:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: LUCKY LUKE
PERSBERICHT: LUCKY LUKE
Bron: RCV - Datum: 2004-02-26 - Geplaatst door: Werner
DE AVONTUREN VAN LUCKY LUKE!
Deel 1 t/m 8
Een unieke collectie van 52 afleveringen, verdeeld over 17 DVD’s.

De held, ‘poor lonesome cowboy’ Lucky Luke, beleeft spannende avonturen in het Wilde Westen. Zijn grootste kameraad is Jolly Jumper, het slimste paard van de prairie. Lucky Luke trekt met succes ten strijde tegen misdaad en onrecht. Zijn belangrijkste tegenstanders zijn de Daltons; vier in en in slechte, en niet al te slimme broers.

Deel 1: Lucky Luke contra Sherlock Holmes
+ 2 andere avonturen (‘Liki Liki’ en ‘Lucky Luke ontmoet Lucky Luke’)

President Grant ergert zich er kapot aan dat Koningin Victoria zich altijd beter voelt dan een ander. Daarom besluit hij haar uit te dagen in een wedstrijd: Lucky Luke tegen de beroemde detective Sherlock Holmes. Het doel is de Daltons te vangen die op wonderlijke wijze uit de gevangenis zijn ontsnapt.

Deel 2: De Schat van de Daltons
+ 2 andere avonturen (‘Hoeraatje voor Holly Woods’ en ‘Een betere wereld voor de Daltons’)

De Daltons ontsnappen uit de gevangenis met A.B. Faria, een oude gevangene in een rolstoel, die zegt te weten waar de legendarische schat van Cibola is verstopt. Ze zijn zo discreet dat al heel snel de hele wereld er vanaf weet. Terwijl Lucky Luke een oogje in het zeil houdt, trekken de Daltons met het oudje door Arizona om een mythische schat te vinden. Helaas heeft de oude baas enorm last van geheugenverlies en liggen er een hoop geïnteresseerde bandieten op de loer…

Deel 3: De Vliegende Cowboy
+ 2 andere avonturen (‘Indianen roulette’ en ‘Fort Custer’)

Terwijl Lucky Luke een bandiet achtervolgt, komt hij in contact met een maffe professor die vliegmachines uitvindt. De professor is in de zevende hemel als er een buitenlandse geldschieter bij wil dragen aan zijn uitvinding, maar Lucky heeft zijn bedenkingen… Iets klopt er niet aan die vreemdeling!

Deel 4: Voor een paar grijpstuivers
+ 2 andere avonturen (‘De clownprinsen’ en ‘De Daltons spelen indiaantje’)

De Daltons zijn zo uitgehongerd dat ze de grootste stier die ze kunnen vinden, stelen voor hun barbecue. De eigenaar van de stier is woedend en stuurt een premiejager af op de broers. Hun leven is nu echt in gevaar, en voor het eerst moet Lucky Luke hun zielige leventjes redden!

Deel 5: De Laatste Buffel
+ 2 andere avonturen (‘Het Laatste Kerstfeest’ en ‘Geketende Liefde’)

Het gaat helemaal fout in het Wilde Westen. Aan de horizon is geen buffel te bekennen! De regering onderneemt bliksemsnel actie en laat Lucky Luke een aantal buffels naar de prairie brengen. Dat valt nog niet mee, want er liggen velen op de loer die maar wát zin hebben in een lekkere biefstuk!

Deel 6: Ongelukkig in de Liefde
+ 2 andere avonturen (‘Aasgieren boven de Prairie’ en ‘Een Nieuwe Vader voor de Daltons’)

Lucky Luke redt het leven van twee Ierse jongedames bij een indianenaanval. Omdat Lucky zo’n heer is, biedt hij de meisjes aan om ze verder te escorteren, maar daar willen ze helemaal niets van weten! Ze hebben de hulp van een man helemáál niet nodig op hun gevaarlijke reis! Natuurlijk ligt gevaar overal op de loer en al is het voor Lucky Luke al moeilijk genoeg hun te helpen, hij moet ook zien af te rekenen met de felle Ierse karakters!

Deel 7: Desperados Vakbond
+ 2 andere avonturen (‘Spoken en Doedelzakken’ en ‘De Commandant’)

Vroeger kon je als bandiet nog wel eens een wagen vol goud beroven, maar Lucky Luke bewaakt een nieuwe, zwaar bepantserde wagen. De makkelijke dagen voor geboefte zijn voorbij. De bandieten zonder inkomen vinden het een schande en richten een vakbond op. De demonstraties kunnen beginnen…

Deel 8: Lucky Luke in Alaska
+ 2 andere avonturen (‘De Veldslag’ en ‘Gerechtigheid voor de Daltons’)

De Tsaar van Rusland zit door het gokken zwaar in de schulden en is gedwongen Alaska te verkopen. Een Amerikaanse ambassadeur moet de verkoop afhandelen. Deze vraagt Lucky Luke om hem te begeleiden op zijn tocht. Tijdens de reis worden ze vergezeld door een sluwe zakenman, die vooral zijn eigen portemonnee wil spekken. Lucky Luke’s reis naar Alaska zit vol Russische revolutionairen, hinderlagen en zelfs een onverzoenlijke ijsbeer!

Technische specificaties DVD: Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Dolby Digital Stereo
4:3 full frame (geschikt voor alle beeldformaten)
Delen 1/4: Te koop op DVD vanaf 10 maart 2004 Delen 5/8: Te koop op DVD vanaf 7 april 2004