:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: BAD BOYS II EN IDENTITY
PERSBERICHT: BAD BOYS II EN IDENTITY
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-01-19 - Geplaatst door: Werner
BAD BOYS II

Hou je vast, want "the BAD BOYS are back", en ze zijn "better" dan ooit! Regisseur Michael Bay en producer Jerry Bruckheimer geven een nieuwe dimensie aan het genre "actiefilm" met deze blockbuster van formaat (box office Benelux: 5.913.813 €!). Naar deze film kijk je 100 % voor de fun met de wildste én ruwste achtervolgingen die ooit in beeld gebracht werden. De full speed actie en té gekke comedy houden nooit op wanneer supersterren Martin Lawrence en Will Smith zich verenigen als charismatisch team van de anti-drugbrigade in Miami. De dialogen zijn even geestig en snel als de kogels die letterlijk om hun oren vliegen.
Ontelbare auto's worden aan flarden gereden, evenals enkele dubieuze lijken wanneer ze een gewetensloze drugbaron volgen van de straten van Miami tot in een bergdorpje in Cuba. De situatie wordt pas helemaal rampzalig wanneer Lawrence ontdekt dat playboy Smith een geheime relatie heeft met zijn sexy zus Gabrielle Union. Wanneer deze laatste ook nog ontvoerd wordt door de Cubaanse drugbaron is het hek helemaal van de dam.

Regisseur Michael Bay (Pearl Harbor, Armageddon) levert hier een meesterwerkje van high-speed actiefilm die je zodanig meesleurt dat je adrenaline van begin tot einde in verhoogd tempo door je aders vloeit. Hoe hij hierin slaagt wordt van naaldje tot draadje uitgelegd in de al even boeiende extra's op de dvd (dubbele disk). De beelden die je te zien krijgt zijn namelijk ect. Het filmen was zo gevaarlijk dat de cameramannen ook stuntmannen moesten zijn. Alle auto's worden in realiteit gecrasht, maar dan wel op zeer doordachte wijze. Je volgt stap voor stap de storyboard tekeningen, de animaties op video, en zelfs hoe met "Matchbox-autootjes" alles eerst voorgedaan werd. Alleen de Ferrari van Will Smith, daar mocht geen krasje op komen!

Regisseur: Michael Bay (Pearl Harbor, Armageddon, The Rock, Bad Boys)
Producent: Jerry Bruckheimer (Pirates Of The Caribbean, The Rock, Bad Boys, Black Hawk Down)
Acteurs: Will Smith (Men In Black, Men In Black II, Ali, Independence Day, Bad Boys), Martin Lawrence (Blue Streak, Big Momma's House, Bad Boys), Gabrielle Union (Cradle To The Grave, Two Can Play That Game, She's All That)
Genre: actie/komedie
Duur: ongev. 150 minuten
Release op huurdvd: 17 februari 2004 (single disc)
Release op koopdvd: 19 februari 2004

Extra op DVD:
Double disc dvd:
Disc 1:
• Bioscooptrailer Bad Boys II
• Promotietrailers Hollywood Homicide, The Medallion, National Security, Returner, Ride Or Die en S.W.A.T.
Disc 2:
• 7 verwijderde scènes
• Productiedagboek: 19 documentaires over de productie
• Documentaire "Stunts effects"
• Documentaire "Visual effects"
• Videoclip "La-la-la" van Jay-Z
• Scene deconstruction met storyboards, beelden op de set, script

Er verschijnt tevens een DVD Box met Bad Boys I + II.IDENTITY

Wie van thrillers houdt mag Identity zeker niet missen! Deze superspannende film van James Mangold houdt je van begin tot einde in een wurggreep en dat einde is echt onvoorspelbaar en heel verrassend, zelfs voor geoefende thrillerfans. De cast met één voor één karakteracteurs is al even indrukwekkend als het scenario: John Cusack, Ray Liotta en Rebecca De Mornay.
Tien vreemdelingen worden ieder op eem andere manier verrast door een enorm noodweer in een door god verlaten streek. De nacht is al gevallen en hun enige toevluchtsoord is een groezelig motel. De bizarre eigenaar is niet gewoon zoveel volk over de vloer te krijgen, maar iedereen krijgt een kamer toegewezen: een tc-ster met chauffeur samen met een gezin waarvan de moeder net verongelukte, een callgirl, een pasgehuwd koppeltje, een politieagent met een ter dood veroordeelde moordenaar. Ze krijgen niet eens de kans te bekomen van hun eerste emoties, of de paniek slaat echt toe: er is een moord gebeurd. En dan nog één, en dan nog één. Wie is de moordenaar? Het meest voor de hand liggende blijkt al snel een vals spoor te zijn. Wie of wat bracht hen hier op deze vervloekte plaats samen? Tot de laatste minuut wordt de kijker op een verkeerd been gezet door een parallel verhaal waarvan men aanvankelijk de betekenis niet kan plaatsen... Een boeiende hersenpuzzel, een intrigerende film zoals er niet veel meer gemaakt worden!

Regisseur: James Mangold (Kate & Leopold, Girl Interrupted, Copland, Heavy)
Acteurs: John Cusack (Con Air, City Hall), Ray Liotta (Goodfellas, John Q, Hannibal), Rebecca De Mornay (The Hand That Rocks The Cradle, Backdraft)
Genre: Thriller
Duur: ongev. 90 minuten
Release op huurdvd 24 februari 2004
Release op koopdvd 26 februari 2004

Extra's op de dvd:
• Alternatief einde
• Audiocommentaar van regisseur James Mangold
• Audiocommentaar van schrijver Michael Cooney
• Making Of
• Storyboardvergelijkingen
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
• Filmografieën van cast en crew
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers 13 Ghosts, Darkness Falls en Hollow Man