:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI
PERSBERICHT: RELEASES JUNI
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-05-04 - Geplaatst door: Werner
MONA LISA SMILE
Release DVD KOOP: 10 juni 2004
Release DVD HUUR: 8 juni 2004

Een echte "feelgood" film met Julia Roberts om fijntjes van te genieten!

Synopsis:
Door een artikel te lezen over de schoolloopbaan van Hillary Clinton, kwamen de scenaristen Konner en Rosenthal op het idee van de film Mona Lisa Smile. Zij studeerde aan de Wellesley universiteit waar de meest bekwame en gefortuneerde Amerikaanse meisjes hun toekomst voorbereiden. In de jaren ’50 kwam dat er echter op neer van ’s morgens wetenschappen en literatuur te krijgen, en ’s namiddags te leren hoe best een tafel gedekt wordt. Het hoogste doel toen voor een vrouw was immers een goede, lees rijke man, te trouwen. De film geregisseerd door Mike Newell (Four Weddings and a Funeral) vertelt hoe de jonge kunstgeschiedenislerares Katherine Watson (Julia Roberts) met veel idealisme deze burgerlijke opvattingen wil doorbreken. Ze wil haar leerlingen er tenminste van overtuigen dat je zowel kan trouwen én ook nog een carrière kan uitbouwen! Als feministe en liefhebster van moderne kunst wordt ze door de studentes op handen gedragen, maar de directie weigert resoluut haar eigenzinnige aanpak.

Het is een film die vooral vrouwen zal aanspreken, niet alleen door het feministische thema maar ook door de prima vertolking van heel de vrouwelijke cast. Naast Julia Roberts schitteren immers jonge en beloftevolle Hollywood diva’s als Kirsten Dunst (zij is Betty, de hautaine bitch), Julia Stiles (Joan, de superslimme kamergenote van Betty) en Maggie Gyllenhaal (Giselle, de meest vrijgevochten en provocerende vriendin).

Er werd gefilmd op de campus zelf van de Wellesley Universiteit, die er nog altijd uitziet als 50 jaar geleden. De sfeer is perfect, want er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de kostuums, de uitstraling van die tijd en de soundtrack die ook in de smaak zal vallen van de jaren ’50 liefhebbers. Mona Lisa Smile is een sfeervolle film om fijntjes van te genieten, met sterke vrouwen op het witte doek!

De extra’s wijzen duidelijk in de jaren '50 met een Art Forum waarin alle actrices uitleggen wat kunst voor hen betekent, een beeld van de Universiteiten toen en nu, en een interessant maatschappijbeeld “What women wanted in ‘53”, waarin aan de hand van reclamespots getoond wordt hoe het beeld dat de vrouwen toen over zichzelf hadden beïnvloed werd.

Regisseur: MIKE NEWELL (The Awakening, Bad Blood)
Acteurs: JULIA ROBERTS (Confessions of a Dangerous Mind, Ocean's Eleven, America's Sweethearts), KIRSTEN DUNST (Spider-Man, The Cat's Meow), JULIA STILES (A Guy Thing, The Business of Strangers), MAGGIE GYLLENHAAL (Adaptation, 40 Days and 40 Nights, Secretary)
Genre: Drama, komedie
Duur: Ongev. 114 minuten

Extra op DVD:
• Documentaire: Vragen aan de cast: 'Waarom is kunst belangrijk?' en 'Hoe speelt kunst een rol in je leven?'
• Documentaire: Universiteiten, Toen en Nu
• Documentaire: Wat vrouwen wilden in 1953
• Videoclip: The Heart of Every Girl - Elton John
• Filmografieën van cast en crew
• Bioscooptrailers: Big Fish, Gothika, The Missing, My Best Friends Wedding, Spider-Man 2 en StepmomMONTY PYTHON BOX
Release DVD KOOP: 24 juni 2004

Een uniek collector’s item voor alle Monty Python fans : MONTHY’S ENZYKLOPYTHONIA. Een box als een heilig boek met 3 films om te koesteren: Jabberwocky, The Holy Grail, The Life of Brian

Synopsis:
Monty’s Enzyklopythonia is een hebbeding waaraan geen enkele liefhebber kan weerstaan. Drie meesterwerken van het creatieve team van Monty Python’s Flying Circus in één pracht van een box met 4 DVD’s. Begin jaren ’70 werkten John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam en Graham Chapman samen aan een onevenaarbare TV-serie waarin de absurde Engelse humor hoogtij vierde. In vaak surrealistische sketches namen ze de maatschappij op de korrel. Hun satire kreeg nog meer bijslag na het maken van enkele langspeelfilms die een uniek genre op zich vertegenwoordigen. JABBERWOCKY is een middeleeuws sprookje; in THE HOLY GRAIL, borduren ze verder op de oude legendes van de Ridders van de Ronde Tafel en Koning Arthur, met burleske knipoogjes naar hedendaagse toestanden; en tenslotte is THE LIFE OF BRIAN een karikatuur van de Hollywoodiaanse evangeliefilms. Brians leven loopt parallel met dat van Christus en hij wordt na allerhande misverstanden en anachronismen tot Messias uitgeroepen. Hij eindigt ook aan het kruis terwijl hij de onvergetelijke woorden zingt “Always look at the bright side of life”! Deze scène geeft perfect de sfeer weer.

Daarenboven is "The Holy Grail" voorzien van een extra DVD boordevol te gekke extra's in de stijl van "speciale ondertiteling voor mensen die de film niet leuk vinden" of "commentaar van de regisseur voorzien van het gebruikelijke gevit en geklaag van John Cleese". Tenslotte zit er in deze luxe uitgave ook een uniek boek met het volledige script van "The Holy Grail".

Wie met andere woorden een baaldag achter de rug heeft, kan zich geen betere opkikker bedenken dan te genieten van één van deze meesterwerkjes. Je kan er telkens weer met volle teugen van genieten...

Regisseurs: TERRY GILLIAM & TERRY JONES
Acteurs: JOHN CLEESE (Fawlty Towers, A Fish called Wanda, Fierce Creatures, Die Another Day, Rat Race, Harry Potter), MICHAEL PALIN (TV series, wereldreiziger, Fierce Creatures, The Wind in the Willows), GRAHAM CHAPMAN (Yellowbeard, The Sketch Show Story), TERRY GILLIAM (regisseerde de 2 eerste Monty Python films, 12 Monkeys en The Fisher King), ERIC IDLE (Jimmy Zip, Melrose Place (TV), Hugo Pool, Charmed, The Wind in the Willows)
Genre: Satire, absurde komedie

Extra op DVD
JABBERWOCKY:
• Commentaar tijdens de film van Terry Gilliam en Michael Palin
• Fotogalerie
• Sketch-to-screen vergelijkingen (de originele schetsen van Terry Gilliam)

MONTY PYTHON AND THE HOLY GRAIL:
DISC 1
• Speciale ondertiteling - Voor mensen die de film niet leuk vinden (ondertiteling geschreven door experts van Shakespeare's Henry IV, deel II)
• Filmscript in beeld - Lees het script terwijl je de film kijkt
• Verhelderend commentaar tijdens de film van de regisseurs Terry Gilliam en Terry Jones en het gebruikelijke geklaag en gevit van John Cleese, Eric Idle en Michael Palin
• Spannende "Volg het Moord Konijn" documentaire (Het konijn verschijnt tijdens de film in beeld, jaag er op!)

DISC 2
• 24 heerlijke seconden extra film, helemaal gratis!!!
• Drie hilarische maar vooral belachelijke mee-zingers!
• Ga mee met Michael Palin en Terry Jones in hun speciale documentaire: The Quest for the Holy Grail Locations
• Handleiding voor het gebruik van de kokosnoten (Een educatief filmpje)
• Monty Python & The Holy Grail in het japans!
• Monty Python & The Holy Grail in LEGO!
• "Op locatie bij The Pythons". De originele documentaire van de BBC uit 1974
• Foto's van achter de schermen, nog nooit door menselijke ogen gezien!
• Filmografieën van cast en crew, ontdek wie de meeste rollen had
• Diverse trailers en weblinks (voor de echte nerd, euh filmliefhebbers)
• Documentaire over hoe de regisseurs het budget op maakten!

LIFE OF BRAIN:
• Documentaire: "The Pythons"
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: 8 Crazy Nights, I Spy, Mr. Deeds en Monty Python and the Holy GrailSPIDERMAN
Release DVD KOOP: 17 juni 2004

Een 3 disc deluxe editie voor een aantrekkelijke prijs en meer dan 2 uur extra's, inclusief bioscoopkaartje om meteen Spider-Man 2 te ontdekken!

Synopsis:
Spider-Man is back! Vanaf 14 juli wordt het weer dringen aan de bioscopen om het vervolg te zien op deze enorme spectaculaire kaskraker. Wie van alles op de hoogte wil zijn kan nu een Special Edition DVD kopen met 3 schijfjes: de film Spider-Man, een groot aantal nieuwe extra’s met nog meer actie en special effects, in totaal meer dan 2 uur en een niet te missen preview van Spider-Man 2 met dezelfde hoofdrolspelers. Als superbonus krijg je bij deze box een bioscoopkaartje cadeau om asap naar Spider-Man 2 te kunnen gaan kijken!

Tegelijkertijd wordt er ook een voordelige single disc versie (ook met bioscoopkaartje), een Spider-Man Superbit en een nieuwe Spider-Man tekenfilmserie op DVD uitgebracht. Ter herinnering nog even kort hoe deze held onze harten kon veroveren...

Stanley Lieber alias Stan Lee is de striptekenaar die de Amerikaanse superheld Spider-Man vorm gaf vanaf de jaren '50. Hij is zelf bijna 80 en nog altijd even enthousiast over zijn creaties waarmee hij heel de wereld veroverde. Nu Spider-Man eindelijk ook verfilmd werd, kan de pret niet op. Hij vindt dat regisseur Sam Raimi de integriteit van zijn personage volledig bewaard heeft. Achter het masker van onze held die het in New York opneemt tegen alles wat het kwade incarneert, schuilt nog altijd een doorsnee jongen die door de buitenwereld als loser bestempeld wordt.

Nadat Peter Parker (want dat is de naam van Spider-Man in het gewone leven) tijdens een schooluitstapje gebeten wordt door een genetisch gemanipuleerde spin, ontwikkelt hij bovennatuurlijke krachten die hij zal inzetten om de zwakken te beschermen. Vanaf dan klimt, kruipt en vliegt hij aan een "spinnendraadje" over het scherm. Hij is slim, grappig én romantisch!!! Tobey Maguire speelt perfect als superheld én antiheld, niemand zou beter gepast hebben in deze rol. Willem Dafoe is dan weer de gegoten slechterik die zijn reputatie eer aandoet en zelfs zonder het kostuum van de Green Goblin de verpersoonlijking is van het kwade. En dan is er de "schone", het onbereikbare buurmeisje Kirsten Dunst, die ieders hart weet te veroveren. Haar eerste kus met Spider-Man, ondersteboven hangend, en in de kletsende regen wordt ongetwijfeld één van de klassieke scènes uit de cinema!!!!

Wacht niet en neem nu al een kijkje op www.Spiderman.sonypictures.com

Regisseur: SAM RAIMI (For the Love of the Game, The Gift, The Quick and the Dead, A Simple Plan, Darkman)
Acteurs: TOBEY MAGUIRE (Ride With the Devil, Cats & Dogs, Deconstructing Harry, The Cider House Rules), WILLEM DAFOE (The English Patient, Platoon, The Reckoning, Born on the 4th of July), KRISTEN DUNST (Interview with the Vampire, Jumanji, The Crow: Salvation, Bring It On), JAMES FRANCO (Whatever it Takes, Blind Spot, City by the Sea)
Genre: Actie, komedie
Duur Extra's: 189 minuten

Extra op DVD
Disc 1:
• Audiocommentaar door de filmmakers, de acteurs en de special effects crew
• Diverse filmpjes over de ontwerpen, optioneel tijdens de film
• DVD Rom: vergelijking tussen stripboek en film / neem je eigen commentaar op / links naar Spider-Man websites en countdown naar Spider-Man 2
• Videoclips: Chad Kroeger "HERO" en Sum 41 "What We're All About"
• Filmografieën van Peter Parker, Mary Jane Watson, J.J. Jameson en tante May
• Diverse TV-spots
• Speciale ondertiteling met Spidey-feitjes

Disc 2:
• Bloopers
• Documentaire: 'De mythologie van de 21 e eeuw'
• Documentaire: 'The making-of Spider-Man'
• Documentaire: 'Spider-mania! - de entertainment special'
• Documentaire over regisseur Sam Raimi
• Documentaire over componist Danny Elfman
• Fotogalerie 'Peter Parker's donkere kamer'
• Diverse screentests
• DVD Rom: o.a. 3 Marvel comics en diverse weblinks
• Promotrailer: "Hints & Tips" voor PS2 game "Spider-Man"
• Set-Top features: "Spider-Man strips tijdlijn", "De vijanden van Spider-Man" en "De vrouwen van Spider-Man"

Spider-Man Collector's Edition disc extra's:
Disc 3:
Volledig nieuwe extra's, waaronder een exclusieve "sneak peek" van Spider-Man 2 met een kijkje op de set van Spider-Man 2 en de bioscooptrailer.
Nieuwe documentaires:
• Kostuumontwerp
• Ontwerp van de wereld van Spider-Man
• Spider Wrangler
• Worstelwedstrijd
• Wereldfestival
• Oscorp laboratorium
• Wapenarsenaal van The Goblin
• Plus: Spider-Man 2, Playstation 2 Game trailer
• DVD-ROM: Spider-Man 2 Activision PC Game
• Promotietrailers: Hellboy, Starship Troopers 2, Steamboy, Terminator 3, The PunisherWELCOME TO THE JUNGLE
Release DVD KOOP: 10 juni 2004
Release DVD HUUR: 8 juni 2004

Actie, avontuur en humor met show-worstelaar Dwayne Johnson alias The Rock

Synopsis
Welcome to the Jungle is action/adventure pur sang. In de hoofdrol zien we de voormalig show-worstelaar Dwayne Johnson alias The Rock, onder meer bekend van The Mummy Returns en The Scorpion King. American Pie held Sean William Scott zorgt voor de komische noot en Christopher Walken speelt opnieuw een interessante bad guy. Zelfs Arnold Schwarzenegger komt even voorbij.

Premiejager Beck wil na de zoveelste klus stoppen met zijn hectische job om zijn droom te verwezenlijken: een restaurantje beginnen. Om dit te kunnen realiseren moet Beck nog één klus klaren: Travis opsporen (Sean William Scott), de zoon van zijn werkgever. Aanvankelijk lijkt dit een simpel zaakje voor spierbundel Beck, maar niets is minder waar. Travis bevindt zich namelijk in het Amazonegebied, waar hij op zoek is naar een waardevol beeld: Gato da Diablo. Beck heeft Travis snel opgespoord, maar dan ontstaan er problemen...

De mannen maken in de jungle van alles mee en komen in de meest vreemde en hilarische situaties terecht. Ze lopen bijvoorbeeld in een val, waarna ze worden lastig gevallen door hitsige apen en heetgebakerde rebellen. Op zoek naar de schat krijgen ze hulp van de exotische Mariana (Rosario Dawson). In de tussentijd worden ze achterna gezeten door Hatcher (Christopher Walken), die zo’n beetje het gehele gebied in bezit heeft en wel heel nieuwsgierig is naar wat Travis zoekt.

Welcome to the Jungle zit boordevol actiescènes. The Rock heeft bijna alle stunts zelf gedaan, zoals een groot gevecht in de disco tegen een voltallig team American Football-spelers. Dat levert mooie plaatjes op! Op 10 juni verschijnt de film op DVD. De lijst met extra’s is opvallend, met verschillende documentaires en niet eerder vertoonde scènes.

Regisseur: PETER BERG (Corky Romano, Dill Scallion)
Acteurs: THE ROCK (Armageddon, No Way Out, King of the Ring, The Mummy Returns, The Scorpion King), SEAN WILLIAM SCOTT (American Wedding, Bulletproof Monk, American Pie, Roadtrip), ROSARIO DAWSON (Shattered Glass, This Girl's Life, Men in Black II), CHRISTOPHER WALKEN (Gigli, Kangaroo Jack, Catch Me If You Can)
Genre: Actie, humor, avontuur
Duur: Ongev. 99 minuten

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Peter Berg en The Rock
• Audiocommentaar van producenten Kevin Misher en Marc Abraham
• Verwijderde scènes
• Documentaires: "Appetite for Destruction", "Rumble in the Jungle", "Running Down the Town", "The Amazon", "Hawaii Style", "The Rundown Uncensored: A Rock-umentary" en Walken's World
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: S.W.A.T., The Missing, Big Fish, Gothika en Spider-Man 2