:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
Bron: RCV - Datum: 2004-09-30 - Geplaatst door: Werner
DUPLEX

Als je het hebt over "The American Dream", dan zijn Alex en Nancy het ideale voorbeeld. Ze zijn een jong en hip stel uit New York met de wereld aan hun voeten. Eén ding ontbreekt nog in hun perfecte leventje: een liefdesstulpje om samen te gaan wonen. Dat verandert als ze onverwacht het huis van hun dromen vinden. In hetzelfde appartementencomplex woont de bejaarde mevrouw Connely. Al snel komen Alex en Nancy erachter dat zij niet zo aardig en flexibel is als ze in eerste instantie leek. Ze eist de aandacht van het stel volledig op en voor elk wissewasje staat ze op de stoep. Alex en Nancy’s ooit zo perfecte leventje begint dan ook barsten te vertonen en hun droom is inmiddels een nachtmerrie geworden. Ze beginnen zich af te vragen of er geen manier is om het oude mensje het complex uit te werken...

Technische specificaties DVD:
Regie: Danny DeVito (Matilda, The War of the Roses)
Cast: Ben Stiller (Along Came Polly, Meet The Parents, Zoolander), Drew Barrymore (50 First Dates, Charlie’s Angels, Donnie Darko), Eileen Essel (Ali G Indahouse)
Lengte: ca. 95 minuten
Leeftijd: 6 jaar
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 widescreen (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004

Extra's op de DVD:
• TrailersHIGHWAYMEN

De mooie, jonge Molly raakt betrokken bij een ongeluk als haar vriendin wordt aangereden door een auto. Maar ze heeft geluk, ze is de eerste die een aanslag overleeft van de psychopaat Fargo die zijn auto als moordwapen gebruikt. Rennie arriveert enkele minuten na het ongeluk op de plek des onheils... Rennie zit Fargo al jaren op de hielen sinds hij zijn vrouw bruut heeft vermoord. Rennie weet dat Fargo z’n mislukte poging Molly te doden wil afmaken en verzint een sluw plan om Molly te beschermen. Wat volgt is een spannend kat-en muis spel tussen de twee mannen met Molly als aas...

Technische specificaties DVD:
Regie: Robert Harmon (They, Gotti, The Hitcher)
Cast: James Caviezel (The Passion of the Christ, High Crimes, Frequency), Rhona Mitra (The Life of David Gale, Sweet Home Alabama), Frankie Faison (Red Dragon, Hannibal)
Lengte: ca. 78 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Beeld: widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004

Extra's op de DVD:
• originele bioscooptrailer
• trailersMY BABY’S DADDY

Lonnie, G en Dominic zijn al sinds hun jeugd beste vrienden en kennen elkaar uit "the hood". Hun leven bestaat voornamelijk uit feesten en beesten zonder verantwoordelijkheden. Dit vrijgevochten leventje verandert drastisch als hun vriendinnen alledrie rond dezelfde tijd zwanger raken. De vaders in spé hebben nog een lange weg te gaan om de kneepjes van het "vak" te leren, want de drie moeders zijn niet van plan de zorg van de kinderen alleen op zich te nemen. Ze laten hun kroost dan ook regelmatig achter bij de pappa’s. Dit leidt tot hilarische en komische situaties waarbij de onhandige vaders zich vaak geen raad weten met hun nieuwe taak. Maar uiteindelijk komen ze erachter dat het vaderschap helemaal niet zo erg is als ze in eerste instantie dachten...

Technische specificaties DVD:
Regie: Cheryl Dunye (Greetings from Afrika, Vanilla Sex, Janine)
Cast: Eddie Griffin (Scary Movie 3, Deuce Bigalow), Anthony Anderson (Scary Movie 3, Romeo Must Die)
Lengte: ca. 99 minuten
Leeftijd: 6 jaar
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailersLUTHER

Een film over het leven van de Duitse kerkhervormer Maarten Luther (1483-1546). Luther probeerde met zijn ideeën de bijbel en God dichter bij het volk te brengen en de macht van de kerkleiders af te zwakken. Velen zien Luther als belangrijk persoon uit de geschiedenis. Hij lag aan de basis van de Reformatie en de Lutherse kerk.

De film begint in 1505 als Maarten Luther een innerlijke crisis doormaakt. Een zware storm met blikseminslag lijkt het leven van Luther compleet te hebben veranderd. Vastbesloten Augustijner monnik te worden, geeft hij zijn rechtenstudie op. In 1507 wordt hij tot priester gewijd en kort daarna, in 1508, wordt Luther overgeplaatst naar het klooster in Wittenberg. Door zijn nieuwe leven, zijn geloof en zijn betrokkenheid bij de bijbel vormt hij ook zijn eigen overtuiging. In 1517 spijkert Luther zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenburg met als gevolg een breuk met de Rooms-Katholieke kerk, maar het begin van de Reformatie. De leer van Luther krijgt steeds meer aanhangers. Maar ook de andere zijde wordt belicht. De volksopstand gaat namelijk gepaard met bloedbaden en ellende. Hierdoor verliest Luther zijn status als volksheld. In deze moeilijke tijd vindt hij troost bij Katharina von Bora waarmee hij uiteindelijk trouwt.

Technische specificaties DVD:
Regie: Eric Till (O, What A night, Farther West)
Cast: Joseph Fiennes (Enemy at the Gates, Shakespeare in Love), Alfred Molina (Identity, Frida, Chocolat, Spiderman 2), Sir Peter Ustinov (Animal Farm, Topkapi)
Lengte: ca. 113 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailersCHAMPIONS

Het inspirerende, waargebeurde verhaal van de Britse topjockey Bob Champion. Samen met zijn paard Aldaniti staat hij tweede in de jockeylijst, en een glanscarrière ligt voor Bob Champion in het verschiet. Dan wordt er plotseling kanker bij hem geconstateerd en lijkt er aan zijn carrière abrupt een einde te komen. Bob gaat het gevecht aan tegen zijn ziekte en wil terug komen als nooit tevoren. John Hurt geeft op een zinderende manier gestalte aan Bob Champion in dit waargebeurde verhaal over kracht, overgave en de wil om terug te komen.

Technische specificaties DVD:
Regie: John Irvin (City of Industry, Hamburger Hill)
Cast: John Hurt (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Contact), Kirstie Alley (Look who’s Talking, TV: North and South)
Lengte: ca. 106 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004RUDOLPH & HET EILAND VAN DE SPEELGOEDDOKTER

De nieuwe, spannende avonturen van Rudolph, het beroemdste rendier ter wereld. Als een mysterieuze speelgoeddief alle cadeautjes wegneemt, lijkt het een saaie Kerstmis te worden. Rudolph, met zijn rode neus, en vele vriendjes beloven de Kerstman op zoek te gaan naar de gemene dief en alles terug te brengen. Een spannend avontuur begint. Zal Rudolph erin slagen om ook van Kerstmis dit jaar een groot feest te maken? Het allerleukste Kerstsprookje!

Technische specificaties DVD:
Regie: Bill Kowalchuk (TV: Ben Hur)
Lengte: ca. 71 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Stemmencast originele versie: Jamie Lee Curtis, Richard Dreyfuss
Geluid: Dolby Digital Surround
Beeld: 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailersSANTA CLAUS

De Kerstman bestaat echt!! Onder grote tijdsdruk maakt hij voor iedereen nieuw speelgoed, maar dit jaar is de kwaliteit niet zo goed en gaat er van alles mis. Een gemene Amerikaanse speelgoedmaker wil hier misbruik van maken om er zelf beter van te worden. Het lukt hem zelfs om de meest trouwe helper van de Kerstman, Patch, in zijn slechte plan te betrekken. Met behulp van vele kinderen doet de Kerstman zijn uiterste best om het Kerstfeest in ere te houden, maar zal het hem lukken?

Technische specificaties DVD:
Regie: Jeannot Szwarc (TV: CSI Miami, Ally McBeal, JAG)
Cast: Dudley Moore (Crazy People, Micki + Maude, Unfaithfully Yours), John Lithgow (Shrek (voice), A Good Man in Africa, Cliffhanger), David Huddleston (The Big Lebowsky, Life with Mikey)
Lengte: 104 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Geluid: Stereo
Beeld: 16:9 widescreen (geschikt voor alle beeldformaten)
Talen: Engels, Duits, Italiaans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailers
• teaser
• making of Santa ClausFELIX THE CAT REDT KERSTMIS

Onze superkat Felix moet de gemene professor stoppen. De professor wil met zijn gevaarlijke sneeuwmachine het kerstfeest onmogelijk maken. Snel reist Felix helemaal naar de Noordpool om de vrolijke, maar hulpeloze Kerstman te helpen. Samen met zijn vriendjes moet Felix alles op alles zetten om Kerstmis te redden, zodat iedereen zijn cadeautjes kan krijgen. Het wordt heel erg spannend!! Zal het Felix lukken om met zijn nieuwste leuke trucjes iedereen een fijne Kerst te geven?

Technische specificaties DVD:
Regie: Don Oriolo
Lengte: ca. 71 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Geluid: Dolby Digital Surround
Beeld: 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailersCYBORG 3: THE RECYCLER

Cash, de heldhaftige Cyborg, leeft veilig buiten de keiharde wereld in de vrije zone. Biomechanische problemen noodzaken haar om de beschermde plek te verlaten. Haar arts bevestigd namelijk haar meest angstige dromen...ze is zwanger. Een ongekend wonder in de Cyborg technologie. Ze is de eerste in haar soort die voor nageslacht kan gaan zorgen en dat maakt haar tot het meest gewilde doel van premiejagers. Kan ze haar achtervolgers voorblijven, zal het kind gezond zijn en vooral... hoe ziet het kind van een Cyborg eruit?

Technische specificaties DVD:
Regie: Michael Schroeder (Cover Me, Cyborg 2)
Cast: Zach Galligan (Raw Nerve, Prince Valiant), Malcolm McDowell (I Spy, Between Strangers)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Stereo, 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailersALEGRIA

Als de depressieve mimespeler Frac een poging doet om een einde te maken aan zijn miserabele leven, wordt hij gered door de mensen van een reizend circus. Onmiddellijk wordt hij verliefd op een van de sterren van het circus, Giulietta, en stelt hij alles in het werk om bij haar in de buurt te zijn. Maar Frac wordt daarbij dwarsgezeten door Guilietta’s vader Fleur, die bang is zijn dochter te verliezen aan een straatartiest zonder toekomst. Giulietta verlaat het circus om bij Frac te zijn. Fleur stort volledig in na haar vertrek en met hem het circus. Ondertussen ontdekken Frac en Giulietta een groep kinderen die gevangen gehouden wordt door Marcello, een crimineel die de kinderen dwingt om voor hem te werken. Giulietta en Frac weten de kinderen te redden en samen met hen gaan ze op weg naar het circus. Als de hele groep daar aankomt realiseert Fleur zich ineens waar het allemaal om draait. Het doel van zijn circus is dat het mensen in nood moet troosten. ‘The show must go on’!

Technische specificaties DVD:
Regie: Franco Dragone (Cirque du Soleil II: A New Experience)
Cast: René Bazinet (The Man Inside), Frank Langella (Sweet November, The Ninth Gate), Julie Cox (Felicia’s Journey, The Never Ending Story III)
Lengte: ca. 94 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004SENSELESS

In Senseless volgen we de komische beproevingen van Darryl, een arme maar briljante economie-student met een missie: zijn studie bekostigen. Hij zet alles op alles om de schuldeisers steeds een stapje voor te blijven. Maar dat kan allemaal in één klap veranderen. Want als Darryl de jaarlijkse ‘Smythe-Bates Junior Analit Wedstrijd’ zou winnen, is dat genoeg om zijn leven voorgoed te veranderen. In het heetst van de strijd neemt Darryl zelfs nog een extra baantje aan. Hij neemt deel aan een goed betaald medisch experiment en moet daarvoor een splinternieuw, ongetest medicijn innemen, dat alle zintuigen in zijn lichaam verscherpt. Maar het loopt uit de hand. Op de stomste momenten begint het medicijn bijwerkingen te veroorzaken, waardoor hij langzaam maar zeker volslagen de kluts kwijtraakt...

Technische specificaties DVD:
Regie: Penelope Spheeris (Wayne's World, The Beverly Hillbillies)
Cast: Marlon Wayans (Scary Movie 1, 2, TV: The Wayans Bros., Mo' Money), David Spade (Joe Dirt, Black Sheep)
Lengte: ca. 93 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Geluid: Stereo
Beeld: 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004CENTRAL DO BRASIL

Central do Brasil werd op diverse filmfestivals bekroond, waaronder in Berlijn, waar de film de Gouden Beer voor beste film won, alsmede de Zilveren Beer voor beste actrice voor Fernanda Montenegro (1998). Ook kreeg Montenegro een Golden Globe voor beste actrice. Tenslotte ontving de film twee Oscarnominaties: die voor Beste Actrice en Beste Niet-Engelstalige Film.

In de buurt van het centraal station van Rio de Janeiro, verdient Dora, een voormalige lerares van bijna zestig, haar boterham met het schrijven van brieven voor analfabete migranten. Ze vraagt een real voor het opstellen en twee voor het versturen. Tot haar arme klanten behoren Ana en haar jonge zoon Josué. De jongen heeft zijn vader nooit gezien en hoopt hem dankzij de geschreven brieven op het spoor te komen. Enkele dagen later komen Ana en Josué bij Dora terug voor een andere brief omdat zij geen antwoord gekregen hebben op de eerste. Buiten echter, wordt Ana aangereden door een bus en zij sterft onder de ogen van haar zoon. Aan zijn lot overgelaten en zonder bestaansmiddelen, zwerft Josué rond in het station. Daar kent hij alleen maar Dora. Eerst ongevoelig voor de verwarring van de kleine jongen, is zij uiteindelijk bereid het hele land met hem te doorkruisen om hem te helpen bij het vinden van zijn vader. In bus en truck, door onbekende streken, ondernemen zij dan een boeiende reis: de tocht op zoek naar het eigen hart.

Technische specificaties DVD:
Regie: Walter Salles (The Motorcycle Diaries, O Primeiro Dia)
Cast: Fernanda Montenegro (They Don’t Wear Black Tie, In the Family), Vinícius de Oliveira (Behind the Sun)
Lengte: ca. 108 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Te koop op DVD vanaf 17 november 2004HAV' PLENTY

Lee Plenty is een slimme, grappige en sexy man. Maar hij is ook een dakloze schrijver die worstelt met gebrek aan inspiratie. Zijn goede vriendin Havilland Savage lijkt alles te hebben wat haar hartje begeert: ze is mooi, rijk en heeft een beroemde zanger als verloofde. Hoe komt het dan toch dat als Lee en Hav samen zijn, de vonken ervan afspringen? Rond nieuwjaar logeert Lee bij Havilland en haar familie. Lee blijkt populair bij de vriendinnen van Hav. Onderwijl blijft de temperatuur stijgen tussen Hav en Lee. Geven zij toe aan hun groeiende passie? En hoe belangrijk zijn geld en status dan nog?

Technische specificaties DVD:
Regie: Christopher Scott Cherot (G, The Male Groupie)
Cast: Christopher Scott Cherot (Vivian), Chenoa Maxwell (G, Sacred is the Flesh)
Lengte: ca. 92 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Geluid:
Stereo
Beeld: 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004ESCAPE FROM NEW YORK

Manhattan, New York, is een streng beveiligde gevangenis geworden. Ontsnappen onmogelijk, proberen binnen te komen: compleet idioot! Air Force One, onderweg naar een bespreking, is gesaboteerd en stort neer in Manhattan. Snake Plissken, een keiharde oorlogsveteraan, moet de radeloze president redden, die gegijzeld wordt door een groep gemene, onbetrouwbare en wilde gevangenen. Hij heeft slechts 24 uur ...

Technische specificaties DVD:
Regie: John Carpenter (Escape from L.A., The Fog, Halloween)
Cast: Kurt Russell (Stargate, Backdraft, Tequila Sunrise), Lee Van Cleef (Master Ninja I t/m VII, The Octagon)
Lengte: ca. 94 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 widescreen (geschikt voor alle beeldformaten)
Talen: Engels, Italiaans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Deens, Noors, Fins
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailers
• teaser
• documentaire: Snake Plissken "Man of Honour"SHALL WE DANCE

De 42-jarige zakenman Shohei Sugiyama leidt een comfortabel, maar weinig enerverend leven. Elke avond, in de trein van zijn werk naar huis, ziet hij een prachtige, jonge vrouw uit het raam van een armoedig gebouw staren. Op een dag verzamelt Sugiyama al zijn moed en stapt uit. Hij ontdekt dat in het gebouw een ballroomdansschool is gevestigd en besluit zich aan te melden in de hoop de mooie dame te ontmoeten. Haar naam is Mai (een filmdebuut van de Japanse topballerina Tamiyo Kusakari) en ze geeft privéles aan de school. Sugiyama kan haar privé-lessen echter niet betalen en moet het doen met een andere lerares en een klas vol mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Langzaam leert Sugiyama van het dansen en de muziek te genieten. Mai ziet Sugiyama’s enthousiasme en stemt toe hem lessen te geven om hem ‘klaar te stomen’ voor een wedstrijd. Zo blijkt zij niet alleen Sugiyama, maar ook zichzelf weer op het juiste spoor te kunnen helpen.

Technische specificaties DVD:
Regie: Masayuki Suo (Sumo Do, Sumo Don’t, Spring Bride)
Cast: Kijo Yakusho (Eureka, Charisma, Sleeping Man), Tamiyo Kusakari (debuut)
Lengte: ca. 118 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004SOLDIER BLUE

De jonge Amerikaanse soldaat Honus haat indianen tot op het bot. Maar als 700 goed opgeleide militairen een dorp van 500 ongewapende Cheyenne-indianen bruut uitmoordt en verbrandt, begint hij van mening te veranderen. Samen met de jonge Cresta, een blanke ex-Squaw indiaan, sluit hij zich aan bij een groep Cheyenne-indianen. Als ook hier soldaten komen, hijsen de indianen de witte vlag; echter, geen vrede maar een verschrikkelijk bloederige veldslag ontstaat...

Technische specificaties DVD:
Regie: Ralph Nelson (Embryo, The Wilby Conspiracy)
Cast: Candice Bergen (Sweet Home Alabama, Miss Congeniality), Peter Strauss (Nick of Time, The Last Tycoon)
Lengte: ca. 110 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Geluid: Dolby Digital Mono
Beeld: 16:9 breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Talen: Engels, Duits, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004

Extra's op de DVD:
• trailersFINAL IMPACT

Voormalig wereldkampioen kickboksen Nick Taylor ziet in de jonge Danny Davis iets wat hij nog nooit eerder heeft gezien: een bokser die de huidige wereldkampioen, Jake Gerrard kan verslaan. Nick besluit om Danny te trainen, want hij wil het verlies wreken dat Nick leed tegen de sadistische Jake Gerrard. In een bloederige ring in Las Vegas, komen het verleden en de toekomst samen.

Technische specificaties DVD:
Regie: Joseph Mehri (Last Man Standing, Zero Tolerance, CIA Codename: Alexa)
Cast: Lorenzo Lamas (Viper, TV: Renegade), Michael Worth (US Seal II, TV: Acapulco Heat)
Lengte: ca. 99 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004

UIT HET ARCHIEF