:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Hong Kong Legends >> PERSBERICHT: BULLET IN THE HEAD PLATINUM EDITION
PERSBERICHT: BULLET IN THE HEAD PLATINUM EDITION
Bron: Hong Kong Legends - Datum: 2004-08-03 - Geplaatst door: Werner
HONG KONG LEGENDS STRIKES AGAIN

DUTCH FILMWORKS PRESENTS JOHN WOO’S BULLET IN THE HEAD PLATINUM EDITION

Na de succesvolle release van de Iron Monkey Platinum Edition is het nu de beurt aan John Woo’s meesterwerk Bullet in the Head om de platinum behandeling te krijgen. Net als bij de Iron Monkey Special Editionis er voor Bullet in the Head meer dan vijf uur aan extra’s bij elkaar gezocht, waaronder exclusieve interviews met hoofdrolspelers Jackie Cheung, Simon Yam en Waise Lee, een retrospectief met John Woo en natuurlijk autocommentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan.

Omdat John Woo met actiefilms als Face/Off, Mission Impossible 2 en Paycheck inmiddels de status van superregisseur heeft bereikt, heeft HKL een unieke dubbeldvd gemaakt van Bullet in the Head, die voor zowel de liefhebber van Hong Kong Cinema als de mainstream fans van Woo een onmisbare aanvulling betekent op de collectie.

Bullet in the Head is John Woo’s Magnum Opus, het meesterwerk dat zijn status als superregisseur definitief bevestigde. In deze film worden Woo’s bekende thema’s als vriendschap, eergevoel en wraak uitgewerkt tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog. Drie jeugdvrienden (Jacky Cheung - Once Upon a Time in China, A Chinese Ghost Story, Tony Leung – New Dragon Inn en Waise Lee (A Better Tomorrow) vluchten naar Saigon om uit de handen van de politie te blijven, nadat ze per ongeluk de leider van een rivaliserende bende om het leven hebben gebracht. Daar is de Vietnamoorlog inmiddels in alle hevigheid losgebarsten. Na een ontmoeting met een meedogenloze onderwereldfiguur en een ex-CIA agent worden de drie vrienden meegesleurd in een draaikolk van hebzucht, intrige en verraad.

Bullet in the Head is waarschijnlijk de meest gewelddadige en duistere film van John Woo. De film wordt regelmatig vergeleken met Sergio Leone's Once Upon a Time in America en Michael Cimino's The Deer Hunter, vanwege het epische karakter en de vergelijkbare thema’s als verlies van onschuld, corruptie en oorlog. De film is in Amerika verkort en nagesynchroniseerd uitgebracht. Deze HKL-release bevat uiteraard de volledige Kantonese versie, met optionele Engelse dub.

Woo werd bekend met zijn films A Better Tomorrow, The Killer, Face/Off, Windtalkers, Mission Impossible 2 en recentelijk Paycheck.

Specificaties Bullet in the Head Platinum Edition:
Disc 1
Speelduur: 126 minuten
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen – digitally re-mastered en restored – hi-bit versie
Geluid: Dolby Digital 5.1 + Brand new DTS audio track
Taal: Kantonees gesproken, Engelse Dub
Nederlands ondertiteld (SDH Subtitle option)
Genre: Actie
Vanaf 16 jaar

Disc 2
• Exclusief audio commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan
• Baptism of Fire: een exclusief interview met hoofdrolspeler en Chinese superster Jackie Cheung
• Life Through a Lens: Video retrospectief met regisseur John Woo
• Natural Selection: een fascinerende montage van anekdotes van de gerenommeerde editor David Wu
• Biting the Bullet: exclusieve featurette met actiester Simon Yam
• Paradise Lost: exclusief interview met hoofdrolspeler Waise Lee
• Tempting Fate: een blik op de oorsprong van de film, met schrijver Patrick Leung
• A Walk on the Wild Side: deconstructie van de wereldberoemde actiescènes met actie-regisseur Lau Chi-ho
• Reflections on Bullet in the Head: een videoretrospectief met Hong Kong Cinema expert Bey Logan
• Film Notes
• Cast Biographies
• Alternatief einde

De Bullet in the Head dubbeldvd is niet de enige nieuwe release van Hong Kong Legends. 16 augustus verschijnen Jackie Chan’s Winners and Sinners (met Sammo Hung) en Moon Warriors, de voorloper van Crouching Tiger, Hidden Dragon op dvd.WINNERS AND SINNERS

Jackie Chan speelt in Winners and Sinners een politieagent die op het spoor is geraakt van een gewetenloze bende valsemunters. Samen met een groep van ex-gedetineerden, onder leiding van Teapot (Sammo Hung – Around the World in 80 days, Knight Rider the movie). Deze actiekomedie bevat een geweldig gevecht in een fast food restaurant en een spectaculaire straatrace (met Jackie Chan die onder een truck hangt!). Winners and Sinners was een geweldige hit in China en Japan en is voor deze dvd volledig digitaal geremasterd en restored.

Specificaties Winners and Sinners:
Speelduur: 104 minuten
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen – digitally re-mastered en restored
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Kantonees gesproken, Engelse Dub
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie/Comedy
Vanaf 15 jaar

Extra's:
• Audio Commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan
• Teapot Tango: exclusief interview met hoofdrolspeler en regisseur Sammo Hung
• Trailer GalleryMOON WARRIORS

Dezelfde Sammo Hung was ook verantwoordelijk voor het prachtige en veel serieuzere Moon Warriors (alias Zhan Shen Chuan Shuo) uit 1993. Moon Warriors wordt wel gezien als de voorloper van de werldwijde Martial Arts hit Crouching Tiger, Hidden Dragon. De hoofdrollen worden vertolkt door Andy Lau (Shanghay Grand), Kenny Bee (Twinkle Twinkle Little Star, Project A part 2), Anita Mui (The Heroic Trio) en wereldster Maggie Cheung (Hero, In the Mood for Love, Crying Freeman: Dragon From Russia).

Moon Warriors gaat over Yen, de 13e prins van China die samen met zijn lijfwachten vlucht voor zijn slechte broer, de huidige heerser van China. Op zijn tocht redt Fei, een visser uit een klein dorp, zijn leven en ontfermd hij zich over de gewonde prins. Het is een meeslepend verhaal over moed, opoffering en allesoverstijgende liefde, waarin een verstoten prins op een queeste gaat om zijn verloren rijk terug te winnen.

Specificaties Moon Warriors:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen – digitally re-mastered en restored
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Kantonees gesproken, Engelse Dub
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Audio Commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan, producent Mabel Cheung en schrijver Alex Law
• The Colour of Thruth: exclusief interview met cinematographer Arthur Wong
• Dynamic Duo: exclusief interview met producent Mabel Cheun en schrijver Alex Law
• A Tribute to Anita Mui met protégé Helen Ma en Bey Logan
• Trailer Gallery


Bullet in the Head Platinum Edition, Winners and Sinners en Moon Warriors zijn vanaf 16 augustus te koop.