:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: WO II-FILMS
PERSBERICHT: WO II-FILMS
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-04-13 - Geplaatst door: Werner
WW II CLASSIC BOX
Release DVD KOOP: 29 april 2004
De 3 grootste WERELDOORLOG II klassiekers eindelijk verzameld in één Box

Synopsis
Wie kent ze niet de oorlogsfilmklassiekers The Guns of Navarone, The Bridge on the River Kwai en From Here to Eternity? Films gemaakt in de jaren ‘50 en beginjaren ’60, die een zeer realistisch beeld geven van de soms gruwelijke oorlogstaferelen. Over de Tweede Wereldoorlog zijn veel films gemaakt maar de drie exemplaren in de DVD Box van Columbia TriStar Home Entertainment behoren tot de absolute top.

From Here to Eternity (1953)
Gebaseerd op het boek van James Jones vertelt deze film het verhaal over het militaire leven op Hawaï, vlak voor de Japanse aanval op Pearl Harbor. Onvergetelijke actiescènes gemixt met origineel beeldmateriaal en een geweldige cast (Burt Lancaster, Montgomery Clift, Frank Sinatra en Deborah Kerr) maken van deze film een echte klassieker. De film is dan ook bekroond met 8 Oscars, waaronder die voor Beste Film.

The Bridge on the River Kwai (1957)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgen Britse oorlogsgevangenen van de Japanners de taak een brug te bouwen in de jungle in Azië. De groep krijgsgevangenen bestaat uit officieren niet gewend om zware lichamelijke arbeid te verrichten. Onder leiding van commandant Nicholson (Alec Guiness) behalen zij een overwinning op de Jappen door zelf de touwtjes in handen te nemen bij het bouwen van de brug. Wat zij echter niet weten is dat er een geallieerde missie gepland staat om de brug te vernietigen. Winnaar van 7 Oscars in 1957: o.a. Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur.

The Guns of Navarone (1961)
Op het Griekse eiland Navarone staan twee reusachtige kanonnen opgesteld in een ondoordringbaar Duits fort. Zodra een vliegtuig of schip in de buurt komt, vindt er zwaar geschut plaats. Op deze manier wordt voorkomen dat de Britse vloot 2000 soldaten evacueert van een nabijgelegen eiland. Een commandogroep bestaande uit Keith Mallory (Gregory Peck), explosievenexpert Miller (David Niven), verzetstrijder Andrea Stavros (Anthony Quinn) moeten onder aanvoering van Majoor Franklin (Anthony Quale) de Guns of Navarone vernietigen. De film won 1 Oscar.

Extra op DVD:
• Bioscooptrailers
• Filmgrafieën van cast en crew
• Diverse documentaires