:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2005
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2005
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-12-02 - Geplaatst door: Werner
13 GOING ON 30
Release DVD KOOP: 13 januari 2005

Word toch eens volwassen...

Synopsis:
Hoe zou jij als 13-jarig meisje reageren op een naakte man in je kamer? Dit terwijl je nog nooit met een jongen hebt gezoend… In de doldwaze romantische komedie 13 Going On 30 laat Gary Winick, regisseur van de film, zijn creativiteit de vrije loop. Deze verfrissende film vertelt het verhaal van een tienermeisje wiens hartgrondige wens op mysterieuze wijze vervuld wordt; in een nacht tijd wordt ze 16 jaar ouder. 13 Going On 30 laat zien dat het leven van een volwassene leuk is, maar dat ook dit stadium in je leven niet zonder vallen en opstaan verloopt. Vanaf 13 januari kun je genieten van 'rising stars' Jennifer Garner en Mark Ruffalo op DVD in 13 Going On 30.

Wanneer Jenna haar dertiende verjaardag viert, droomt ze er van om geliefd te zijn en van een afspraakje met de leukste jongen van school. De aanwezigheid van haar ‘populaire’ klasgenoten op haar verjaardagsfeestje verandert het feest in een ware nachtmerrie. Terwijl Jenna opgesloten zit in haar eigen kast wenst ze hartgrondig dat ze dertig jaar oud is. Als ze wakker wordt, krijgt ze de verrassing van haar leven. Ze is mooi, populair, succesvol en over 5 dagen wordt ze 30... Dit is het begin van een hilarische periode met de nodige misverstanden en komische verwikkelingen.

Jennifer Garner en Mark Ruffalo spetteren van het scherm in deze komedie. Garner laat zien dat zij naast actierollen ook haar mannetje staat op het gebied van komedie. Ook nieuwkomer Ruffalo weet de kijker voor zich te winnen. Speelde hij in Collateral en In The Cut nog de wat meer duistere types, schittert hij in 13 Going On 30 als de naïeve, maar zorgzame buurjongen van Jennifer.

Regisseur: Gary Winick (Tadpole)
Acteurs: Jennifer Garner (Daredevil, Catch Me If You Can, Pearl Harbor), Mark Ruffalo (In the Cut, View From the Top, Windtalkers, The Last Castle), Judy Greer (Adaptation, The Wedding Planner, What Women Want)
Genre: Romantische komedie
Duur: Ongev. 93 minuten

Extra op DVD:
• Bloopers
• Audiocommentaar van regisseur Gary Winick
• Audiocommentaar van producenten Susan Arnold, Gina Matthews en Donna Roth
• Verwijderde scènes
• Documentaires: "I was a teenage geek", "Making of a Teen Dream" en "Making of a Teen Drama – Another Take"
• Videoclips: "Love is a Battlefield" – Pat Benetar en "Jessie’s Girl" – Rich Springfield
• Videofoto montage
• Trailers: 13 Going On 30, 50 First Dates, Christmas with the Kranks, Little Black Book en Spider-Man 2CHRISTINE
Release DVD KOOP: 20 januari 2005

Een unieke combinatie: een film gebaseerd op een verhaal van thrillerauteur bij uitstek Stephen King en geregisseerd door de "master of suspense" John Carpenter! Christine is een niet te missen release op DVD, voor wie de film al kent én voor wie hem nog moet ontdekken...

Synopsis:
De hoofdrol Christine is weggelegd voor een prachtige schoonheid uit 1958: een wit-rode Plymouth Fury. Wanneer Arnie (Keith Gordon) haar voor het eerst ziet, is het meteen liefde op het eerste gezicht. Hij is een schuchtere tiener die maar al te graag al zijn affectie en toewijding steekt in het herstellen van deze "oldtimer". Het wordt een passie tussen hem en de mooi gelijnde en verchroomde Christine. Onder haar standaard voorzieningen verbergt ze echter een onverwoestbaar geheim: ze neemt wraak op éénieder die haar "relatie" met haar "chauffeur" Arnie in de weg staat. De auto neemt gaandeweg in het verhaal volledig beslag op de wat bizarre jongeman. Christine leeft en John Carpenter weet dit in sterke en onvergetelijke filmbeelden vast te leggen: horror van de bovenste plank!

Regisseur: John Carpenter
Acteurs: Keith Gordon (Back to School, I Love Trouble, Static), John Stockwell (Breast Men, The Nurse, I Shot a Man in Vegas, Born to Ride), Harry Dean Stanton (Chrystal, Anger Management, Twister, The Green Mile), Robert Prosky (Death to Smoochy, Dead Man Walking, Mrs. Doubtfire, Last Action Hero), Alexandra Paul (Facing the Enemy, Above and Beyond, For the Love of May)
Genre: Horror
Duur: Ongev. 110 minuten

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur John Carpenter en acteurs Keith Gordon
• 20 verwijderde of veranderde scènes
• Nieuwe documentaires: "Fast and Furious", "Finish Line" en "Ignition"
• Trailers: Bone Collector, Bram Stoker’s Dracula, Mary Shelley’s Frankenstein en Secret WindowCOWBOY BE-BOP
Release DVD KOOP: 6 januari 2005

Gebaseerd op een zeer populaire Japanse anime tv-serie: Cowboy Be-bop

Columbia TriStar Home Entertainment introduceerde in september het label "Anime Essentials". Onder dit label zal CTHE in de komende jaren meerdere grote Anime titels uitbrengen. De liefhebber van Japanse animatiefilms kan heel wat verwachten bij de aankoop van een Essential Anime film: extra’s zoals gelimiteerde collector’s cards en uitgebreide booklets en een DVD in een luxe verpakking. De vierde release Cowboy Be-Bop is vanaf 6 januari verkrijgbaar.

Synopsis:
Cowboy Bebop een perfect gestileerde Japanse anime film. Cool, stijlvol, humoristisch en gevaarlijk, the cowboys van Bebop gaan de strijd aan met drugdealers, hackers en terroristische groeperingen. De film behaalde de tweede plaats bij de publieksprijsuitreiking van het Fantastic Film Festival 2003 in Amsterdam. Cowboy Bebop: The Movie is te koop op DVD in de animecollectie.

Het decor van de Anime film Cowboy Bebop: The Movie is een miljoenenstad op de planeet Mars in het jaar 2071. Een vernietigende aanval met biochemische wapens vergt veel dodelijke slachtoffers. Vanuit het ruimteschip Bebop gaan Spike Spiegel en zijn team in een grimmige stad vol bedreigingen op zoek naar de daders. De film is gebaseerd op een, bij liefhebbers van dit genre, zeer populaire anime tv-serie: Cowboy Bebop. De regie is in handen van de Japanner Shinichiro Watanabe. Muziek in de film bestaat uit zeer toepasselijke easy listening Bebop Jazz.

Wanneer de film begint, zwerven Spike en zijn groep door de stad als Faye getuige is van een terroristische bio-attack. Meer dan 500 mensen worden gedood bij de aanval en de stad looft een gigantische beloning uit voor elke vorm van informatie over de mogelijke daders. De bende grijpt deze kans met beide handen aan. Ze besluiten zich op te splitsen in hun speurtocht, ieder kan zo zijn eigen specialisme gebruiken om de tragedie te onderzoeken. Spike (Steven Jay Blum) gaat achter louche criminelen aan die hem naar China Town leiden. Faye (Wendee Lee) speurt naar de dader aan de hand van een foto uit militaire archieven. De jonge Ed (Mellisa Fahn) en haar hond Ein doen vernuftig digitaal onderzoek. In de tussentijd maakt Jet (Beau Billingslea) zich op het ruimteschip 'Bebop' zorgen over zijn mensen. Wanneer de sporen leiden naar de crimineel Vincent (Daran Norris) en er een link blijkt te zijn naar Spike’s liefje Elektra (Jennifer Hale) begint het spannende verhaal pas echt...

Regisseur: Shinichiro Watanabe
Acteurs: Steven Jay Blum, Beau Billingslea, Wendee Lee, Mellisa Fahn
Genre: Japanse animatie, science fiction
Duur: Ongev. 110 minuten

Extra op DVD:
• Documentaires: "From the small screen to the big screen", "What’s not to like" en "The Characters"
• Karakterprofielen
• Videoclips: "Ask DNA" en "Gotta Knock a Little Harder"
• Fotogalerie
• Storyboard vergelijkingen
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: Black Mask 2, Memories en Osamu Tezuka’s MetropolisENVY
Release DVD KOOP: 20 januari 2005
Release DVD HUUR: 18 januari 2005

Ben Stiller, één van Amerika’s populairste komieken, speelt groen en geel van jaloezie, in Envy.

Synopsis:
Wat doe je als je allerbeste vriend een geniale uitvinding doet? Ben je blij voor hem of trek je de haren uit je hoofd van jaloezie? Ben Stiller, speelt in Envy één van Amerika’s populairste komieken. Wanneer zijn beste vriend opeens miljonair wordt door het uitvinden van een bizar middel, moet hij zich staande zien te houden. Dit resulteert in ontelbare hilarische situaties... De DVD is vanaf 20 januari 2005 te koop.

Tim (Ben Stiller) en zijn beste vriend Nick (Jack Black) deelden altijd alles totdat Tim op een dag weigert geld te investeren in een wederom gestoord idee van vriend Nick. Nick gaat wel door met zijn idee en ontwikkelt 'Vapoorize', een middel waardoor hondenpoep oplost in de lucht. Het wordt een regelrechte hit en Nick is plotsklaps miljonair. Tim kan dit plotselinge succes niet uitstaan, hij wordt verscheurd door jaloezie. Als hij een louche zwerver (Christopher Walken) ontmoet bedenken ze samen een plan om Nick te dwarsbomen.

Een supercast met o.a. Ben Stiller en Jack Black, die beiden bekend zijn in het komische genre van Hollywood, zorgen voor een ijzersterke komedie. Envy is een verfrissende komedie die de wereld vanuit een ander perspectief bekijkt.

Regisseur: Barry Levinson (Analyze That, Bandits, The Perfect Storm, Sleepers, Disclosure)
Acteurs: Ben Stiller (Back to School, Meet the Parents, There’s Something About Mary, Dodgeball), Jack Black (Shark Tale, School of Rock, Shallow Hal), Rachel Weisz (Runaway Jury, Mummy 1 en 2), Christopher Walken (Welcome to the Jungle, Gigli,
Catch Me if You Can
)
Genre: Komedie

Extra op DVD:
• Trailers: Envy, 50 First Dates, Anacondas: Hunt for the Blood Orchid, Christmas with the Kranks, Everlasting Piece, The Forgotten, Spider-Man 2 en White ChicksTHE PUNISHER
Release DVD KOOP: 20 januari 2005
Release DVD HUUR: 18 januari 2005

Een meer dan geslaagde remake van de cultfilm uit de jaren ’80: acteur Thomas Jane laat Dolph Lundgren snel vergeten in een erg gestileerde donkere en super rauwe actiefilm, met eveneens een schitterende John Travolta als meedogenloze schurk.

Synopsis:
De helden uit Marvel stripverhalen zijn erg in. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spider-man is het hoofdpersonage uit de Punisher, Frank Castle (Thomas Jane) niet voorzien van special effects en technische hoogstandjes, maar een man van vlees en bloed die als undercover FBI-agent de zoon van wapenhandelaar Saint (een super criminele rol als gegoten voor John Travolta) neerknalt. Vanaf dat moment draait alles rond wraak en wederom wraak, of zoals de titel duidelijk maakt "afstraffing". Travolta, altijd geweldig als very bad guy, geeft op zijn typisch melodramatische toon, het bevel heel de familie Castle uit te moorden. Als bij wonder ontsnapt alleen Frank aan die gruwelijke slachtpartij, maar hij komt eruit als een ander man. Niets zal hem tegenhouden zijn vrouw, zoon en vader te wreken. Ook niet de knappe Rebecca Romijn alias Joan the Mouse, een ex-junkie waarmee Castle een bouwvallig huis deelt. Verwacht vooral geen romantiek, dit is een film waarin het geweld ten top gedreven wordt op een extreme wijze. De kijker kan tussendoor wat op adem komen dank zij uitstekende én hilarische oneliners, maar het geheel is hard tot op het bot. Het is een film die je wakker schudt en niet snel zal loslaten. Liefhebbers willen vast meer van dit!

Regisseur: Joanthan Hensleigh
Acteurs: John Travolta (Basic, Face/off, Pulp Fiction, General’s Daughter), Thomas Jane (The Sweetest Thing, Deep Blue Sea, Under Suspicion), Rebecca Romijn-Stamos (Rollerball, X-men, X-men 2, Femme Fatale), Samantha Mathis (American Psycho, Broken Arrow, Little Women)
Genre: Actie
Duur: Ongev. 118 minuten

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Jonathan Hensleigh
• Verwijderde scènes
• Documentaire: "Keeping it real: Punisher Stunts"
• Making of: "War Journal: On the set of The Punisher"
• Videoclip: "Step Up" by Drowning PoolCHARLIE'S ANGELS - SEIZOEN 1
Release DVD KOOP: 27 januari 2005

Het complete eerste seizoen op DVD
Girl Power van het eerste uur!
Goodmorning Angels...
Goodmorning Charlie...

Synopsis:
Wapperende haren, sexy outfits en snelle auto’s vormen het decor van een spetterend Los Angeles van de jaren ’70. Farah Fawcett, Kate Jackson en Jaclyn Smith schitteren als Charlie’s sidekicks in de populaire tv-serie Charlie’s Angels. In deze 6 schijfjes tellende DVD-box van het eerste seizoen beleven de Angels de meest spectaculaire belevenissen in opdracht voor Charlie. Gedurende de jaren ‘70 waren de dames niet weg te slaan van het televisiescherm. Miljoenen fans zaten aan de buis gekluisterd om te zien hoe de Angels afrekenden met gespuis uit de onderwereld van LA. Charlie’s Angels - season 1 is vanaf 27 januari 2005 te koop op DVD. De box bevat naast alle afleveringen ook leuke extra’s zoals een documentaire en verschillende trailers. Het tweede seizoen zal in maart 2005 op DVD verschijnen.

Het is niet de eerste keer dat Columbia TriStar schittert met de Angels. Zo verschenen de moderne Charlie’s Angels (deel 1 en 2) al eerder op DVD. Bovendien is er de titel Charlie’s Angels: Undercover. Deze collectie bevat een selectie van de 6 beste afleveringen van de populaire tv-serie.

Jill, Sabrina en Kelly zijn politieagenten die hun speurderskwaliteiten niet echt kwijt kunnen in hun voornamelijk administratieve werkzaamheden. Een mysterieuze miljonair, Charles Townsend, geeft hen de kans van hun leven om als privé-detective voor hem te komen werken. Bijgestaan door John Bosley worden de beeldschone dames er opuit gestuurd om de misdaad te bestrijden, natuurlijk wel op hun eigen charmante manier! Hoewel Drew Barrymore, Lucy Liu en Cameron Diaz een goede vertolking neerzetten in de moderne versie van Charlie’s Angels, laten Farah Fawcett, Kate Jackson en Jaclyn Smith zien waar het begrip 'Girl Power' vandaan komt.

Regisseur: John Llewellyn Moxey (Shaft, Magnum, Miami Vice, Jack & The Fatman)
Acteurs: Farah Fawcett (The Substitute Wife, Baby, Jewel), Kate Jackson (Miracle Dogs, Larceny, No Regrets), Jaclyn Smith (Free Fall, Three Secrets, Navigating The Hart), David Doyle (The Adventures of Pinocchio, Road Rovers)
Genre: Actie, komedie

Extra op DVD:
• Documentaire: "Angels Forever"
• Trailers: Charlie’s Angels: Full Throttle en S.W.A.T.