:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> RELEASEBERICHT: FEBRUARI 2002 RELEASES
RELEASEBERICHT: FEBRUARI 2002 RELEASES
Bron: RCV - Datum: 2001-12-27 - Geplaatst door: Serge
TRAFFIC
Traffic is een thriller over de "war on drugs". We zien de strijd vanuit verschillende personen:

- Opperrechter van de staat Ohio, Robert Wakefield (Michael Douglas), wordt door de President benoemd tot leider van de strijd tegen drugs. De conservatieve en keiharde Wakefield voert de strijd op twee fronten: rond de grens met Mexico en bij hem thuis. Zijn dochter is namelijk verslaafd aan crack.

- In Mexico werkt politie-agent Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) als drugsbestrijder langs de grens met de VS. Het jagen op smokkelaars is daar bijna onmogelijk door de overal aanwezige corruptie.

- In San Diego probeert undercover DEA-agent Montel Gordon (Don Cheadle) bewijsmateriaal te verzamelen tegen een drugskartel. Hij arresteert een drugskoerier die wil getuigen tegen drugsbaron Carlos Ayala. Als Carlos wordt gearresteerd is zijn vrouw Helena (Catherine Zeta-Jones) geschokt. Ze wist niet dat haar man een maffiabaas is. Ze heeft direct de DEA achter zich aan. Met hulp van advocaat Arnie Metzger (Dennis Quaid) doet ze alles om haar man vrij te krijgen. Desnoods door zelf zijn drugsimperium te leiden.

Regie:
Steven Soderbergh (Sex, Lies and Videotape, Erin Brockovich)

Cast:
Michael Douglas (Basic Instinct, The Game, Wonderboys)
Catherine Zeta-Jones (High Fidelity, Entrapment)
Benicio Del Toro (The Usual Suspects, The Fan, Snatch)
Dennis Quaid (Dragonheart, Frequency, Any Given Sunday)

Lengte: 148 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Extra's op de DVD:
• Originele bioscooptrailer
• Vele deleted scenes plus een blooper
• Interviews met o.a. Michael Douglas, Benicio Del Toro, Catherine Zeta-Jones
• Kijkje achter de schermen

Technische specificaties: Dolby Digital 5.1 en 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 20 februari 2002.A HARD DAY'S NIGHT
Het is 1964. De wereld is in de ban van vier mannen: John, Paul, George en Ringo. Meisjes vallen flauw, jongens laten rebels hun haar groeien. Beatlemania heeft de planeet ferm in zijn greep. Dan doen de Fab Four een meesterzet: ze maken een film. A HARD DAY'S NIGHT volgt op geniaal grappige wijze 36 uur uit het zogenaamd echte leven van The Beatles. De fantastische vier proberen op tijd bij een belangrijk optreden te komen en vinden onderweg de meest krankzinnige gebeurtenissen en vreemde vogels op hun pad. Geregisseerd door Richard Lester.

Specificaties DVD: nog niet beschikbaar.

Te koop op DVD vanaf 6 februari 2002.CEMENT
In deze film is de politie net zo corrupt als de plaatselijke maffia. Er is een grote som geld verdwenen en één van de politieagenten wordt hiervan verdacht. Wanneer hij en zijn partner op een feestje van de maffia verschijnen, hangt er daarom een vreselijke spanning, en de beschuldigingen gaan over en weer. Het blijkt echter dat de vrouw van één van deze corrupte agenten hierachter zit, om er van door te gaan met het geld en haar vriend. Wanneer haar man haar tijdens dit feest betrapt op vreemdgaan met een van de gangsters, slaan bij hem alle stoppen door en wordt er flink geschoten en gemoord... Met Chris Penn, Sherilyn Fenn en Jeffrey Wright, geregisseerd door Adrian Pasdar.

Specificaties DVD: Dolby Surround en 4:3.

Te koop op DVD vanaf 20 februari 2002SALVADOR
Journalist Richard en zijn maat gaan naar de dictatuur El Salvador om de oorlog daar te verslaan. Zowel de guerilla's in de jungle als de keiharde militairen willen de foto's van de mannen misbruiken voor hun propaganda. Ze zijn beland in de hel op aarde. Richard, zijn vriendin en zijn maat moeten vechten om levend het land uit te komen. Met James Woods en James Belushi, geregisseerd door Oliver Stone.

Specificaties DVD: Dolby Surround en 4:3.

Te koop op DVD vanaf 20 februari 2002.A BOUT DE SOUFFLE
Jean-Paul Belmondo speelt de jonge kruimeldief Michel die op Humphrey Bogart probeert te lijken. Onderweg naar Parijs steelt hij een auto en vermoordt een agent. Eenmaal naar de lichtstad gevlucht, krijgt hij een relatie met de Amerikaanse Patricia. Zij ontpopt zich sneller dan hem lief is als een vreselijke femme fatale. Het stel doet hele dagen niets anders dan het stelen van auto's en het bedrijven van de liefde. Ondertussen zit de politie Michel op de hielen. Hij weet dat hij dit niet eeuwig volhoudt, en hij neemt steeds meer risico's... Met Jean-Paul Belmondo en Jean Seberg, geregisseerd door Jean-Luc Godard.

Specificaties DVD: nog niet beschikbaar

Te koop op DVD vanaf 20 februari 2002.CARNAL KNOWLEDGE
Jonathan en Sandy zijn kamergenoten op de universiteit. Hun seksuele ervaring is precies nul, en daar zijn ze flink gefrustreerd over. Mede door hun seksobsessie gedragen ze zich rond vrouwen vaak volkomen belachelijk en zijn ze bovendien elkaars grootste concurrent. Zo zit de verlegen Sandy achter Susan aan, maar Jonathan gaat met 'r aan de haal. Met Jack Nicholson, Candice Bergen en Art Garfunkel, geregisseerd door Mike Nichols.

Specificaties DVD: Trailer, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 20 februari 2002.DEMON HOUSE
Het is de avond van Halloween. Een groepje tieners rijdt rond en onderweg krijgen ze een probleem met een politieagent. Een groot probleem: ze vermoorden hem, denken ze. Ze houden zich schuil in een verlaten mortuarium, terwijl ze een oplossing proberen te bedenken. Wat ze niet weten is dat Angela ook in het gebouw bivakkeert. Angela is helemaal niet blij met hun komst. En Angela is een demoon. Voor ze weten wat hen overkomt worden ze afgeslacht, verleid, of veranderd in afschuwelijke wezens. Welkom in Demon House. Met Larry Day en Amelia Kinkade, geregisseerd door Jimmy Kaufman.

Specificaties DVD: Dolby Surround en 4:3

Te koop op DVD vanaf 20 februari 2002.