:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: COWBOY BEBOP, THE MOVIE
PERSBERICHT: COWBOY BEBOP, THE MOVIE
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-04-07 - Geplaatst door: Werner
COWBOY BE-BOP: THE MOVIE
Ze zijn er om de planeet de redden, maar niet voor niets.

Cowboy Bebop een perfect gestileerde Japanse anime film. Cool, stijlvol, humoristisch en gevaarlijk, the cowboys van Bebop gaan de strijd aan met drugsdealers, hackers en terroristische groeperingen. De film behaalde de tweede plaats bij de publieksprijsuitreiking van het Fantastic Film Festival 2003 in Amsterdam. ‘Cowboy Bebop: The Movie’ is vanaf 6 mei te koop op DVD, inclusief een uniek boek met storyboard schetsen.

Het decor van de Anime film ‘Cowboy Bebop: The Movie’ is een miljoenenstad op de planeet Mars in het jaar 2071. Een vemietigende aanval met biochemische wapens vergt veel dodelijke slachtoffers. Vanuit het ruimteschip Bebop gaan Spike Spiegel en zijn team in een grimmige stad vol bedreigingen op zoek naar de daders. De film is gebaseerd op een, bij liefhebbers van dit genre, zeer populaire anime tv-serie: Cowboy Bebop. De regie is in handen van de Japanner Shinichiro Watanabe. Muziek in de film bestaat uit zeer toepasselijke easy listening Bebop Jazz.

Wanneer de film begint, zwerven Spike en zijn groep door de stad als Faye getuige is van een terroristische bio-attack. Meer dan 500 mensen worden gedood bij de aanval en de stad looft een gigantische beloning ult voor elke vorm van informatie over de mogelijke daders. De bende grijpt deze kans met beide handen aan. Ze besluiten zich op te splitsen in hun speurtocht, ieder kan zo zijn eigen specialisme gebruiken om de tragedie te onderzoeken. Spike (Steven Jay Blum) gaat achter louche criminelen aan die hem naar China Town leiden. Faye (Wendee Lee) speurt naar de dader aan de hand van een foto uit milftaire archieven. De jonge Ed (Mellisa Fahn) en haar hond Em doen vemuftig digttaal onderzoek. In de tussentijd maakt Jet (Beau Billingslea) zich op het ruimteschip ‘Bebop’ zorgen over zijn mensen. Wanneer de sporen leiden naar de crimineel Vincent (Daran Norris) en er een link blijkt te zijn naar Spike’s Iiefje Elektra (Jennifer Hale) begint het spannende verhaal pas echt...

Een must voor de liefhebbers van Japanse tekenfllms!

Regisseur: SHINICHIRO WATANABE
Stemmen: STEVEN JAY BLUM, BEAU BILUNGSLEA, WENDEE LEE, MELLISA FAHN
Genre: Japanse animatie, science fiction
Duur: Ongev. 110 minuten
Release op DVD (koop): 6 mei 2004

Extra op DVD:
• Boek met 200 pagina’s aan storyboard schetsen
• Documentaires: “From the small screen to the big screen”, “What’s not to Like” en “The Characters”
• Karakterprofielen
• Video clips: “Ask DNA” en “Gotta knock a Little Harder”
• Fotogalerie
• Storyboard vergelijkingen
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: “Memories” en “Osamu Tezuka’s Metropolis”

UIT HET ARCHIEF