:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TOY STORY OF TERROR
TOY STORY OF TERROR (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2022-10-31
FILM
Drieëntwintig minuten en vierentwintig seconden. Zo lang duurt deze Toy Story Of Terror, een Halloweenspecial uit de Pixarstal die ergens inhoudelijk te situeren valt tussen Toy Story 3 en Toy Story 4. De voornaamste protagonisten uit de speelgoedbende van (nu) Bonnie (Emily Hahn) is met de ouders onderweg, wanneer de auto pech krijgt, en de familie van Bonnie zich noodgedwongen moet behelpen door een nachtje in een motel te overnachten. De niet zo eerlijke manager van het hotel, Ron (Stephen Tobolowsky), heeft zijn leguaan afgericht om speelgoed en ander kleinood uit de kamers te stelen, hetgeen hij dan op eBay eBid zet. Hij denkt dan ook dat hij de jackpot heeft gewonnen wanneer er een verzamelaar 2.000 dollar biedt voor Woody (Tom Hanks). De enige die hem nog kan redden is Jessie (Joan Cusack), maar die moet daarvoor haar claustrofobie overwinnen.
Toy Story Of Terror is een amusante short die een mild Halloweenthema op kindermaat gesneden, dus zonder bloed of gore, brengt om het televisieuitzendschema van het seizoen mee op te vullen. De originele cast tekent present en de cartoon kan zich kwalitatief meten met de avondvullende speelfilms, maar wordt uiteindelijk uiteraard de nek omgedraaid door de korte speelduur. Er worden enkele nieuwe en inventief uitgedachte personages ingevoerd. zoals Combat Carl, gevoicet door Carl Weathers, maar die verdwijnen al even snel van de bühne als dat ze gekomen zijn. Gewoonlijk zien we dit soort tv-specials als extraatje op een reguliere Blu-ray, maar hier werd gekozen voor een op zichzelf staande uitgave, die, toegegeven, aan de budgetvriendelijke kant is. Toch is het vooral voer voor completisten, alhoewel dat in het geval van Pixar een bredere doelgroep is dan je zou denken.
BEELD EN GELUID
Deze short schittert in optimale beeldkwaliteit die qua heldere kleuren en contrast niets aan de verbeelding overlaat. Uiteraard is de compressie door de beperkte speelduur optimaal, en zelfs met de meer donkere scènes die eigen zijn aan het Halloweengegeven valt de release niet door de mand. De texturen van het speelgoed en daartegenover die van de menselijke personages zijn met zeer veel zorg omkleed, en de decors zien er mooi uit vanuit het perspectief van het kinderspeelgoed. De DTS-HD MA 7/1-track is ook excellent, met duidelijke dialogen en een paar leuke schrik-surrounds, maar het blijft eerder een release met een beperkte scope, waardoor er echt geen plaats meer overblijft voor grote set pieces waarin het spektakel maximaal wordt aangewend. Hoe dan ook, slecht is het niet.
EXTRA'S
Scenarist-regisseur Agnus MacLane, director of photography Ian Megibben en editor Axel Geddes geven bij deze short hun audiocommentaarwaarin onder meer al de easter eggs en referenties naar klassieke horrorfilms worden opgesomd. Om de beperkte speellengte toch wat op te waarderen, vind je hier ook nog drie Toy Story theatrical shorts terug, te bekijken en beluisteren met optioneel audiocommentaar. Het betreft Hawaiian Vacation (5:53), Small Fry (7:06) en Partysaurus Rex (6:34), allemaal titels die al eens op eerdere releases terug te vinden zijn, maar deze keer via het audiocommentaar een meerwaarde bieden. De documentaire Team of Specialists (11:53) volgt regisseur Agnus MacLane tijdens een werkdag, terwijl hij met zijn staf overlegt over het maken van de short. We vinden ook nog drie verwijderde scènes (7:23) terug, en 3 faux Vintage Toy Commercials met inleiding door Angus MacLane (0:48). Dit zijn reclamefilmpjes - Old-Timer (0:47), Combat Carl (0:59) en Transitron (0:52, in het Japans nog wel!) - die je tijdens de film kan afspelen. Er is tot slot nog een D23 Teaser (1:04), een speciale trailer voor leden van de Disney-fanclub, en wat cross-promotionele trailers. Dus om een lang verhaal kort te maken, de extra's duren langer dan de film zelf.
CONCLUSIE
Echte fans kunnen deze Toy Story Of Terror in huis halen voor de volledigheid, vooropgesteld dat je er niet de volle prijs voor betaalt, en aan de kwaliteit van het verhaal schort er niets, maar als je hier ook nog eens de importkosten moet bijrekenen, wordt het al een duurder grapje. Desondanks een goede beeld-en geluidskwaliteit en redelijk wat extra's.


coverStudio: Disney

Regie: Angus MacLane
Met: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Carl Weathers, Stephen Tobolowsky, Timothy Dalton, Wallace Shawn, Don Rickles, Kristen Schaal, Kate McKinnon, Lori Alan, Peter Sohn, Emily Hahn, Dawnn Lewis, Jason Topolski

Film:
7,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
10/10


Regio:
X

Genre:
Avontuur

Versie:
U.S.A.

Jaar:
2014

Leeftijd:
g

Speelduur:
23 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
786936843330


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 7.1
Engels DTS-HD HR 5.1 ES
Engels Dolby Surround 2.0
Engels audio-descriptief Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Engels, Frans, Spaans, Engels CC
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Audiocommentaar door scenarist-regisseur Agnus MacLane, director of photography Ian Megibben en editor Axel Geddes
• Toy Story theatrical shorts met optioneel audiocommentaar
- Hawaiian Vacation
- Small Fry
- Partysaurus Rex
• Documentaire "Team of Specialists"
• Verwijderde scènes
• 3 faux Vintage Toy Commercials met inleiding door Angus MacLane
- Old-Timer
- Combat Carl
- Transitron
• D23 Teaser
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij