:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: NIEUWE KINDERTITELS
PERSBERICHT: NIEUWE KINDERTITELS
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2003-09-01 - Geplaatst door: Werner
BRUM

Bridge Entertainment laat vanaf 9 september de ongewone superheld Brum op je los op koopvideo en -dvd. Je kan met zijn spannende avonturen kennismaken in Brum … en het vliegveldavontuur en in Brum … en het weggelopen beeld. Vanaf september zendt VTM de avonturen van Brum uit. Nu al is in Nederland de serie mateloos populair en is er ook in Belgie al veel vraag naar de video’s en dvd’s van Brum.

Brum is een klein maar dapper autootje, dat iedere dag uit het automuseum wegglipt om leuke avonturen te beleven in de stad. Net als een een echte superheld beschermt en helpt Brum de inwoners van de stad. Zo beleeft hij telkens wel iets spannends en grappigs. Onze held heeft hierbij zijn eigen manier van aanpakken en is de grote mensen keer op keer te slim af.

Releasedatum: 9 september 2003
Kenmerken dvd:
Taal: Nederlands en Vlaams gesproken
Speelduur: 55 minuten
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 2.0

Afleveringen:
Brum … en het vliegveldavontuur

In vijf nieuwe avonturen zie je hoe onze dappere superheld Brum keer op keer de misdaad bestrijdt en voor alle problemen steeds een oplossing vindt.

Brum en het vliegveldavontuur
Hoewel Brum een auto is, gaat hij ook wel eens graag naar het vliegveld. Hij kan echter niet rustig naar die mooie vliegtuigen kijken, want onverwacht worden de glinsterende juwelen van een beroemdheid gestolen. Brum schiet meteen in actie. De vraag is natuurlijk of hij de dieven kan stoppen voor ze met de buit wegvluchten.

Brum en de stoute hond
Pluisje de hond houdt ervan om door de stad rond te rennen en dit zorgt dan ook voor de nodige verwarring. Brum houdt zich rustig tot Pluisje achter een vliegende, jawel vliegende, Hot-Dog aangaat. Pluisje zou wel eens grote problemen kunnen krijgen en Brum zal er dan ook alles aan doen om dit te voorkomen.

Brum en de pizzeria
Brum is een echt superautootje dat voor niets bang is. Zo gaat hij in een pizzeria weeral achter een stelletje dieven aan. Zij hebben net het geld van de ober gestolen. Terwijl de dieven door de pizzeria rennen, snelt Brum achter ze aan. Zal onze superheld ze op tijd kunnen tegenhouden?

Brum op gymnastiek
Ai, ai, ai, de gymnaste is haar hoepel kwijt en ze heeft hem nodig voor een wedstrijd. Als blijkt dat de hoepel door de stad rolt, gaat Brum ze zoeken. Hopelijk kan hij de hoepel vangen en terugbrengen voor het begin van de wedstrijd!

Brum en de dievenkoning
Brum beleeft spannende momenten wanneer hij het moet opnemen tegen de ‘Schaduw’. Deze bijna onzichtbare dief wil de stadskroon stelen uit het museum. Met zijn slimme vermomming probeert de ‘Schaduw’ iedereen om de tuin te leiden. Maar onze held Brum is slimmer!


Brum … en het weggelopen beeld

Brum beleeft vijf spannende avonturen en is telkens weer de held van de dag.

Brum de beeldenredder
Het is een plechtige dag. Mevrouw de Burgemeester zal een nieuw standbeeld van haarzelf onthullen. Maar oei, wat gebeurt er? Het standbeeld rolt weg, de grote stad in! Onze held Brum probeert het standbeeld tegen te houden. De vraag is of hij het standbeeld op tijd terug op z’n plaats zal krijgen...

Brum en de bruid
In dit verhaal gaat de bruid er op haar huwelijksdag vandoor! Ze wil wel trouwen, maar is per ongeluk op een skateboard gestapt en rolt weg door de stad. Brum wil het huwelijk redden en gaat achter de mooie bruid aan. Zal Brum ook deze keer iedereen gelukkig kunnen maken?

Brum en de ballonnen
Brum ziet ze vliegen! Letterlijk dan, want in de grote stad worden de ballonnen van de succesvolle ballonverkoper gestolen! Brum moet vooral goed naar boven kijken om deze dief te vangen!

Brum en de struiken
Brum heeft het druk. Deze keer is het geld van de bloemenverkoper gestolen. De dieven denken het slim aan te pakken door zich te vermommen als bosjes. Zo verschuilen ze zich in het park. Maar onze superheld doorziet alles!

Brum en het deftige hondje
Sommige hondjes dragen dure juwelen. Ook de hond van Juf Knuf heeft een met diamanten bezette halsband aan. Dit trekt dieven aan uit de grote stad. Zij stelen de glinsterende halsband, maar hebben hierbij niet gerekend op Brum. Dapper gaat hij achter de dieven aan!HAMTARO

Bridge Entertainment laat vanaf 26 augustus kleine, schattige hamsters grote avonturen beleven op koopdvd. Dan komen deze hamsters je huiskamer binnengekropen in Alle Ham-Hams verzamelen! (deel 1) en in De eerste keer naar het strand (deel 2).

Hamtaro is een schattige gouden hamster met een onverzadigbare nieuwsgierigheid. Hij ontsnapt telkens uit zijn hokje als zijn baasje Laura naar school gaat. Dan zoekt hij zijn vriendjes de Ham-Hams op en samen met hen beleeft hij iedere dag nieuwe avonturen waarin plezier, spanning en vriendschap centraal staan.

Releasedatum: 26 augustus 2003

Kenmerken dvd:
Speelduur : + 60 minuten
Taal : Nederlands
Beeldformaat : 4:3
Regio code : 2 (pal)
Audio : Dolby Digital 2.0

Vrienden van Hamtaro

Bijou is een lief en gevoelig hamstertje. Ze is net als haar baasje Maria, afkomstig uit Frankrijk en is verzot op lintjes en juwelen, en op haar vrienden. Eigenlijk ziet ze Hamtaro graag, maar ze weet niet of Hamtaro haar ook graag ziet.

Boss is een alleenwonende veldhamster en doet zich voor als een stoere kerel. Dit is echter slechts uiterlijke schijn. Vanbinnen is hij zo zacht als een klontje boter. Zoals zijn naam doet vermoeden, wil hij het liefst de leider zijn van de hele Ham-Ham bende, maar als een van zijn vrienden in nood is, zal hij de eerste zijn om te helpen. Hij is verliefd op Bijou.

Oxnard is de verlegen, loyale hamster van Katja. Hij is altijd hongerig en heeft daarom altijd een zonnebloempit bij zich. Zo kan hij op ieder moment zijn honger stillen.

Pashmina is een verstandige en betrouwbare hamstertje. Ze is dol op Penelope, de jongste telg van de Ham-Ham bende, en op haar vrienden. Verder houdt ze van alles wat bij haar roze lievelingssjaal past.

Maxwell is de slimste en meest geleerde hamster van de Ham-Hams. Hij is een echte boekenwurm en alle andere vrienden komen naar hem als ze iets willen weten.

De Ham-Hams hebben een eigen, uniek taaltje. Zo betekent ‘Hamha’ bijvoorbeeld ‘Hallo’. ‘Heke’ is het geluid dat ze maken wanneer ze verbaasd of verward zijn, of wanneer ze iets nieuws ontdekken. En als de Ham-Hams iets zien dat ze graag willen en erop af gaan, roepen ze ‘Oopa’.

Hamtaro en zijn vriendjes zijn al immens populair in Japan en de Verenigde Staten. Vanaf nu kan je ook op dvd kennismaken met hun leuke avonturen in de Hamtaro-wereld!

Afleveringen:
Deel 1 : Alle Ham-Hams verzamelen !

Hamtaro
Nadat Hamtaro samen met Laura en haar familie verhuisd is naar een nieuwe stad, gaat hij op onderzoek uit. Hij ontmoet zijn nieuwe buren Oxnard, Bijou en de wilde hamster Boss.

Het Ham-Ham Clubhuis
Als Hamtaro de volgende dag Oxnard en Boss weer tegenkomt, wordt hij voorgesteld aan nog meer hamstervriendjes. Boss neemt ze mee naar zijn hol in het park, waar Hamtaro op het idee komt om er een Ham-Ham Clubhuis van te maken!

Ruzie in het Clubhuis
Na een ruzie in het Clubhuis gooit Boss iedereen eruit. Later heeft Hamtaro spijt en besluit naar Boss te gaan om het uit te leggen. Maar als hij bij het Clubhuis is aangekomen, ziet hij dat Boss in moeilijkheden zit. Er zit maar één ding op: alle Ham-Hams verzamelen!

Deel 2 : De eerste keer naar het strand

Kom eruit, Bijou
Oxnard, Boss en Hamtaro nodigen Bijou uit om naar het Clubhuis te komen, maar ze durft niet uit haar hokje. Boss is er de rest van de dag verdrietig over en om hem op te vrolijken organiseren de rest van de Ham-Hams een feestje voor hem en Bijou. Zal ze toch durven komen?

Diamanten van suiker
Hamtaro ziet dat Laura en haar vriendinnetje snoepjes eten die Diamanten van Suikier heten. Hamtaro vertelt het aan de andere Ham-Hams en Boss zegt dat hij die snoepjes altijd ’s nachts in de lucht ziet. Zal het de Ham-Hams lukken er één te vangen?

De eerste keer naar het strand
De Ham-Hams weten niet wat een strand is en ze besluiten mee te gaan met Laura en haar vriendinnetje Katja. Ze hebben erg veel plezier in het zand, maar ze komen erachter dat het strand soms ook een beetje gevaarlijk kan zijn...HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE

He-man and the Masters of the Universe staan vanaf 9 september klaar om het heelal te beschermen. Bridge Entertainment Group brengt de heldenmoed van He-Man in Ik heb de power! (deel 1) en in Bij de kracht van Grayskull! (deel 2) op koopdvd.

He-Man is in het gewone leven Prins Adam, prins van Eternia. Zijn vader, Koning Randor, heerst over het koninkrijk Eternos. Prins Adam is een zorgeloze prins die graag plezier maakt met zijn beste vriend Cringer, die hij als baby tijger verzorgd heeft en die sindsdien bij hem in het paleis woont.

Releasedatum: 9 september 2003

Kenmerken dvd
Taal: Nederlands en Vlaams gesproken
Speelduur: + 70 minuten
Beeldformaat: 4:9
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra’s:
• Interactieve menu’s
• He-Man character introductie: 25 min. durende special
• DVD-ROM gedeelte: wallpapers, screensaver en meer!
Verhaal

Het zorgeloze gedrag van Prins Adam is echter bedoeld om zijn andere identiteit te verbergen. Prins Adam is namelijk ook He-Man. Door zijn Power Sword hoog in de lucht te heffen en terwijl ‘Bij de kracht van Grayskull…ik heb de power’ te roepen, verandert Prins Adam in de indrukwekkende He-Man. Zijn vriend Cringer, die eigenlijk een grote lafaard is, verandert in de stoere Battlecat wanneer He-Man zijn Power Sword naar hem richt. Zo kan Battlecat He-Man vervoeren en helpen in zijn strijd tegen de slechte Skeletor. Om terug in Prins Adam te veranderen, roept hij ‘Laat de Power terugkeren’. Slechts weinigen kennen hun geheim.
Een andere vriend van Prins Adam en Cringer is Orko. Hij heeft hen beiden uit een penibele situatie gered toen ze nog jong waren. Orko is eigenlijk afkomstig van een andere wereld, Trolla genaamd. Hij is per ongeluk in Eternia verzeild geraakt. Sindsdien woont hij bij de koninklijke familie. Met de kracht van zijn magische medaillon helpt hij He-Man en Battlecat waar nodig. Orko houdt er ook van om goocheltrukjes uit te proberen, maar vaak mislukken ze en zorgen ze voor nog meer problemen.
De Tovenares, ofwel Teelina, heeft He-Man zijn krachten geschonken. Ze heeft haar eigen magische kracht gekregen van Kodak Ungor, de oorspronkelijke tovenares en beschermster van Grayskull. Grayskull is de bron van de krachten van He-Man. Teelina heeft de taken van Kodak Ungor overgenomen. Ze is eveneens de moeder van Teela.
Teela is haar hele leven getraind om strijder te worden. Ze is vindingrijk, slim, nogal vlug kwaad, maar ze kan ook heel vriendelijk zijn. Teela woont in het paleis van Eternia en is de persoonlijke trainer van Prins Adam. Deze toont echter weinig interesse in haar lessen. Teela weet niet dat haar moeder de Tovenares is.
Man - At - Arms ofwel Duncan is de klusjesman van het paleis en uitvinder van allerlei nuttige toestellen. Hij is de stiefvader van Teela en kent het geheim van He-Man.
De grootste vijand van He-Man is Skeletor. Skeletor is een oud-leerling van Hordak. Wanneer Hordak via een portaal verdwijnt, neemt Skeletor de macht over Snakemountain. Van daaruit beraamt hij allerlei plannen om Eternia te veroveren met als kers op de taart natuurlijk Grayskull.

Deel 1: Ik heb de power!
In het eerste deel van He-Man and the Masters of the Universe kan je op de video in drie afleveringen, Het begin – deel I, II, III, zien hoe Prins Adam verandert in He-Man en zo de held van het verhaal wordt. De dvd bevat een extra aflevering: De moed van Adam.
Wanneer Prins Adam 16 jaar wordt, krijgt hij bezoek van de mysterieuze Tovenares. Zij neemt Adam mee naar het kasteel Grayskull. Hier krijgt hij heel slecht nieuws te horen. De kwade Skeletor en zijn slechte handlangers zijn door de mystieke muur gebroken waarachter ze al lange tijd gevangen zaten. Nu is er een profetie die zegt dat Adam de enige is die het kwaad kan stoppen. Dit zal hij niet gewoon als Adam doen, maar als de heldhaftige He-Man. Hij treedt voor het eerst in actie als He-Man wanneer Skeletor zijn vader, koning Randor, ontvoert!

Deel 2: Bij de kracht van Grayskull!
Het tweede deel van He-Man and the Masters of the Universe toont de moed en durf van He-Man in drie spannende afleveringen vol actie en fantasie.
Opm.: de video bevat niet dezelfde afleveringen als de dvd
Dvd: Lucht oorlog, Diep van binnen, Lessen, Het lied van de siren

Ram-man, een vriend van He-Man, wordt gehypnotiseerd door een betoverend mooie Sirene. Deze Sirene is eigenlijk Evil-Lyn in vermomming. Door dit voorval verandert Ram-Man in een verrader voor de Masters. Niemand op het paleis heeft dit door en blijft hem gewoon vertrouwen zoals gewoonlijk. Maar wanneer er een belangrijk geheim wapen gestolen wordt uit het laboratorium gaan de poppen aan het dansen. Eerst wordt de nieuwe Buzz Off als schuldige aangeduid, maar al snel wijst alles in de richting van Ram-Man…

Weetjes
• De originele serie van He-Man and the Masters of the Universe dateert uit 1983. De tekenfilm was eerst bedoeld als promotiemiddel voor de nieuwe actiefiguren van Mattel. Mattel contacteerde hiervoor het bedrijf Filmation, dat al een aantal advertenties over de He-Man figuren had gemaakt. Er werd verwacht dat er een eenvoudig verhaal werd bedacht, zodat het publiek snel met de helden kennis kon maken. Waar Mattel niet op had gerekend, was de ambitie van de schrijvers. Zij zagen het schrijven van een verhaal over de avonturen van He-Man als een kans om door te breken in de tekenfilmindustrie en zorgden dus voor originele en spannende verhaallijnen. He-Man brak door op grote schaal. Er werden 130 afleveringen gemaakt, 2 TV specials en er verscheen een spin-off serie.
• In 1989 begon men aan een eerste remake van de serie, genaamd The new adventures of He-Man. He-Man werd minder barbaars en het verhaal speelde zich af in een futuristische setting met de nodige technologische snufjes. Deze serie werd ontwikkeld door Jetlag Productions. Er werden 65 afleveringen ingeblikt.
• In 2002 nam Mattel de beslissing om de He-Man actiefiguren opnieuw op de markt te gooien en een bijhorende serie te lanceren. Deze remake gaat terug naar zijn roots en toont de avonturen van He-Man in een wereld vol magie en gevaar. Mike Young Productions neemt deze serie voor zijn rekening. Er zijn al 26 afleveringen op de wereld losgelaten en men is bezig met een volgende reeks van 13 afleveringen.
• DC comics onder andere heeft in de bloeiperiode van de originele serie ook een aantal minicomics over He-Man uitgebracht.SHIN CHAN

Shin Chan zet samen met zijn hondje Lucky vanaf 9 september de hele omgeving op z’n kop op de nieuwe koopvideo en -dvd van Bridge Entertainment Group. In Op vakantie (deel 1) en Problemen op school (deel 2) kan je telkens in drie leuke afleveringen zien hoe Shin Chan het niet kan laten om kattenkwaad uit te halen.
Shin Chan is een jongetje van 5 jaar en het meest ondeugende jongetje uit de buurt. Hij heeft namelijk geen stemmetje in zijn hoofd dat op tijd stop zegt wanneer je te ver gaat. Dit zorgt dan ook voor de nodige problemen. Samen met zijn vrienden en zijn hond Lucky zet hij voortdurend de boel op stelten. Regels overtreden, grof doen tegen de juf, de wenkbrauwen van papa afscheren, het hoort er allemaal bij.
Het liefst wil Shin Chan de hele dag lol trappen. Op school doet hij het dan ook niet zo goed. Maar zijn mama noemt hem ondanks alles nog altijd een engeltje, hoewel het woord bengel hem beter zou passen.
Shin Chan heet eigenlijk Shinnosuke Nohara, maar zijn vrienden noemen hem Shin Chan. Chan betekent letterlijk ‘jongetje’ of ‘meisje’ en is gewoon aan zijn afgekorte naam toegevoegd. Dat Shin Chan geen gewoon jongetje is blijkt ook uit zijn guitige taalgebruik – bv. Koeliejoelie - en zijn eigenwijze dansjes en liedjes, zoals de blote konten dans.
Maar hoewel hij volwassenen het bloed vanonder de nagels kan halen, is hij nog steeds een kwetsbaar jongetje dat soms ook te kampen heeft met gevoelens als jaloezie en angst.

Shin Chans familie
Mitsy Nohara is de moeder van Shin Chan. Ze doet haar best om de perfecte huisvrouw te zijn, maar dat is niet gemakkelijk met een zoon als Shin Chan in huis. Ze verliest dan ook vaak haar zenuwen en als dat gebeurt, dan kookt ze van woede en kan je beter maken dat je uit de buurt bent.

Harry Nohara is de vader van Shin Chan. Hij is een hardwerkende zakenman en kan doorgaans goed met zijn zoon opschieten. Zijn relatie met Mitsy is echter niet meer wat het geweest is. Vluchten van het gezeur van zijn vrouw doet hij in zijn dromen.

Lucky is een straathond die op een dag door Shin Chan mee naar huis is genomen. Net zoals iedereen moet ook Lucky veel van Shin Chan verdragen. Zo geeft Shin Chan zijn hond bijna nooit eten en mishandelt hij hem vaak. Maar Lucky is gewoon te dom om zelf weg te rennen.

De opa van Shin Chan is ook nog van de partij en eigenlijk is hij een oudere versie van Shin Chan. Net als zijn kleinzoon houdt hij ervan om mensen te plagen en kattekwaad uit te halen. Shin Chan komt dan ook erg goed overeen met zijn opa.

De gemaskerde Muchacho
De gemaskerde Muchacho is een superheld die de wereld beschermt. Hij bestaat als stripfiguur, tv figuur en als action hero. De gemaskerde Muchaco is dé held voor Shin Chan. Hij wil dan ook geen enkele aflevering missen en verzamelt alles wat er over de held bestaat.

Shin Chans vrienden
Max is een vriendje van Shin Chan van op de kleuterschool. Zijn hoofd is kaalgeschoren. Het is een huilebak, die denkt dat niets voor hem geschikt is. Hij twijfelt ook steeds over Shin Chans ideeën.

Nini zit ook in de klas met Shin Chan en woont bij hem in de buurt. Ze is de meest gewone kleuter van de klas. Ze laat zich niet zomaar doen door Shin Chan en tikt hem regelmatig op de vingers wanneer hij weer eens aan het overdrijven is.

Bo is de stiltste jongen van de groep. Hij loopt gewoon mee met de rest en zegt bijna nooit iets.

Cosmo is ook een klasgenoot van Shin Chan. Hij is heel beleefd en heel slim. Vaak kan hij Shin Chan met zijn schunnige opmerkingen niet uitstaan. Maar als hij ruzie heeft met Shin Chan is het doorgaans Shin Chan die wint. Cosmo kan wel goed opschieten met Max, Nini en Bo.

Shin Chans juffen
Op de school van Shin Chan geven twee juffen les, Uma en Dori. Ze geven niet echt het goede voorbeeld, want tussen hen beiden heerst er zware concurrentie. Ze willen allebbei graag de beste zijn.

Shin Chan krijgt les van juf Dori. Ze blijft meestal heel aardig ondanks de zware uitspattingen van Shin Chan.

Juf Uma wil graag een man aan de haak slaan, maar Sin Chan is steeds in de buurt om alles in het honderd te laten lopen.

De afleveringen bestaan uit korte stukjes van drie à tien minuten waarin belevenissen uit het leven van Shin Chan getoond worden.

Deel 1: Op vakantie

In drie complete afleveringen zien we hoe Shin Chan zich uitleeft op vakantie. Voor hem is het ontspanning, maar niet voor de mensen die met hem meegaan!
Eerst maakt Shin Chan zijn ouders zowat gek tijdens wat een gezellige familievakantie had moeten zijn. Zijn ouders komen niet fit en fris, maar vol stress terug van de trip!
Oei, oei, op skivakantie met de klas! Voor Shin Chan een kans om weer een heleboel kattekwaad uit te halen, maar of zijn juffen hier zo blij mee zijn, is een andere zaak!
Als het voorjaarsvakantie is, is juf Dori opgelucht dat ze eventjes kan uitrusten en geen last heeft van Shin Chan. Maar voor de moeder van Shin Chan, Mitsy, breekt er een periode aan van drukte en chaos.

Deel 2: Problemen op school

In deel 2 zien we in drie nieuwe, gekke avonturen van Shin Chan, hoe hij ervoor zorgt dat er op school geen dag voorbij gaat zonder kattekwaad. Juf Dori kan zich iedere dag verwachten aan nieuwe grappen en grollen van de kleine etter. Ze wordt dan ook telkens weer zwaar op de proef gesteld. Maar de vrienden van Shin Chan vinden hem allemaal fantastisch. School is geen saaie boel meer!

Weetjes
• Shin Chan is in 1992 ontworpen door Studio Toho. In Japan zijn ze de serie nog steeds verder aan het ontwikkelen. In 2003 is er ginds zelfs een langspeelfilm uitgebracht van Shin Chan.

Releasedatum: 9 september 2003

Kenmerken dvd:
Taal: Nederlands gesproken
Speelduur: + 60 minuten
Beeldformaat: 4:3
Regiocode: 2 (pal)
Geluid: Dolby Digital 2.0


Recent nieuws van dezelfde bron