen worden doorgehakt, blijken de potentiële partners elkaar meer tegen te werken dan wat anders, en vliegen de belangenconflicten in het rond. Robert neemt voorlopig de rol van bestuurder op zich, maar de conflicten met Harvey stapelen zich op, en uiteindelijk is het Louis die het voorzitterschap op zich neemt, lichtjes tegen zijn zin, opdat er tenminste orde op zaken zou worden gesteld.
Voor Amanda wordt het een bijkomende prioriteit om haar professionele leven van haar privéleven gescheiden te houden. Blijkbaar heeft ze bepaalde gevoelens voor advocaat Brian Altman (Jake Epstein), en de gevoelens zijn wederzijds. Probleem is echter dat Brian getrouwd is, en Amanda niet diegene wil zijn die zijn prille gezinsgeluk wil vernietigen. Over gezinsgeluk gesproken, Louis doet alle moeite van de wereld om zijn vriendin Sheila Szas (Rachael Harris) zwanger te maken. Eén en ander loopt door de leeftijd van Sheila niet van een leien dakje, en het koppel is nog niet zwanger, of ze zijn al aan het kibbelen over welke religie ze aan het kind willen meegeven. Louis is joods en Sheila rooms-katholiek, en dat botst dat het niet meer mooi is. Donna (Sarah Rafferty) begint een relatie met een cliënt, en is er ei zo na de oorzaak van dat het hele advocatenkantoor door een indiscretie het moeras wordt ingezogen.
We vroegen ons bij de bespreking van seizoen 7 af of er nog leven zit in Suits na het vertrek van Meghan Markle en in haar zog uiteraard ook Patrick J. Adams. Gelukkig vinden de scenaristen bijzonder snel een nieuw elan, in die mate zelfs dat, telkens Mike's naam nog eens valt, je dit op de duur begint te beschouwen als het halen van oude koeien uit de gracht. Het nieuwe elan van de reeks omhelst dat elke aflevering er grofweg drie zaken worden behandeld, met in de hoofdrollen wisselende advocaten, en vooral de rigide pikstructuur, waarbij elk van de drie name partners van Zane Specter Litt hun favoriet trachten te begunstigen, schijnt zijn vruchten af te werpen. Af en toe wordt er nog eens teruggegrepen naar personages uit vorige seizoenen, en na zeven seizoenen betekent dat soms diep in het geheugen graven. Ook zijn de technische details waar de advocaten elkaar mee om de oren slaan niet altijd even duidelijk, en kennelijk houdt iedereen bij Zane Specter Litt zich bezig met industriële hoeveelheden whisky te zuipen, terwijl ze de tijd verdrijven met de éne miljoenenclaim na de andere rond de oren van de tegenpartij te slaan. Suits heeft dan ook na al die seizoenen elk greintje realiteitszin verloren, en toch blijft het vooral door de scherpe dialogen een bijzonder leuke reeks om te volgen, die in dit achtste seizoen alleszins aan een tweede adem toe is. Mike wie?

AFLEVERINGEN

Disk 1:
109. Right-Hand Man
Door de fusie van Zane en Specter Litt ontstaan bij verschillende cliënten belangenconflicten. Eén klant van respectievelijk elk zakenkantoor moet zijn verkoopafdeling sluiten om niet in het vaarwater te komen van de andere, en Harvey en Robert laten het ervan afhangen wie van hen twee uitvoerend partner wordt. Ze beloven bovendien om niet persoonlijk in te grijpen. Harvey schakelt Alex Williams in om de klant van Zane te laten verkopen, terwijl Robert de klus andersom laat klaren door Samantha Wheeler, een ijskoude tante die naast de advocatuur ook nog aan kickboksen doet. De zaak loopt echter danig uit de hand. Louis draagt Katrina op om op zo objectief mogelijke manier tien mensen te ontslaan, het surplus van de fusie. Hoe ze het echter draait of keert, telkens staat op die lijst Brian Altman, de chouchou van Louis.

110. Pecking Order
Max Loudan (Jon Fletcher), een oude vriend van Mike, roept de hulp in van Harvey. Van de 100 miljoen startkapitaal voor zijn nieuwe bedrijf is de helft spoorloos uit de boekhouding verdwenen, en hij verdenkt zijn vennoot Nick Turner (DaJuan Johnson) van verduistering. Omdat Robert vreest dat Harvey blindelings de versie van Max gelooft, stuurt hij Samantha om Harvey met de zaak te helpen, maar die rijdt hem voor de wielen. Om op een goed blaadje te komen bij Robert probeert Alex een grote klant van zijn vorig bedrijf terug te winnen, luchtvaarttycoon Gavin Andrews (Benjamin Ayres). Die belooft hem klant te worden als Alex een privé-zaak voor hem wil regelen: hij zit in een vechtscheiding, en hij wil per se een duur schilderij van Renoir uit de brand slepen. Louis vindt dat hij door Robert en Harvey niet genoeg gewaardeerd wordt, en Sheila denkt dat híj besturend venoot is geworden. Eén en ander heeft zijn weerslag op zijn seksuele potentie

111. Promises, Promises
Harvey vindt de toilettenpoetsdame, Anna Reed (Angela Elayne Gibbs), in tranen. Ze heeft overuren gedraaid om de dure operatie van haar moeder te kunnen betalen, maar de huisbaas, David Fox (David Alpay), heeft haar op papier een jobbeschrijving gegeven waardoor ze geen overuren uitbetaald krijgt. Tegen advies van Robert en Louis in gaat Harvey de strijd aan met de huisbaas, en die begint als wraak onder meer de liften te saboteren. Katrina probeert voor Louis geheim te houden dat ze migraineaanvallen heeft, omdat haar promotie daar van kan afhangen, en Brian neemt daarom de schuld van een mislopen deal op zich. Alex heeft eindelijk Gavin Andrews als klant binnen, maar die vraagt hem om een considerabele som geld wit te wassen. Samantha heeft hem er nog voor willen waarschuwen, maar Alex wilde niet luisteren...

112. Revenue Per Square Foot

Louis wordt op straat overvallen en van zijn geld beroofd, waardoor hij te laat is op een belangrijke meeting. Robert geeft daarom de klant in kwestie door aan Samantha. Eerder dan te willen toegeven dat hij zwak is, kropt Louis de zaken op, waardoor hij het nog erger maakt en een proces dat al in de binnenzak had moeten zijn, verknalt. Harvey probeert Alex op een goed blaadje te krijgen bij Robert door een groot biotechbedrijf als klant binnen te halen. Het bedrijf aast echter op een kleine speler die nog voor miljarden patenten heeft uitstaan, en Alex vraagt zich af of het niet beter is om het kamp van die laatste te kiezen. Hiermee gaat hij zowel tegen Harvey als tegen Robert in, en hij contempleert een overstap naar een andere werkgever. Robert verplicht Donna om de rendabiliteit van het bedrijf te becijferen, maar hij heeft geen oog voor de soft skills. Zoals al het personeel aan boord houden.
Disk 2:
113. Good Mudding
Omdat het op vlak van ouderschap niet goed wil lukken, moet Louis zijn sperma laten checken in de fertiliteitskliniek. Er is an sich niets mis, alleen zou hij niet meer mogen gaan modderbaden, en dat is voor Louis een groot offer. Harvey krijgt telefoon van zijn broer Marcus (Billy Miller), die op scheiden staat. Zijn vrouw Katie (Michelle Monteith) wil het volledige hoederecht over de kinderen, en Marcus biecht op dat dat is omdat hij een buitenechtelijke affaire heeft gehad. Harvey heeft geen andere keuze dan het spel vuil te spelen. Dan blijkt dat Marcus heeft gelogen en dat hij iets veel ergers heeft gedaan. Alex' dochter Joy (Iman Benson) is geschorst op school, en moet noodgedwongen de dag op kantoor doorbrengen. Alex heeft het te druk en laat haar onder de hoede van Samantha. Wanneer die zijn dochter gebruikt om in een zaak essentieel bewijs te verzamelen, is Alex in alle staten.

114. Cats, Ballet, Harvey Specter

Harvey moet noodgedwongen inspringen voor Louis wanneer één van zijn cliënten, Joan Walsh (Isabella Hofmann), haar cosmeticabedrijf naar de filistijnen ziet gaan omdat één tiener (Ava Allan) die puisten heeft gekregen van haar crème, 50 miljoen volgers heeft op sociale media, en ermee dreigt haar produkten en plein public af te keuren tenzij ze 10 miljoen krijgt. Leuk geprobeerd. Donna's vriendin Peggy Davis (Jennifer Gibson) heeft een goed doel voor verwaarloosde meisjes waarvoor ze fondsen werft, en ze is op zoek naar een advocaat die pro deo wil werken voor de organisatie. Samantha stemt toe, maar ze vindt al snel dat er onregelmatigheden in de boekhouding zitten. Katrina en Brian werken aan een zaak waarbij een zekere Emmet Ford (Ryan Silverman) zijn beursgang ziet tegengewerkt worden omdat een oud-collega, Mark Aiken (David Keeley) hem bewust stokken in de wielen wil steken. Ze lopen echter in de val die Aiken heeft opgezet.

115. Sour Grapes

Uit een test blijkt dat Sheila zwanger is, maar zij en Louis maken al onmiddellijk kletterende ruzie over in welke godsdienst ze hun kind willen opvoeden. David Fox houdt Donna aan haar belofte en wil dat Harvey hem helpt een gebouw op te kopen van John Billows (Kevin Daniels), zijn grote concurrent, en hij heeft er een goeie reden voor. Robert wil dat Alex zijn belangen verdedigt tegen een leverancier van wijntonnen die hem te laat heeft geleverd, waardoor zijn oogst naar de filistijnen is gegaan. Robert meent namelijk dat de andere wijnboeren in de streek hem dit bewust hebben gelapt omwille van zijn zwarte huidskleur. Alex meent echter dat Robert de zaak verkeert ziet, en hij gaat tegen zijn baas in.
116. Coral Gables
Samantha wil van haar vroegere werkgever Eric Kaldor (Jeffrey Nordling) een cliënt, Grayscale, afsnoepen. Eric fabriceert echter een facturatielijst waaruit blijkt dat Samantha nog op de zaak gewerkt heeft, waardoor ze dit deontologisch niet mag. Kaldor zet de aanval in, en diept een zaak op waarin Samantha bewijs heeft achtergehouden, en eist haar belangrijkste klant op in ruil voor stilzwijgen. Gretchen (Aloma Wright) vergeet een cruciaal dossier te versturen voor de deadline, waardoor een cliënt van Alex een belangrijke uitbreidingsopportuniteit mist. Het bedrijf eist dat Gretchen voor die blunder ontslagen wordt, of ze beëindigen hun klandizie. Louis gaat met Sheila naar dr. Charles "Chaz" McManus (Josh Randall), een fertiliteitsspecialist. De man heeft echter als tiener Louis maandenlang het bloed onder de nagels gepest, en Louis zou hem nog het liefst tegen de muur nagelen, laat staan dat hij Sheila zou mogen opereren.

Disk 3:

117. Motion To Delay
Katrina is nu senior partner geworden, en als eerste zaak pikt ze er een kwestie van plagiaat uit voor een vriendin die mode ontwerpt. Die beschuldigt een andere ontwerper ervan dat ze haar ontwerpen 'creatief leent'. Zaken over plagiaat zijn echter meestal een dubbeltje op hun kant. Brian komt echter met een stuk bewijs voor de dag waaruit de kwade trouw van de tegenpartij zwart op wit blijkt. Gavin Andrews heeft met zijn vliegtuigen kunst vervoerd, en één van de schilderijen van 120 miljoen is beschadigd geraakt tijdens het transport. De verzekering wilt echter niet uitbetalen, en aangezien Alex zijn advocaat is en Samantha die van de tegenpartij, ontstaat er een belangenconflict. Thomas Bratton (Al Sapienza) wil wraak nemen voor het feit dat Pearson Specter Litt hem eertijds heeft laten royeren omdat hij verantwoordelijk was voor de dood van een gevangene. Concreet beschuldigt hij Robert en Harvey van samenzwering, wat niet helemaal onjuist is, en hij is niet tot compromis bereid. Hij heeft namelijk terminale kanker, en het enige wat hem nog op de been houdt, is dat hij de nagel aan de doodskist van Zane Specter Litt wil zijn.

118. Managing Partner

De zaak over het schilderij van Gavin Andrews wordt een test case voor Samantha en Alex. Diegene van hen twee die wint, wordt de nieuwe naamsvennoot. Alhoewel ze beloofd hebben niet te helpen, trekt Harvey partij voor Alex en Robert voor Samantha. We komen ook te weten waarom die laatste twee zo voor elkaar uitkijken: eertijds werd Samantha benaderd door het FBI om haar toenmalige werkgever door te lichten op smeergeld. Het gevecht tussen Alex en Samantha neemt echter bitse proporties aan, die dreigen het kantoor onherstelbaar te beschadigen. De decaan van de faculteit waar Sheila werkt, neemt wat tijd voor zichzelf omdat zijn vrouw borstkanker heeft. Dit betekent dat Sheila zelf de vrijgekomen plaats kan opnemen. Alleen doorkruist dat de plannen van haar kinderwens. Louis neemt er echter vrede mee om wat meer vrije tijd te nemen op het werk, maar hij wordt door de feiten ingehaald.
119. Rocky 8
Harvey krijgt de kans om te pleiten tegen openbaar aanklager Andrew Malik (Usman Ally), die de man is die ervoor gezorgd heeft dat Jessica Pearson destijds geroyeerd is geweest. De man klaagt bokscoach Jim Allen (J.D. Nicholsen) aan, die zijn mannetje, de underdog gevraagd zou hebben om neer te gaan, terwijl hopen van zijn kennissen voor net geen 10.000 dollar hebben gewed tegen de gedoodverfde favoriet, 10.000 zijnde het bedrag onder hetwelke er normaal geen melding wordt gemaakt. Louis heeft echter zijn advocaten niet in de hand, en als nieuwe managing partner wil hij liever persoonlijk de zaak bepleiten van zijn oudste klant, Thomas Kessler (Sasha Roiz), een hoteleigenaar van wie de ondergeschikte zodanig gunstige voorwaarden in de brochures heeft gezet dat Kessler zelf failliet dreigt te gaan. Donna helpt hem intussen aan een nieuwe advocaat, en Kessler ziet haar wel zitten. Samantha zoekt intussen naar de vrouw die zich voor haar heeft uitgegeven in de zaak van Gavin Andrews, en haast automatisch komt ze bij Katrina uit.

120. Whale Hunt

Harvey heeft zijn zinnen gezet op het binnenhalen van autoconstructeur Steven Palmer (Jordan Pettle) als klant. Die wordt echter afgeschrikt door Harveys eigengereidheid, zodanig dat Louis hem als klant wil. Wanneer Palmer een pokertoernooi houdt tekenen echter de beide advocaten present om een staaltje van hun kunnen te laten zien. Rosalie Williams (Tamberla Perry), de vrouw van Alex, probeert samen met Samantha een nep-universiteit die waardeloze diploma's uitreikt te dwingen tot een financiële compensatie voor hun gedupeerde klanten. De twee beginnen echter ruzie te maken over de hoogte van het bedrag. Katrina wil een parfumbedrijf voor de rechter brengen dat plagiaat zou hebben gepleegd; tijdens het onderzoek komt ze persoonlijk echter te dicht bij Brian, zodanig dat de twee tot een keuze worden gedwongen waar ze met hun romantische gevoelens naartoe willen. Bij Donna is er aan romantiek geen gebrek, wanneer Thomas Kessler haar mee uitvraagt.

Disk 4:

121. The Greater Good
Stu Buzzini (Ian Reed Kesler), die eertijds op aanstichten van Donna een dubieuze aandelentransactie heeft verricht, wordt door zijn concurrent Nick Pavonotti (Damon Dayoub) gechanteerd. Hij wil dat Stu een stap opzij zet, zodat hij zelf aan het hoofd van het bedrijf kan komen te staan, anders stapt hij naar de fraudecommissie. Harvey moet daarom een gunst van Sean Cahill (Neal McDonough) inroepen. Katrina moet aan Louis uitleggen waarom ze de deal met de parfumzaak heeft verprutst, en ze kan niet meer met Brian samenwerken. Samantha wordt door haar voormalige pleegmoeder Judy O'Brien (Nancy Palk) om hulp gevraagd: één van haar pleegkinderen is door de politie tegengehouden met pillen in de wagen, maar de pillen waren eigenlijk van haar.
122. Peas In A Pod
Eén van de cliënten van Samantha wil vanonder een contract met een bank uitkomen. Haar tegenstandster in de rechtzaal is Harveys oud lief Dana Scott (Abigail Spencer), die de vloer met haar aanveegt. Wanneer echter blijkt dat Scott zelf op de hoogte is van vervalste bankrekeningen, is Samantha bereid om gehakt van haar te draaien. Dana biecht de zaak op tegen Donna, in de hoop dat die Harvey kan bewerken zodat die Samantha in de hand kan houden. Alex verdedigt Tony (Paul Hopkins), die een machine heeft ontworpen om de insuline bij diabetespatienten te regelen. Een man is echter zijn vrouw kwijtgeraakt omdat volgens hem de machine ontregeld was, terwijl elk rapport erop wijst dat de machine nog nooit heeft gefaald. Louis' psychiater Stan Lipschitz (Ray Proscia) moet voor de rechtbank verschijnen en kan mogelijk zijn licentie verliezen omdat hij beschuldigd wordt van het voorschrijven van de verkeerde medicatie. Zijn patiënt Craig Boyd (Brian Bisson), een bouwvakker, heeft namelijk een manisch-depressieve aanval op het werk gekregen, waardoor een collega in de coma is geraakt.

123. Stalking Horse

De politie vat de overvaller van Louis bij de lurven. Louis moet in de rechtbank tegen hem getuigen, maar de dader komt vrij wegens een procedurefout. Samantha zweert dat ze een andere manier zal vinden om hem achter de tralies te krijgen, zodat Louis niet meer in angst moet leven. Katrina bezorgt Brian zijn eerste klant, maar het feit dat hij met Katrina moet samenwerken en zijn vrouw jaloers begint te worden, doet Brian erover nadenken om het bedrijf te verlaten. Simon Lowe (Evan Buliung), een cliënt van Harvey, wil een deal met Thomas Kessler sluiten, op voorwaarde dat die een minder lucratieve deal laat schieten. Wanneer blijkt dat Lowe dit enkel doet om zijn originele cliënt zijn prijs te laten opdrijven, is Harvey gehouden aan de geheimhoudingsplicht en kan hij Thomas niet verwittigen. Donna doet dat wel, met als gevolg dat Harvey niet alleen Lowe als klant kwijt is, maar Lowe huurt Harveys oude aartsvijand Daniel Hardman (David Costabile) in om hem een proces aan te doen.

124. Harvey

Harvey wordt door Damiel Hardman en Simon Lowe gedagvaard wegens het breken van de geheimhoudingsplicht. Technisch gesproken is het Donna die dat gedaan heeft, want Harvey heeft het recht om de zaken met zijn secretaresse te bespreken, maar Harvey wilt nog liever zelf de schuld op zich nemen dan Donna onder de bus te duwen. Samen met Louis bedenkt hij een plan om Simon te laten ontslaan, waardoor de klacht komt te vervallen, maar het is a te laat en de zaak moet voor de tuchtcommissie komen. Acht jaar geleden heeft Samantha iets gelijkaardigs voorgehad als Louis, en Robert heeft toen de nodige stappen ondernomen om gerechtigheid te krijgen. Maar het verleden dreigt hem in te halen.
BEELD EN GELUID
Suits heeft een scherpe transfer, waarbij met vier afleveringen per schijf de nodige ruimte is voorzien om compressieproblemen de kop in te drukken, maar het kleurpalet is eerder donker en maakt zeer veel gebruik van grijs en bruin. Enkele afleveringen bevatten flashbackscènes, onder meer van een jonge Donna, en daarin worden consequent met vorige seizoenen orange and teal-filters toegepast. De diepe zwartniveau's maken echter wel een indruk, en laten geen detail verloren gaan, wat bij momenten een delicate evenwichtsoefening is. De DTS-HD MA 5.1-track bevat vooral veel verbaal vuurwerk, afgevuurd door advocaten die kennelijk worden betaald per woord dat ze uitspreken. Voor speciale effecten hebt u alleszins de verkeerde serie te pakken. De menu's zijn Spartaans en bij momenten cryptisch, en de schijven zitten in een bijzonder onhandige brede doos die je amper open en dicht krijgt.

EXTRA'S
De extra's omhelzen een gag reel (6:45) en 4 verwijderde scènes (10:13). De rest van het bewijsmateriaal werd door de jury ontoelaatbaar verklaard en niet weerhouden.

CONCLUSIE
Nog één seizoen te gaan en we nemen afscheid van het advocatenkantoor Zane Specter Litt Wheeler Williams Schelevanderlinden. Het doet me anderzijds wel deugd dat de makers de doorstart niet gemist hebben, en nog meer dat Universal de reeks op deugdelijke Blu-rays uitbrengt.


coverStudio: Universal

Regie: Christopher Misiano, Michael Smith, Roger Kumble, Valerie Weiss, Emile Levisetti, Gabriel Macht, Silver Tree, Darren Grant, Chloe Domont
Met: Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Amanda Schull, Dulé Hill, Katherine Heigl, David Costabile, Wendell Pierce, Rachael Harris, Aloma Wright, Ray Proscia, Jake Epstein

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018-2019

Leeftijd:
12

Speelduur:
690 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083187354


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC
Extra's:

• Gag reel
• 4 verwijderde scènes


Andere recente releases van deze maatschappij